Βαριές ποινές για Κεραυνό και Προοδευτική

28/02/2013 - 16:36 Τελευταία τροποποίηση στις 28/02/2013 - 17:53

Keravnos_Proodeytiki_Karamitros_TrantalisΤα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Πάμφιλα την περασμένη εβδομάδα τιμωρήθηκαν αυστηρά από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Λέσβου, αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ενστάσεις για τα όσα σημείωσαν στο Φύλλο Αγώνα οι διαιτητές.

Η αρμόδια επιτροπή της Ένωσης τιμώρησε με τρεις αγωνιστικές τον Λάμπρο Γιαλαμά του Κεραυνού Αφάλωνα, για μια φάση που σημειώθηκε σε αντεπίθεση της Προοδευτικής έξω από την περιοχή του Κεραυνού, με τον Γιαλαμά να βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή στην αντίπαλη εστία ως επιθετικός. Χτύπημα υπήρξε πάνω στον Τζουβανέλλη της ομάδας της Σκάλας, όχι όμως από τον έμπειρο επιθετικό του Αφάλωνα, ωστόσο η Πειθαρχική τιμώρησε βάσει των αναγραφόμενων στο Φύλλο Αγώνα.

Απόρροια εκείνης της φάσης ήταν να αποβληθεί και ο Βασίλης Καραμήτρος της Προοδευτικής, ο οποίος τιμωρήθηκε με ποινή δύο αγωνιστικών. Ωστόσο και εδώ υπάρχουν έντονες διαφωνίες, αφού ο ποδοσφαιριστής κατευθυνόμενος προς τον πάγκο της ομάδας του, έγινε αντιληπτός να βρίζει από τον Παρατηρητή Αγώνα Γιώργο Τραντάλη και αποβλήθηκε καθ' υπόδειξή του, τη στιγμή που τίποτα δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη των διαιτητών, αφού ο παίκτης βρισκόταν αρκετά μακριά, με τους διαφωνούντες να επισημαίνουν ότι ο Παρατηρητής Αγώνα δεν έχει καμία αρμοδιότητα ως προς την επισήμανση υποδείξεων στο διαιτητικό τρίο.

Τέλος, ο Μπίρης τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές, για την αποβολή του στις καθυστερήσεις και ο Νανίδης με μια αγωνιστική, για μια αποβολή που ήταν η πρώτη από τις τέσσερις συνολικά στο ματς.

Keravnos_Proodeytiki_Saltamaras_KatsanisΠαράλληλα, η ΕΠΣΛ κάλεσε σε απολογία την Τρίτη (5/2) και ώρα 18:00, τόσο τον προπονητή του Κεραυνού Παναγιώτη Σαλταμάρα, όσο και τον παράγοντας της ομάδας του Αφάλωνα Χαράλαμπο Βούρο για τα αναγραφόμενα στο Φύλλο Αγώνα και την Έκθεση του Παρατηρητή.

Σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή μάλιστα που βρισκόμαστε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος με τα νεύρα στην... τσίτα εντός αγωνιστικού χώρου, καλούνται και οι ίδιοι διαιτητές, εκτός των ποδοσφαιριστών, των προπονητών και των παραγόντων, να επιδεικνύουν τη δέουσα σοβαρότητα στις αποφάσεις τους, αφού κρίνονται οι κόποι μιας χρονιάς.

Στην περίπτωση της ΕΠΣ Λέσβου, ίσως θα ήταν σκόπιμο να λαμβάνεται υπ' όψιν και το βίντεο, σε όσα ματς υπάρχει κάλυψη, για να αποφεύγονται λάθη των διαιτητών, που είναι λογικό να συμβαίνουν λόγω της ταχύτητας με την οποία εξελίσσονται οι στιγμές έντασης σε ένα ματς, αλλά ενδεχομένως να κοστίσουν μια ολόκληρη κατηγορία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey