Πέρασε και από την Ερεσό η Γέρα!

20/01/2013 - 20:48 Τελευταία τροποποίηση στις 20/01/2013 - 21:16

Δια πυρός και σιδήρου η Γέρα πέρασε νικηφόρα μέσα από την Ερεσό, επικρατώντας με 1-2 σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, με πολλές συγκινήσεις αλλά και φωνές από τους γηπεδούχους για τη διαιτησία του Πούλου και συγκεκριμένα για μία περίπτωση πέναλτι στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

Ο Όλυμπος δεν είχε προβλήματα κόντρα στον Αλκιβιάδη, τον οποίο και συνέτριψε με 0-5, ενώ σπουδαία νίκη μέσα στην Αγία Παρασκευή απέσπασε η Άναξος, επικρατώντας του Διαγόρα με 1-2!

Πολύ καλό παιχνίδι έγινε στην Αγία Μαρίνα ανάμεσα σε Ατρόμητο και Προοδευτική, με τους Σκαλιώτες να παίρνουν έναν ακόμη βαθμό (2-2)  και να παραμένουν αήττητοι στο νέο δυναμικό τους ξεκίνημα το τελευταίο διάστημα.

Βύρων και Αιγέας μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στη Μόρια μετά το μεταξύ τους 1-1, ενώ ισόπαλο έληξε και το παιχνίδι μεταξύ Κεραυνού και Θύελλας με τελικό σκορ 2-2.
Βαθιά βαθμολογική ανάσα τέλος πήραν τα Λιονταράκια, επικρατώντας με 2-1 του Αετού Λουτρών.

Η Γέρα πήρε «τρίποντο» τίτλου στην καυτή έδρα του Παπανικολή και έκανε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για να εδραιωθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο 25’ ο Καπταγιάννης με περιπετειώδη τρόπο άνοιξε το σκορ για τους Γεραγώτες που στο 30’ είχαν δοκάρι σε απευθείας φάουλ πάλι του "Κάπτα".

Ο Παπανικολής όμως μόνο εύκολη λεία δεν ήταν και στο 45΄με πανέμορφο τέρμα του Κουδουνά ισοφάρισε το ματς, δίνοντας εξαιρετικό ενδιαφέρον στη συνέχεια. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ωστόσο, η Γέρα με τον Τσιταντίνο πήρε εκ νέου το προβάδισμα και το κράτησε έστω και με μεγάλη δυσκολία μέχρι τέλους.

Ο Παπανικολής στη συνέχεια πίεζε για ένα δεύτερο τέρμα, η Γέρα έβγαινε στην κόντρα για να φτάσουμε στις καθυστερήσεις όπου οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται στον διαιτητή Πούλο για μία περίπτωση πέναλτι. Η ένταση που ακολούθησε της φάσης αυτής, είχε σαν αποτέλεσμα και την αποβολή των Κούκη και Μπατζανά για διαμαρτυρίες προς το διαιτητικό τρίο. Σε κάθε περίπτωση η Γέρα έμεινε ικανοποιημένη με το πολύτιμο «τρίποντο», ενώ οι γηπεδούχοι κέρδισαν τις εντυπώσεις παίζοντας στα ίσια μέχρι τέλους την πρωτοπόρο.

Περίπατο έκανε ο Όλυμπος στο Κάτω Τρίτος επικρατώντας του Αλκιβιάδη με 0-5. Ο Γκέρι πέτυχε χατ τρικ για τους Αγιασώτες, ενώ δίχτυα βρήκαν και οι Λαλάς, Τσιμπούκης. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης που έγινε το πρωί, το γεγονός πως ο Καζάνης έπαιξε για πρώτη φορά αντίπαλος του Ολύμπου, με τη φανέλα του Αλκιβιάδη, αλλά και το ντεμπούτο του Γιώργου Βουργουτζή στους πρωταθλητές Λέσβου.

Στα καθαρά αγωνιστικά ο Λαλάς άνοιξε το σκορ στο 20΄και ο Γκέρι με τρία δικά του γκολ στο 53’ στο 73’ και στο 87’ ανέβασε ψηλά τα δείκτη του σκορ. Ο Τσιμπούκης στις καθυστερήσεις έγραψε το τελικό 0-5.

Ο Διαγόρας από την ήττα του στη Γέρα στο ντέρμπι κορυφής και μετά, είναι φανερό πως έχει χάσει το κίνητρό του και σαν αποτέλεσμα αυτής της απώλειας, είναι οι άσχημες τελευταίες εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, με αποκορύφωμα τη σημερινή εντός έδρας ήττα από την εξαιρετική Άναξο.  Μία ‘Αναξος η οποία προηγήθηκε με 0-2 στο παιχνίδι με δύο τέρματα του Φιλιανού και δεν πανικοβλήθηκε όταν ο Διονυσάτος μείωσε σε 1-2. Στο 75΄ο Δελόλμας έχασε πέναλτι και πέντε λεπτά αργότερα εμφανώς απογοητευμένος αποβλήθηκε, αφήνοντας με δέκα παίκτες την ομάδα του.

Στην Αγία Μαρίνα η Προοδευτική προηγήθηκε με τον Καραμήτρο που εκμεταλλεύτηκε λάθος του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, αλλά ο Ατρόμητος αντέδρασε και ισοφάρισε με τον Κοντονίκα. Ο Ατρόμητος έκανε στην επανάληψη την ολική ανατροπή με σκόρερ τον Ραφαήλ Κουνιαρέλλη, αλλά η «Πρόο» που πίεσε στη συνέχεια, δικαιώθηκε παίρνοντας το βαθμό της ισοπαλίας με το δεύτερο γκολ του Καραμήτρου! Και οι δύο ομάδες είχαν αρκετές ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη, με το τελικό σκορ να αφήνει και στις δύο μία γλυκόπικρη γεύση…

Τα Λιονταράκια ξέσπασαν για την αφλογιστία των τελευταίων αγωνιστικών και απέναντι στον Αετό πήραν ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο», που τους δίνει σαφέστατα μία βαθιά βαθμολογική ανάσα.  Ο Άρης Λαμπράκης ήταν ο πρωταγωνιστής για την ομάδα του Σπανού με δύο προσωπικά του γκολ στο 15’ και στο 25΄. Το μόνο που κατάφερε ο Αετός, ήταν να μειώσει σε 2-1 στις καθυστερήσεις με απευθείας φάουλ του Μπαζίνα.

Στα… τρία πέναλτι κρίθηκε η αναμέτρηση στη Μόρια, ανάμεσα σε Βύρωνα και Αιγέα! Ο Αιγέας προηγήθηκε με χτύπημα από τα 11 βήματα στο ημίχρονο, με το Βύρωνα να απαντάει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στην επανάληψη.  Το παιχνίδι ήταν δυνατό, είχε σασπένς αλλά και τρεις αποβολές, καθώς αποχώρησαν πρόωρα οι Τσαϊρης και Χατζηλιάς για το Βύρωνα και ο Τσιγγενές για τον Αιγέα. Οι Πλωμαρίτες ωστόσο είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να πάρουν τη νίκη, αλλά στις καθυστερήσεις έχασαν πέναλτι!

Κεραυνός και Θύελλα είχαν από ένα ημίχρονο και μοιράστηκαν μοιραία βαθμούς και εντυπώσεις… Η Θύελλα κατάφερε να προηγηθεί με 0-2 και να βάλει τις βάσεις για μία πολύ σημαντική νίκη, με τους Κατζανό και Παπαδημητρίου να βρίσκουν δίχτυα. Ο Κεραυνός όμως μείωσε πριν τη λήξη του ημιχρόνου με τον Σγουρέλλη και στην επανάληψη, πιέζοντας έφτασε στην ισοφάριση με τέρμα του Γιάννη Βαρνά.

17η Αγωνιστική (12/1)
Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Άναξος 1-2
Κεραυνός Αφάλωνα-Θύελλα Πηγής 2-2
Βύρων Μόριας-Αιγέας Πλωμαρίου 1-1
Παπανικολής Ερεσού-Αναγέννηση Γέρας 1-2
Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας-Προοδευτική Σκ. Καλλονής 2-2
Λιονταράκια-Αετός Λουτρών 2-1
Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους-Όλυμπος Αγιάσου 0-5


Σε 17 αγώνες Bαθμοί Γκολ
1. Αναγέννηση Γέρας*** 45
50-10
2. Όλυμπος Αγιάσου** 45 62-5
3. Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 34
50-21
4. Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας 28
29-25
5. Βύρων Μόριας 24 17-19
6. Αετός Λουτρών
23 21-24
7. Αιγέας Πλωμαρίου* 23 21-28
8. Άναξος 20 23-30
9. Παπανικολής Ερεσού
17 21-31
10. Λιονταράκια 16 21-40
11.
Κεραυνός Αφάλωνα 15 18-32
12. Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους
13 12-46
13. Θύελλα Πηγής*** 13 12-32
14. Προοδευτική Σκ. Καλλονής* 12
20-29

* Έχουν ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς
** Έχει -2 βαθμούς λόγω ποινής της ΕΠΟ από την περσινή αγωνιστική περίοδο
** *Έχουν αγώνα λιγότερο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey