Πέντε και λίγα ήταν!

16/11/2013 - 18:32 Τελευταία τροποποίηση στις 16/11/2013 - 19:10

Aiolikos_panigyriko_5-0_Diagoras1Το ήθελε περισσότερο, ήταν καλύτερος, ήταν παθιασμένος, ήταν σε μεγάλη μέρα και στο ένα και μεγάλο παιχνίδι που τόσο χρειαζόταν, απέδειξε τη μεγάλη διαφορά ποιότητας που έχει, διαλύοντας τον τραγικό Διαγόρα, ο οποίος εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων, με 5-0 έχοντας και πέντε δοκάρια!

Μπροστά σε 1000 και πλέον θεατές στον Ταρλά -που ενδεχομένως φιλοξένησε το τελευταίο μεγάλο παιχνίδι της μεγάλης ιστορίας του, πριν πάρει τη νέα του μορφή- το πολυαναμενόμενο ντέρμπι κορυφής για την Α' κατηγορία, ήταν τέτοιο μόνο στα χαρτιά, αφού στον αγωνιστικό χώρο εμφανίστηκε μόνο μια ομάδα. Και αυτήν ήταν ο Αιολικός, που αποτελεί εδώ και λίγη ώρα το απόλυτο αφεντικό για τη μάχη του τίτλου, γνωρίζοντας δικαιολογημένα μετά το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης, την αποθέωση από τον κόσμο του, ο οποίος αδημονεί για την επιστροφή του ιστορικού συλλόγου της Μυτιλήνης στα μεγάλα σαλόνια!

Aiolikos_Diagoras5-0_2Μέσα σε μία καταπληκτική ατμόσφαιρα, ο Αιολικός έχοντας και το συνεχές "μπιζάρισμα" της εξέδρας, μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, απέναντι σε έναν Διαγόρα που τα είχε χαμένα στα πρώτα λεπτά. Απόρροια αυτού, το προβάδισμα της ομάδας του Κομνηνού από μια άτυχη στιγμή, ένα αυτογκόλ του Μπιτσικώκου. Νωρίτερα όμως, ο Σεραφίγγος σε δύο περιπτώσεις είχε απειλήσει για το 1-0, που τελικώς ήρθε από αντίπαλο στο 15ο λεπτό.

Στο 23' ο Σεραφίγγος, που ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών πρωτοβουλιών του Αιολικού, σούταρε δυνατά στο δοκάρι και στο 27' έπειτα από καταπληκτική ενέργεια του Διονυσάτου, ο οποίος άνοιξε στα δεξιά για τον Σεραφίγγο, ο Μιχαλάκης που ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας, έχασε γκολ από αυτά που δε χάνονται μπροστά από τον Βογιατζή. Η επιθετική "λαίλαπα" του Αιολικού είχε και συνέχεια. Στο 30', όταν ο Λαλάς έκανε σέντρα, ο Μιχαλάκης γύρισε τη μπάλα ιδανικά στην καρδιά της περιοχής, αλλά ο Σεραφίγγος από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ, για να έρθει η απάντηση από τον Διαγόρα μόλις στο 31' όταν ο Χατζέλλης έκανε πολύ όμορφη ενέργεια από τα αριστερά, μπήκε μέσα στην περιοχή παίρνοντας διαδοχικές κόντρες, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την τελική προσπάθεια.

Aiolikos_Diagoras5-0_1Στο 38' τα λάθη της άμυνας του Διαγόρα, έφεραν τον Τόλη Λαλά σε θέση τετ α τετ με το Βογιατζή για να κάνει με πλασέ το 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Το τελειωτικό χτύπημα για το Διαγόρα όμως, που δεν μπήκε σε κανένα χρονικό σημείο στο κλίμα του αγώνα, ήρθε στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, όταν ο Διονυσάτος εκτέλεσε το φάουλ και ο Σαμπάνης με κεφαλιά «ψαράκι» στο δεύτερο δοκάρι, έκανε το 3-0!

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον Διαγόρα να αδυνατεί να αγγίξει έστω τον καλό του εαυτό και να διαταράξει τις ισορροπίες. Ένα χλιαρό σουτ του Αναιρούση με την επανέναρξη του αγώνα έφερε την απάντηση του Αιολικού, που δεν ξεκόλλησε το πόδι του από το γκάζι, με τον Σαμπάνη να αστοχεί σε μοναδικό τετ α τετ στο 50ο λεπτό. Έξι λεπτά αργότερα, ο Αιολικός σπατάλησε νέο απίστευτο τετ α τετ με τον Μιχαλάκη. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Διαγόρας δημιούργησε την καλύτερη στιγμή του έπειτα από κόρνερ του Χατζηκυριάκου. Ο Παπαδημητρίου που έγινε αποδέκτης της μπάλας, την έφερε με γυριστό σουτ προς την μικρή περιοχή, αλλά ο Μαραγκός με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κάμπερ.

Στο 64' νέο λάθος της άμυνας του Διαγόρα, έδωσε το δικαίωμα στο Λαλά να πασάρει στον αμαρκάριστο Σεραφίγγο, που απέφυγε και τον Βογιατζή πλασάροντας για το 4-0! Ο ρυθμός του αγώνα στη συνέχεια έπεσε για λίγο, αλλά στο 80' ο νεαρός Βερβέρης με καταπληκτική ενέργεια και ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Βογιατζή, ο οποίος με δύσκολη επέμβαση άλλαξε την τροχιά της. Στη συνέχεια της φάσης όμως, ο Μαλακός πάσαρε όμορφα στο Λαλά και εκείνος με δυνατό σουτ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 5-0!

Aiolikos_Diagoras5-0_3Βέβαια οι… ορέξεις του Αιολικού δεν είχαν τελειωμό και πέντε λεπτά πριν το τέλος, ο Σεραφίγγος σημάδεψε για μία ακόμη φορά το δοκάρι του Διαγόρα για να έρθει στο 90' ο Συβρής, με ατομική ενέργεια, να στείλει τη μπάλα δύο φορές διαδοχικά στο αριστερό δοκάρι της ομάδας της Αγίας Παρασκευής!

Το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα, βρήκε τους παίκτες του Αιολικού αγκαλιασμένους να αποθεώνονται από τους φιλάθλους, οι οποίοι ακολούθησαν τον Γιώργο Κομνηνό, αλλά και τους Παναγιώτη Τρύφωνα και Σταύρο Γριππιώτη μέχρι τα αποδυτήρια με την ιαχή «Νά 'τοι, να 'τοι οι πρωταθλητές»!

Στην αντίπερα όχθη, ο Πρόεδρος του Διαγόρα κ. Φώτης Αλεξανδρής, αλλά και ο Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής δεν μπορούσαν να εξηγήσουν την -επιεικώς- αποκαρδιωτική εικόνα της ομάδας τους, στο πιο σημαντικό παιχνίδι του πρωταθλήματος και της χρονιάς ολόκληρης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey