Αλλού χόρτασαν γκολ κι αλλού αποβολές!

23/02/2013 - 19:44 Τελευταία τροποποίηση στις 23/02/2013 - 22:23

Έντονο σασπενς είχε η 22η Αγωνιστική της Α' Κατηγορίας, με πολλά γκολ, σπουδαίες νίκες τόσο στα ψηλά όσο και στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας, αλλά και εντάσεις, νεύρα, που είχαν ως αποτέλεσμα πολλές κόκκινες κάρτες.

Η Αναγέννηση Γέρας πέρασε νικηφόρα από την Πέτρα όπου αντιμετώπισε την Άναξο (2-3) και διατηρήθηκε έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας. Το σκορ άνοιξε ο Μαλακός για τους φιλοξενούμενους, που δέχθηκαν την ισοφάριση με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γιώργου Σκαρακάκη, με το 1-1 να αποτελεί σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη, η ομάδα του Νίκου Μάτα προηγήθηκε εκ νέου με γκολ του Σεραφίγκου, όμως η Άναξος ισοφάρισε ξανά με πέναλτι-γκολ του Γιώργου Σκαρακάκη λίγο πριν το τέλος, παράβαση πάντως που αμφισβητήθηκε από τους Γεραγώτες. Το τελικό 2-3 διαμορφώθηκε από τον Τακό. Από τη μεριά τους, οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για ένα γκολ που ακύρωσε ο διαιτητής Βουλγαρέλλης.

Στην Ερεσό, ο Όλυμπος πήρε το προβάδισμα με γκολ του Καλουντζή και διπλασίασε τα τέρματά του πριν το ημίχρονο χάρη στον Παναγιώτη Βουργουτζή. Στο ξεκίνημα της επανάληψης η ομάδα της Αγιάσου έκανε και το 0-3 με τον Λαλά, όμως κάπου εκεί χαλάρωσε. Ωστόσο, η μαχητικότητα των γηπεδούχων και το σθένος που επέδειξαν έκαναν το ματς να πάρει... φωτιά, αρχικά με τον Κατηρτζόγλου που μείωσε σε 1-3 και εν συνεχεία με τον Κουδουνά, που έκανε το 2-3. Οι παίκτες του Παπαλόπουλου ταρακουνήθηκαν από τα δύο γκολ του Παπανικολή, όμως κατάφεραν με τον Γιώργο Βουργουτζή να πετύχουν και τέταρτο γκολ. Το τελικό 3-4 διαμόρφωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Κούκος και μπορεί η ομάδα της Ερεσού να μην έφυγε με κάποιο βαθμό από το ματς, ομως πρέπει να είναι ευχαριστημένη από την απόδοση της και από το γεγονός πως κατάφερε να σκοράρει τρία τέρματα απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος!

Στα Πάμφιλα, ο αγώνας του Κεραυνού Αφάλωνα με αντίπαλο την Προοδευτική Σκάλας Καλλονής μπορεί να μην είχε γκολ, όμως είχε όλα τα άλλα! Χαμένο πέναλτι για τους φιλοξενούμενους με τον Τζουβανέλλη στο 75' κι ενώ η ομάδα του Μανόλη Εμμανουήλ αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Παράσχου Νανίδη. Ένταση λίγο αργότερα και 10λεπτη διακοπή στο ματς, όταν ο Τζουβανέλλης δέχθηκε χτύπημα από τον προσωπικό του αντίπαλο, γεγονός που οδήγησε σε γενική σύρραξη εντός του αγωνιστικού χώρου.

Αποβολή του Γιαλαμά έπειτα από υπόδειξη του επόπτη Κατσάνη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ο βοηθός διαιτητής να δεχθεί σπρωξίματα τόσο από τον προπονητή του Κεραυνού Παναγιώτη Σαλταμάρα όσο κι από τον παράγοντα των γηπεδούχων Παναγιώτη Βούρο, οι οποίοι αποβλήθηκαν από τον διαιτητή Δημήτρη Βερρή. Αλλά και μια ακόμα αποβολή, του Καραμήτρου της Προοδευτικής, που οδήγησε σε νέα έναταση μεταξύ του ποδοσφαιριστή και του Παρατηρητή Αγώνα Γιώργου Τραντάλη. Το ματς συνεχίστηκε μετά από αρκετά λεπτά και στις καθυστερήσεις αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και ο Μπίρης από πλευράς Προοδευτικής, ωστόσο το τελικό σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες σε λευκή ισοπαλία.

Στην Αγία Μαρίνα, ο τοπικός Ατρόμητος "κόλλησε" στο 0-0 με αντίπαλο τον Αλκιβιάδη Κάτω Τρίτους, ο οποίος πήρε τον πολύτιμο βαθμό και συνεχίζει τη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Στη Μόρια, ο Αετός Λουτρών πανηγύρισε σημαντική νίκη επί του Βύρωνα χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μαρμαλέκα στο 38ο λεπτό, σε ανατροπή του Κροτσίδα από τον Μαϊστρέλλη. Η ομάδα του Γιώργου Κουτρομπίλα ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Παπαμακαρίου.

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε η Θύελλα Πηγής μέσα στο "Μιχαλέλειο" Γήπεδο επί του Αιγέα Πλωμαρίου (0-2), χάρη στα γκολ που σημείωσαν ο Τσολάκης στο πρώτο 45λεπτο και ο Κομνηνάκης στην επανάληψη.

Τέλος, στο Ενωσιακό της Θερμής ο αδιάφορος μεν έμπειρος δε Διαγόρας Αγίας Παρασκευής πήρε το τρίποντο της νίκης από τα Λιονταράκια, που δε βρέθηκαν σε καλή μέρα, παρά το ότι προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του Ζαφειρίου στο 15ο λεπτό. Η ομάδα του Τάσου Σπύρου ισοφάρισε αρχικά με τον Νερατζή και πήρε το προβάδισμα πριν την ανάπαυλα με γκολ του Διονυσάτου. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι του Λάκη Σπανού ισοφάρισαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άρη Λαμπράκη στο 60ο λεπτό, όμως στα τελευταία λεπτά ο Διαγόρας χτύπησε δύο φορές με τον Πιπίνη (86' και 89'), παίροντας τη νίκη επί ενός αντιπάλου που καιγόταν για βαθμούς.

Αποτελέσματα

22η Αγωνιστική
Λιονταράκια-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 2-4
Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας-Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους 0-0
Παπανικολής Ερεσού-Όλυμπος Αγιάσου 3-4
Βύρων Μόριας-Αετός Λουτρών 0-1
Κεραυνός Αφάλωνα-Προοδευτική Σκ. Καλλονής 0-0
Άναξος-Αναγέννηση Γέρας 2-3
Αιγέας Πλωμαρίου-Θύελλα Πηγής 0-2

Βαθμολογία


Σε 22 αγώνες Bαθμοί Γκολ
1. Αναγέννηση Γέρας 59
64-17
2. Όλυμπος Αγιάσου** 58 74-8
3. Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 38
57-32
4. Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας 38 37-29
5. Αιγέας Πλωμαρίου* 30 26-34
6. Βύρων Μόριας 28 21-25
7. Άναξος
27 35-38
8. Αετός Λουτρών 27 24-30
9. Κεραυνός Αφάλωνα 25 26-37
10. Προοδευτική Σκ. Καλλονής* 21 28-34
11.
Λιονταράκια 20 30-52
12. Θύελλα Πηγής 20 17-40
13. Παπανικολής Ερεσού 19 28-43
14. Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους 18 14-53

* Έχουν ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς
** Έχει -2 βαθμούς λόγω ποινής της ΕΠΟ από την περσινή αγωνιστική περίοδο

Προοδευτική Σκ. Καλλονής*

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey