"Στοπ" Οδυσσέα Ελύτη σε Διαγόρα!

05/10/2013 - 20:24 Τελευταία τροποποίηση στις 06/10/2013 - 11:58

Odysseas_Ellytis_Diagoras1-0Η νίκη του Οδυσσέα Ελύτη επί του Διαγόρα έδωσε τη δυνατότητα στον διεκδικητή του τίτλου Αιολικό να απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής, μετά τη διεξαγωγή της 6ης Αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας.

Στο Ενωσιακό της Θερμής σημειώθηκε η έκπληξη της ημέρας, με τον Οδυσσέα Ελύτη να κάμπτει την αντίσταση του έτερου υποψήφιου για τον τίτλο και την άνοδο, Διαγόρα Αγίας Παρασκευής (1-0). Το χρυσό γκολ για την ομάδα του Στέλιου Μουντανάρη πέτυχε ο Μαρίνος, που γνώρισε μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του την αποθέωση από τους φιλάθλους στην κερκίδα. Ο Διαγόρας έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση στο 91', με τον Χατζηκυριάκο να αστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Η ομάδα του Θοδωρή Παπαλόπουλου, που αγωνίστηκε με σημαντικές ελλείψεις λόγω των τραυματισμών Βουργουτζή και Κουνιαρέλλη, διαμαρτύρεται για ένα μαρκάρισμα πάνω στον Αναιρούση στο Α' ημίχρονο, στο όριο της περιοχής.

Στον "Ταρλά", η ομάδα της Μυτιλήνης δε συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι στον Παπανικολή Ερεσού, ο οποίος έκανε φιλότιμη προσπάθεια και έπαιξε ανοικτό ποδόσφαιρο απέναντι στο μεγάλο φαβορί της κατηγορίας. Ο Αιολικός προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο χάρη στα γκολ των Μιχαλάκη και Καπταγιάννη, διατηρώντας υψηλό ρυθμό και στην επανάληψη, σκοράροντας ακόμα τρία τέρματα με τους Λαλά, Μιχαλάκη και Μάκη Σαμπάνη.

Τα θετικά της αποτελέσματα συνέχισε η Αναγέννηση Γέρας, που νίκησε με 3-1 τα Λιονταράκια. Η ομάδα του Παναγιώτη Αφαλωνιάτη προηγήθηκε με τον Ματθαίου, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με αυτογκόλ και στη συνέχεια πριν την ανάπαυλα οι Γεραγώτες πέτυχαν ακόμα δύο τέρματα με τον Ματθαίου και τον Ζαφειρίου. Τα Λιονταράκια πάλεψαν για κάτι καλό στο β' ημίχρονο, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 3-2 με γκολ του Ζαφειρίου.

Σπουδαίο ματς έγινε στο Πλωμάρι, με τον Όλυμπο Αγιάσου να φεύγει θριαμβευτής επί του τοπικού Αιγέα (2-5). Το ξεκίνημα για τους Αγιασώτες ήταν καταιγιστικό, πετυχαίνοντας τρία γκολ στα πρώτα επτά λεπτά της αναμέτρησης, με σκόρερς τους Δημάκη και Τόρρα (2). Στην επανάληψη, ο Όλυμπος που αγωνιζόταν δίχως τους τραυματίες Καλουντζή, Τσαμπλάκο και Αλεξίου, καθώς επίσης και χωρίς τον Καλλιμαντζέρο, έφτασε μέχρι και το 0-5 με γκολ των Δημάκη και Παναγιώτη Αλεξίου, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή του. Ο Αιγέας μείωσε στα τελευταία λεπτά με γκολ των Αζάμπι και Μαμάκου.

Στη Σκάλα Καλλονής, η Προοδευτική επέστρεψε στις νίκες και σε θετικό βαθμολογικό πρόσημο, μετά την αφαίρεση δύο ακόμα βαθμών από την ΕΠΣΛ για το ματς με τον Ατρόμητο Ανεμώτιας που δεν έγινε ποτέ. Η "Πρόο" είχε σε μεγάλη μέρα τον Βασίλη Καραμήτρο, ο οποίος σκόραρε δύο καθοριστικά γκολ στην επανάληψη, παίρνοντας τη νίκη επί της Ανάξου (2-0).

Στο "Μιζεργκάν", ο Ατρόμητος Ανεμώτιας έφτασε σε μια άνετη επικράτηση επί του Κεραυνού με το θριαμβευτικό 6-0. Βέβαια, η ομάδα του Αφάλωνα αγωνίστηκε εξαρχής με 10 παίκτες, αφού δε διέθετε στο ρόστερ της ποδοσφαιριστή γεννημένο το 1998 ή νεότερο, που να πληροί τα ηλικιακά κριτήρια της προκήρυξης. Ο Ατρόμητος έφτασε στη μεγάλη νίκη με χατ τρικ του Κανόγλου και τρία ακόμα γκολ των Ιντζέ, Βαμβουκλή και Τσίλια.

Τέλος στη Μόρια, Βύρων και Αλκιβιάδης Κάτω Τρίτους έμειναν στο ισόπαλο 0-0 και μοιράστηκαν έτσι τους βαθμούς, αλλά και τις εντυπώσεις.

Αποτελέσματα

6η Αγωνιστική
Ατρόμητος Ανεμώτιας-Κεραυνός Αφάλωνα 6-0
Αιγέας Πλωμαρίου-Όλυμπος Αγιάσου 2-5
Βύρων Μόριας-Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους 0-0
Αναγέννηση Γέρας-Λιονταράκια 3-2
Προοδευτική Σκ. Καλλονής-Άναξος 2-0
Οδυσσέας Ελύτης-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 1-0
Αιολικός-Παπανικολής Ερεσού 5-0
Αετός Λουτρών-Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας

Βαθμολογία


6η Αγωνιστική
Bαθμοί Γκολ
1. Αιολικός 18
34-1
2. Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 15
22-6
3. Οδυσσέας Ελύτης 13
15-5
4. Αναγέννηση Γέρας 13
13-6
5. Όλυμπος Αγιάσου 12
20-13
6. Βύρωνας Μόριας 10
7-8
7. Κεραυνός Αφάλωνα 10 8-10
8. Αιγέας Πλωμαρίου**
7
12-10
9. Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας*
7
6-5
10. Ατρόμητος Ανεμώτιας 6 11-14
11.
Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους 4 3-12
12. Άναξος 4 4-21
13.
Παπανικολής Ερεσού 4 3-20
14. Προοδευτική Σκ. Καλλονής** 3 6-13
15. Αετός Λουτρών 3 12-18
16. Λιονταράκια
1 6-20

* Έχει ένα μηδενισμό
** Έχει -2 βαθμούς λόγω ποινής από την περσινή αγωνιστική περίοδο
***Έχει -4 βαθμούς (-2 φέτος και -2 από πέρυσι) 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey