Η Γέρα σε πορεία καταξίωσης!

06/04/2013 - 20:12 Τελευταία τροποποίηση στις 06/04/2013 - 20:25

Anagennisi_Geras_aponomi_2012_13Μία νέα μεγάλη δύναμη αναδεικνύεται στο λεσβιακό ποδόσφαιρο; Αυτό ενδεχομένως είναι νωρίς να το κρίνει κανείς, αφού η διαχρονικότητα είναι εκείνη που καθιερώνει μία ομάδα στις κορυφαίες, αλλά ο δεύτερος τίτλος στην ιστορία της νεοσύστατης Αναγέννησης Γέρας, αναμφίβολα δείχνει και φιλοδοξία και δυναμική και όρεξη για… εγκατάσταση στην κορυφή στο συγκρότημα του Στέλιου Πατρίκα και του Νίκου Μάτα.

Εδώ και λίγη ώρα, το στέμμα του πρωταθλητή της Λέσβου πέρασε από τον Όλυμπο της Αγιάσου που τερμάτισε μετά από σκληρή κούρσα στη δεύτερη θέση, στην Αναγέννηση που φυσικά πανηγυρίζει για μία ίσως δύο ημέρες, μέχρι να ολοκληρώσει το βασικό της στόχο που έθεσε από το καλοκαίρι. Την κατάκτηση δηλαδή του τίτλου στο νομό της Λέσβου, που έχει ακόμη μία στάση. Στη Λήμνο!

Στα Λουτρά η ομάδα του Νίκου Μάτα δεν άφησε κανένα περιθώριο για σενάρια περί ανατροπών και με το τελικό 0-3 εις βάρος του Αετού, πήρε πανάξια τον τίτλο, αποτελώντας σαφέστατα την πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος. Η Γέρα πήρε αγκαλιά την κορυφή από την αρχή της σεζόν και παλεύοντας σκληρά με τον Όλυμπο με τον οποίο είχε εναλλαγές, την διατήρησε μέχρι το τέλος.

Τα ματς που καθόρισαν τον τίτλο

Η ξέφρενη πορεία τίτλου ξεκίνησε από την πρώτη κιόλας αγωνιστική, όταν μέσα στη δύσκολη έδρα του Διαγόρακατάφερε να κερδίσει και μάλιστα με το εμφατικό 1-4. Η εντός έδρας ήττα λίγους μήνες μετά από τον βασικό της ανταγωνιστή Όλυμπο με 0-1, δεν την λύγισε, αντίθετα την πείσμωσε. Κερδίζοντας όλους τους αντιπάλους της εύκολα ή δύσκολα, λύγισε το Διαγόρα με 3-2 στη Γέρα σε ένα ματς που αποδείχθηκε καθοριστικό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος και στο μεγάλο ντέρμπι της Αγιάσου, με έξυπνη τακτική και αποφασιστικότητα πήρε ακριβώς το αποτέλεσμα που χρειαζόταν, με το τελικό 0-0 να της δίνει σημαντικό προβάδισμα για τον τίτλο. Το εντός έδρας 3-3 με την Προοδευτική στο δέυτερο γύρο, ήταν απλώς μία μέτρια παρένθεση που όπως αποδείθχηκε έδωσε μόνο μία μικρή καθυστέρηση στην τεοική στέψη!

Πίστη από το καλοκαίρι για την επιτυχία

Η καλοκαιρινή επένδυση του Στέλιου Πατρίκα ήταν φιλόδοξη και είχε σαφώς έναν μόνο στόχο. Την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στη Γέρα έμεινε ότι καλύτερο από το ντόπιο στοιχείο και ανέβηκε επίπεδο με την επιμονή απόκτησης παικτών όπως ο Γιώργος Καπταγιάννης, ο Γιώργος Μαλακός, ο Παναγιώτης Δελόλμας και στο δεύτερο γύρο ο Βαγγέλης Σεραφίγγος, κάτω από τις οδηγίες ενός νέου τεχνικού αλλά πεπειραμένου σε συνθήκες πρωταθλητισμού, του Νίκου Μάτα.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της ομάδας μιλώντας στο «SL» για τα συναισθήματά του για την κατάκτηση του τίτλου, δεν έκρυψε το ότι πίστευε από την πρώτη στιγμή που ξεκινούσε τη φετινή διαδρομή στο σημερινό αποτέλεσμα.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στον προπονητή και στον κόσμο που βοήθησαν στο να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος που τη θέλαμε από πέρυσι. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος από αυτήν την εξέλιξη και πλέον κοιτάμε μπροστά! Πρώτα τη Λήμνο και αν είμαστε τυχεροί και άξιοι τα επόμενα μπαράζ. Η ομάδα που φτιάξαμε το καλοκαίρι, είχε στόχο πρωταθλητισμού και το πιστεύαμε όλοι. Νομίζω ότι η Γέρα το απέδειξε περίτρανα και στο γήπεδο πως άξιζε να τα καταφέρει!».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey