Πολύ κακό για το τίποτα...

08/10/2013 - 14:42 Τελευταία τροποποίηση στις 08/10/2013 - 22:25

Xaratsiaris_Lykardopoulos1Ιδιαίτερος ντόρος έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες στα ποδοσφαιρικά στέκια, σχετικά με τη συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Ζαφείρη Χαρατσιάρη στα ματς του Κεραυνού Αφάλωνα, μετά την επιβολή ποινής του από την ΕΠΣΛ για πέντε αγωνιστικές, λόγω των όσων είχαν καταγραφεί στο Φύλλο Αγώνα με αντίπαλο τον Οδυσσέα Ελύτη (1-2) στην πρεμιέρα της Α' Κατηγορίας.

Τι ακριβώς συνέβη

Ο ποδοσφαιριστής είχε αποβληθεί στο 85ο λεπτό της συνάντησης, λόγω του ότι... τσακώθηκε με τον παρατηρητή του αγώνα Βαγγέλη Λυκαρδόπουλο, ο οποίος βρισκόταν σε λεκτική διαμάχη με την κερκίδα και συγκεκριμένα με τους φίλους του Αφάλωνα, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και ο πατέρας Χαρατσιάρης. Ο διαιτητής Κάντας ορθώς απέβαλλε τον παίκτη, σημειώνοντας στο Φύλλο Αγώνα το περιστατικό. Δύο μέρες μετά, στη συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής, οι αρμόδιοι παράγοντες της ΕΠΣΛ επέβαλλαν ποινή πέντε αγωνιστικών στον Ζαφείρη Χαρατσιάρη, χρεώνοντάς πάνω του όλο το βάρος του επεισοδίου.

Κάπου εκεί ξεκινά να μπερδεύει η ιστορία, αφού ο παρατηρητής Βαγγέλης Λυκαρδόπουλος καταθέτει έκθεση στην ΕΠΣΛ, αναγνωρίζοντας πως έχει το μεγαλύτερο μερίδιο για το συμβάν. Δηλώνει μάλιστα παραίτηση από την Ένωση και αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για όσα έλαβαν χώρα στο γήπεδο των Παμφίλων. Ακολουθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣΛ, κατά την οποία αποφασίζεται η μείωση της ποινής του ποδοσφαιριστή από πέντε σε δύο αγωνιστικές και για το λόγο αυτό αποστέλλεται έγγραφο στην ομάδα του Κεραυνού, με το οποίο ενημερώνεται ο σύλλογος σχετικά.

Η "σπίθα" που άναψε το "φυτίλι"Vyron_Morias_logo1

Λίγες μέρες μετά, την Τετάρτη 25/9, ο Χαρατσιάρης ξεκινά βασικός στον αγώνα του Κεραυνού μέσα στη Μόρια επί του Βύρωνα, στη νίκη της ομάδας του Αφάλωνα με σκορ 0-3. Οι παράγοντες της Μόριας κάνουν ένσταση στη λήξη του ματς και κάτι αντίστοιχο πράττει και ο επόμενος αντίπαλος του Κεραυνού, Αιγέας Πλωμαρίου, που ηττήθηκε με 1-0 στα Πάμφιλα στο πλαίσιο της 5ης Αγωνιστικής, ισχυριζόμενοι παράτυπη συμμετοχή του παίκτη.

Η εμπλοκή της ΕΠΟ

EPO_logoΗ υπόθεση φτάνει πλέον στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με την ομάδα της Μόριας να πληρώνει παράβολο 400€ στην αρμόδια επιτροπή, εφεσιβάλλοντας κατά κάποιο τρόπο την απόφαση του ΔΣ της ΕΠΣΛ να μειώσει την ποινή του Χαρατσιάρη, επικαλούμενη αυθαιρεσία, αφού σε τέτοιες περιπτώσεις είθισται μόνο τα όργανα της Ομοσπονδίας να προβαίνουν στη λήψη τέτοιων αποφάσεων. Κατ' ουσίαν Βύρων και Αιγέας κάνουν ένσταση και ζητούν να κερδίσουν στα χαρτιά τους αγώνες κόντρα στον Κεραυνό Αφάλωνα. Το θέμα Χαρατσιάρη θα συζητηθεί αύριο το απόγευμα στην ΕΠΟ, ωστόσο το "SL" έχει από σήμερα το ρεπορτάζ...

Τα δεδομένα που θα λάβει υπόψη της η Ομοσπονδία

Keravnos_Afalona1Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μέσα από την ΕΠΟ, το ενδεχόμενο επανάληψης του αγώνα ΔΕΝ υφίσταται. Κι αυτό, γιατί ο Κεραυνός Αφάλωνα είχε στην κατοχή του έγγραφο της ΕΠΣΛ, της διοργανώτριας αρχής δηλαδή, περί της μείωσης της ποινής του ποδοσφαιριστή από πέντε σε δύο αγωνιστικές. Επομένως, το σωματείο χρησιμοποίησε ορθά τον Χαρατσιάρη και είναι απόλυτα καλυμμένο ως προς το θεσμικό πλαίσιο των κανονισμών. Με αυτό το σκεπτικό, τόσο ο Βύρων Μόριας όσο και ο Αιγέας Πλωμαρίου δε φαίνεται να έχουν τύχη να κερδίσουν τα ματς και στα χαρτιά.

Ακολούθως, θα ερευνηθεί αν είχε το δικαίωμα το ΔΣ της ΕΠΣΛ να μειώσει την ποινή του παίκτη. Σε περίπτωση που η Επιτροπή της ΕΠΟ κρίνει ότι κάτι τέτοιο είναι μέσα στις αρμοδιότητες των διοικητικών συμβουλίων των Ενώσεων, η μείωση της ποινής ισχύει κανονικά και ο παίκτης συμμετέχει άφοβα στις υποχρεώσεις της ομάδας του. Αν αποδειχθεί το αντίθετο, τότε η ΕΠΟ έχει το δικαίωμα να επαναφέρει την ποινή του Χαρατσιάρη ξανά στις πέντε αγωνιστικές, με τις τρεις που δεν έχει εκτίσει ακόμα, να μετρούν από την αμέσως επόμενη αγωνιστική της Α' Κατηγορίας.

eps_lesvou_logoTο "λάθος" της ΕΠΣ Λέσβου

Είναι φορές που ο κανονισμός δεν μπορεί να προβλέψει τις ειδικές συνθήκες ενός αγώνα. Γι' αυτό το λόγο οι παράγοντες που στελεχώνουν τις επιτροπές, ειδικά αυτή της πειθαρχικής, οφείλουν να εξετάζουν εκτός από το γράμμα, και το πνεύμα του νόμου. Στην περίπτωση Χαρατσιάρη, σαφέστατα και η ποινή των πέντε αγωνιστικών επιδέχεται διαφορετικών ερμηνειών. Αν απομονώσει κανείς το λεκτικό επεισόδιο παίκτη και παρατηρητή, η ποινή που προβλέπεται είναι συγκεκριμένη. Αν εξεταστεί όμως το περιστατικό στο σύνολό του και με την ύπαρξη μάλιστα συμπληρωματικής έκθεσης, τότε τα δεδομένα αλλάζουν. Τα πάντα θα είχαν αποφευχθεί, αν η ποινή ήταν εξαρχής λιγότερο αυστηρή. Με τον τρόπο που αυτή μειώθηκε όμως, ακολούθησε όλος ο υπόλοιπος αναβρασμός...

Αριθμός ρεκόρ στις ενστάσεις φέτος

Enstasi1Να σημειωθεί ότι η φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει... στραβά, αφού οι ενστάσεις πάνε κι έρχονται στις πρώτες επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων. Τρανό παράδειγμα η περίπτωση του Στρατή Δελόλμα, που στέρησε αφενός από τον παίκτη τη συμμετοχή του στον Ατρόμητο Αγίας Μαρίνας μέχρι το Γενάρη και αφετέρου ένα βαθμό από την ομάδα του (στο 0-0 που έγινε 3-0 κόντρα στον Βύρωνα). Υπάρχει τώρα η δεύτερη ένσταση της ομάδας της Μόριας για το ματς με τον Αφάλωνα, επίσης ο Αιγέας που καραδοκεί -αν προκύψει δεδικασμένο- και εκτός αυτών, λίγο έλειψε να καταγραφεί κάτι αντίστοιχο σε ματς της πρεμιέρας της Β' Κατηγορίας, με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων τελικά, αλλά και τη φωνή της λογικής, να επικρατούν...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey