Υποβιβασμός για Θύελλα, 14 χρόνια μετά!

13/04/2013 - 19:39 Τελευταία τροποποίηση στις 15/04/2013 - 13:17

Liontarakia_2012_13Παράταση ζωής πήραν τα Λιονταράκια, που επικράτησαν της Θύελλας με σκορ 3-1 στο μπαράζ απ' ευθείας υποβιβασμού, στέλνοντας έτσι την ομάδα της Πηγής στη Β' Κατηγορία.

Η ομάδα του Λάκη Σπανού έφτασε στην τεράστια νίκη, παίζοντας αρκετά ουσιαστικό ποδόσφαιρο, βρίσκοντας λύσεις επιθετικά και περιορίζοντας αισθητά τα ατού του αντιπάλου. Το ματς ήταν αρκετά μοιρασμένο στα πρώτα λεπτά, με τους παίκτες του Θοδωρή Παπαδημητρίου να δείχνουν περισσότερο ορεξάτοι, έχοντας περιορίσει τα Λιονταράκια σε παθητικό ρόλο.

Ένα χαμένο τετ α τετ όμως του Λαμπράκη, έπειτα από καταπληκτική πάσα του Κοκκινέλλη, φαίνεται πως άλλαξε τις ισορροπίες. Τα Λιονταράκια πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, η Θύελλα έχασε την αυτοπσυγκέντρωσή της και το σκορ δεν άργησε να ανοίξει. Ο Λαμπράκης βρέθηκε σε θέση βολής και δεν αστόχησε αυτή τη φορά, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με ένα γκολ να τις χωρίζει, ήρθε μια αδράνεια των αμυντικών της Θύελλας, που δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα έπειτα από κόρνερ, με αποτέλεσμα ο Κοκκινέλλης να βρεθεί στην κατάλληλη θέση και να πετύχει το 2-0.

Thyella_Pigis_2012_13Αυτό το τέρμα βάρυνε ακόμα περισσότερο τα πόδια των παικτών της ομάδας της Πηγής, που δεν κατόρθωσαν να μπουν ποτέ ξανά στο παιχνίδι.

Τα Λιονταράκια βρέθηκαν μια ανάσα από το τρίτο γκολ, όμως το πλασέ του Λαμπράκη στο 65ο λεπτό πέρασε ελάχιστα άουτ. Ότι δεν κατάφερε σε αυτή τη φάση όμως, το πέτυχε λίγα λεπτά αργότερα, σε μια υποδειγματική αντεπίθεση με τον Μερτζιάνη να σπάει την μπάλα στον σκόρερ του πρώτου τέρματος, που έγραψε με ψύχραιμο πλασέ το 3-0. Το μόνο που κατάφερε η Θύελλα Πηγής ήταν να μειώσει σε 1-3 με γκολ του Κατζανού στις καθυστερήσεις.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, το γεγονός πως οι κερκίδες του Ενωσιακού Γηπέδου της Θερμής ήταν κατάμεστες από κόσμο, χωρίς να λείπουν οι εντάσεις κυρίως ανάμεσα στους φίλους της Θύελλας που δεν μπορούσαν να χωνέψουν τον υποβιβασμό της ομάδας τους στη Β' Κατηγορία, μετά από 14 συνεχόμενες συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία.

Πλέον τα Λιονταράκια θα προσηλωθούν στα δύο επόμενα ματς που θα κρίνουν τους κόπους της χρονιάς. Αντίπαλος η Προοδευτική Σκάλας Καλλονής, που διατηρεί το πλεονέκτημα σε περίπτωση ίδιων αποτελεσμάτων, αφού τερμάτισε στη 10η θέση της βαθμολογίας. Οι αγώνες είναι διπλοί, με τον πρώτο να διεξάγεται στο Ενωσιακό της Θερμής και το δεύτερο στο Γήπεδο της Σκάλας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey