Δεν την... πατάει η Γέρα! [vid]

12/01/2013 - 19:20 Τελευταία τροποποίηση στις 13/01/2013 - 21:43

Anagennisi_Geras_Diagoras_3-2_1Η Γέρα δεν πάτησε την «μπανανόφλουδα» της πρεμιέρας της και αν δυσκολεύτηκε σε γενικές γραμμές, πήρε το σημαντικό «τρίποντο» κόντρα στον Κεραυνό και διατήρησε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

Ο Όλυμπος ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στον Ατρόμητο που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών, μετατρέποντας σε περίπατο το άλλοτε μεγάλο ντέρμπι (6-0), ενώ ο Διαγόρας πέρασε έστω και σχετικά δύσκολα από τη Θερμή, επικρατώντας με 2-3 της Θύελλας που απείλησε με δύο τέρματα του «πρώην» πλέον για την Αγία Παρασκευή Σάββα Παπαδημητρίου! Η Προοδευτική συνέχισε το νικηφόρο σερί της που την ανεβάζει από την τελευταία θέση και με αυτογκόλ λύγισε με 1-0 το Βύρωνα.

Σπουδαία νίκη με ανατροπή πέτυχε ο Αιγέας απέναντι στην Άναξο (3-2), ενώ σημαντικό βαθμό απέσπασε και ο Παπανικολής μέσα στα Λουτρά που εγκλωβίστηκαν από την καλή άμυνα των φιλοξενούμενων και έμειναν στο μηδέν. Τα Λιονταράκια τέλος, άνετα πήραν τη νίκη απέναντι στον Αλκιβιάδη με σκορ 1-4.

Μπορεί το τελικό σκορ να παραπέμπει σε παράσταση για έναν ρόλο, όμως στην πραγματικότητα στην Αγιάσο παίχτηκε ένα από τα πιο σκληρά ντέρμπι, όπως συμβαίνει άλλωστε πάντα ανάμεσα σε Όλυμπο και Ατρόμητο. Οι πρωταθλητές προηγήθηκαν και ο Ατρόμητος σπατάλησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι να ισοφαρίσει πριν την ανάπαυλα, όταν είχε δοκάρι με τον Παναγιώτου.

Στην επανάληψη ο Όλυμπος ανέβασε ρυθμό, ενώ το παιχνίδι χωρίς να είναι αντιαθλητικό, χαρακτηρίστηκε γενικά αρκετά σκληρό. Αποτέλεσμα αυτού οι  τραυματισμοί των Ευαγγέλου και Κούτσα που αποχώρησαν αμφότεροι χωρίς να μπορούν να αντικατασταθούν.

Τραυματίας με σπασμένο χέρι αποχώρησε και ο νεαρός Χατζόγλου, ενώ και ο Παναγιώτου έφυγε από πλευράς Ατρομήτου με σουβενίρ ένα βγαλμένο ώμο. Ο Όλυμπος που ήθελε περισσότερο τη νίκη απλοποίησε την κατάσταση από το 60΄, ανέβασε ρυθμό και  βλέποντας από ένα σημείο και μετά τον Ατρόμητο να μετατρέπεται σε… «νοσοκομείο», δεν χαρίστηκε φτάνοντας στο εμφατικό τελικό 6-0. Ο Λαλάς πέτυχε χατ τρικ, ο νεοαποκτηθείς Αγάς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και Μπαράκης και Καλουντζής διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Anagennisi_Geras_Malakos_Moria1Η Γέρα προηγήθηκε μόλις στο 8’ με εκπληκτικό βολέ έξω από την περιοχή του Καπταγιάννη, αλλά δεν κατάφερε να δώσει διαστάσεις στο προβάδισμά του στη συνέχεια. Ο Κεραυνός παρέμενε στο παιχνίδι και στο 60’ είδε τους γηπεδούχους να παίζουν με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολής του Βασίλογλου. Όμως λίγο αργότερα με 10 παίκτες έμεινε και η ομάδα του Αφάλωνα, με τους Γεραγώτες να σφραγίζουν το πρώτο «τρίποντο» της χρονιάς με τον Ζαφειρίου 15 λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού.

Η Άναξος προηγήθηκε με 2-0 μέσα στο Πλωμάρι αλλά δεν κατάφερε στο τέλος να πάρει ούτε το βαθμό της ισοπαλίας! Οι Πλωμαρίτες με αντεπίθεση διαρκείας μείωσαν αρχικά με το Μαμάκο σε 1-2 και παρά το ότι έμειναν λίγο αργότερα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αζάμπι, δεν πτοήθηκαν και ισοφάρισαν με τον Χιωτέλλη σε 2-2. Στη συνέχεια έμεινε με 10 παίκτες και η Άναξος, αλλά ο Αιγέας δεν έμεινε για πολύ σε αριθμητική ισορροπία καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη προς το τέλος και ο Φωτέλλης. Η λύτρωση όμως ήρθε με «χρυσό» σκόρερ τον Αγκόλι στο 89’!

Όμορφο παιχνίδι έγινε στη Θερμή ανάμεσα σε Θύελλα και Διαγόρα με πρόσωπο του αγώνα το Σάββα Παπαδημητρίου που αποχώρησε πριν από λίγες ημέρες από το Διαγόρα και βρέθηκε με το… «καλημέρα» απέναντι στην παλιά του ομάδα! Ο Σάββας πέτυχε δύο γκολ, αλλά δεν ήταν αρκετά για να δώσουν βαθμούς στη Θύελλα. Ο Διαγόρας προηγήθηκε νωρίς με τον Πιπίνη και ο Διονυσάτος ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 0-2 στο ημίχρονο. Στην επανάληψη ο Παπαδημητρίου μείωσε σε 1-2 στο 65’ αλλά ο Διονυσάτος δέκα λεπτά αργότερα, «καθάρισε» ουσιαστικά την υπόθεση νίκη με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Ο Παπαδημητρίου μείωσε εκ νέου σε 2-3 στις καθυστερήσεις.

Proodeytiki_panigyriko3Άλλη μία νίκη για την «Πρόο» που είναι αποφασισμένη να αφήσει πίσω της το άσχημο για την ίδια 2012 και να διεκδικήσει το καλύτερο που μπορεί μέσα στη νέα χρονιά. Ένα αυτογκόλ ήταν αυτό που χώρισε τις διαφορές ανάμεσα σε Βύρωνα και Προοδευτική στη Σκάλα, που έδωσε το πολύτιμο τρίποντο σους γηπεδούχους.

Στα Λουτρά ο Αετός είχε την κυριαρχία, είχε τις ευκαιρίες, αλλά ο Παπανικολής διέθετε τον… τρόπο να περάσει αλώβητος και με έναν σπουδαίο βαθμό στο σακούλι του. Η ομάδα των Λουτρών δεν βρήκε δίχτυα στις προσπάθειές της και μοιραία παραχώρησε δύο βαθμούς στην έδρα της.

Τα Λιονταράκια επικράτησαν ολοκληρωτικά μετά την προσωρινή ισοφάριση του Αλκιβιάδη και με το τελικό 1-4, απέκτησαν ένα ακόμη σημαντικό «τρίποντο» για τη συνέχεια. Ο νεαρός Άρης Λαμπράκης άνοιξε το σκορ μόλις στο 6’ για τα Λιοντάρια, αλλά ο Ντράνος με κεφαλιά σχεδόν αμέσως, ισοφάρισε για τον Αλκιβιάδη. Στο 27’ ο Κρασσόπουλος πήρε… προσωπικά την υπόθεση και ξανάδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Σπανού, για να έρθει ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου να πετύχει με δεύτερο δικό του τέρμα, το 1-3. Στην επανάληψη τα Λιοντάρια δεν κινδύνεψαν και στο 57’ με γκολ του Βερβέρη έφτασαν στο τελικό 1-4!

Δείτε τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ από το Αιγέας-Άναξος

{youtube}9iZ04tYXK3k{/youtube}

Αποτελέσματα

16η Αγωνιστική
Θύελλα Πηγής-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 2-3
Αιγέας Πλωμαρίου-Άναξος 3-2
Αναγέννηση Γέρας-Κεραυνός Αφάλωνα 2-0
Προοδευτική Σκ. Καλλονής-Βύρων Μόριας 1-0
Αετός Λουτρών-Παπανικολής Ερεσού 0-0
Όλυμπος Αγιάσου-Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας 6-0
Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους-Λιονταράκια 1-4

Βαθμολογία


Σε 16 αγώνες Bαθμοί Γκολ
1. Αναγέννηση Γέρας*** 42
48-9
2. Όλυμπος Αγιάσου** 42 57-5
3. Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 34
49-19
4. Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας*** 24
24-23
5. Βύρων Μόριας 23 16-18
6. Αετός Λουτρών
23 20-22
7. Αιγέας Πλωμαρίου* 22 20-27
8. Παπανικολής Ερεσού 18 20-29
9. Άναξος
17 21-29
10. Κεραυνός Αφάλωνα 14 16-30
11.
Λιονταράκια*** 13 19-36
12. Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους
13 12-41
13. Θύελλα Πηγής*** 12 10-30
14. Προοδευτική Σκ. Καλλονής* 11
18-27

* Έχουν ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς
** Έχει -2 βαθμούς λόγω ποινής της ΕΠΟ από την περσινή αγωνιστική περίοδο
** *Έχουν αγώνα λιγότερο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey