Οι πρωταθλητές της Γέρας έχουν ακόμα τη χάρη!

01/02/2014 - 19:45 Τελευταία τροποποίηση στις 01/02/2014 - 19:50

Anagennisi_Geras_panigyriko2012_13_2Η Γέρα ήταν η μεγάλη κερδισμένη της αγωνιστικής που κέρδισε τον Διαγόρα στο ντέρμπι που διεξήχθη στον Παπάδο με 3-1, παίρνοντας έτσι μία μεγάλη νίκη κυρίως γοήτρου. Σπουδαίο ματς έγινε όμως και στη Μόρια, εκεί όπου ο Βύρωνας κατάφερε να λυγίσει την Άναξο με 4-2, παίρνοντας μία ακόμη βαθιά βαθμολογική ανάσα. Στην Σκάλα, η Προοδευτική έμεινε πίσω στο σκορ από τον Παπανικολή, αλλά κατάφερε στην επανάληψη και γύρισε το παιχνίδι.

Στην Αγιάσο, Όλυμπος και Κεραυνός έμειναν στη λευκή ισοπαλία, ενώ στο «Μιζεργκάν» ο Ατρόμητος Ανεμώτιας κέρδισε και τον Αλκιβιάδη με γκολ στο τελευταίο τρίλεπτο! Η μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής σημειώθηκε στο Πλωμάρι, με τα Λιονταράκια να προηγούνται μέχρι και με 0-3 του Αιγέα αλλά να μην καταφέρνουν στο τέλος να πανηγυρίσουν τη νίκη, με τους γηπεδούχους να σώζουν τουλάχιστον τον βαθμό μετά το τελικό 3-3. Αύριο αναμετρώνται ο φορμαρισμένος Αετός με τον αήττητο Αιολικό σε μία ενδιαφέρουσα αναμέτρηση στα Λουτρά.

Η φάση της αποβολής του Κώστα Χατζηκυριάκου με απευθείας κόκκινη στο 12΄ της αναμέτρησης σε διαπληκτισμό του με τον Βλάμμη, ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα, με τους ανθρώπους του Διαγόρα να εκφράζουν έντονα τη διαμαρτυρία τους στο «SL» για την εν λόγω απόφαση που άλλαξε σύμφωνα με τους ίδιους τις ισορροπίες του ντέρμπι, θεωρώντας ότι έπρεπε να αποβληθεί και ο Βλάμμης. Παρ΄ όλα αυτά, η ομάδα της Αγίας Παρασκευής, κατάφερε ακόμα και με δέκα παίκτες να προηγηθεί με ένα ακόμη γκολ του Φιλιανού στο 40΄για να έρθει η απάντηση της Γέρας στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Ζαφειρίου. Στην επανάληψη, οι πρωταθλητές Λέσβου ήταν καλύτεροι, πίεσαν για το γκολ της ανατροπής και τελικά με δύο τέρματα του νεαρού Βουγλάνη, πήραν το «τρίποντο» γοήτρου. 

Στην Αγιάσο, ο Όλυμπος ήθελε και ο Κεραυνός των πολλών απουσιών… δεν μπορούσε, με αποτέλεσμα να μην έχουμε σκορ. Το παιχνίδι ωστόσο ήταν ανοιχτό, με τον Όλυμπο να αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο από το 60΄ όταν αποβλήθηκε ο Τόρα.

Ο Οδυσσέας Ελύτης, λύγισε τον φιναλίστ του Κυπέλλου στο νησί Ατρόμητο της Αγίας Μαρίνας με γκολ του Κιντάκα, σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Σε σουτ του Κοντονίκα και με το σκορ 0-0, ο Ζαχαρής πραγματοποίησε ενδεχομένως την απόκρουση της χρονιάς με εκπληκτική αντίδραση, διατηρώντας το μηδέν για την ομάδα του σε ένα πολύ κρίσιμο χρονικό σημείο.

Η Προοδευτική έμεινε πίσω στο σκορ από τον Παπανικολή στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη με δύο «κεραυνούς» του Κατσαρού, έφερε «τούμπα» το ματς και πήρε ένα ακόμη πολύτιμο «τρίποντο».

Στη Μόρια, το παιχνίδι μεταξύ Βύρωνα και Ανάξου είχε πολύ καλό ρυθμό, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με τον Τσαϊρη και την Άναξο να ισοφαρίζει με τον Χαλκιώτη. Πριν τη λήξη του ημιχρόνου ωστόσο, ο Βύρωνας πήρα ξανά προβάδισμα με τον Καραδημητράκη με το παιχνίδι να παίρνει άγρια ομορφιά στην επανάληψη, όταν η Άναξος ισοφάρισε εκ νέου με τον Γ. Σκαρακάκη! Ο Βύρωνας όμως στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα, ήταν πιο αποφασιστικός και πήρε τελικά τη νίκη με 4-2 με δύο γκολ του Κιοσσέ, το ένα μάλιστα με ανάποδο ψαλίδι!

Με γκολ του Νικολόφ στο 87΄ ο Ατρόμητος Ανεμώτιας πήρε σπουδαίο «τρίποντο» στο «Μιζεργκάν», σε μία φάση ωστόσο που οι φιλοξενούμενοι του Αλκιβιάδη, διαμαρτυρήθηκαν εντόνως για χέρι στην αρχή της φάσης του Παπαδόπουλου. Στη φάση αυτή μάλιστα αποβλήθηκε από τον πάγκο της ομάδας του Κάτω Τρίτους, ο Στρατής Χαραλάμπους που διαμαρτυρήθηκε.

Τέλος στο Πλωμάρι, τα Λιονταράκια πήγαν να κάνουν την έκπληξη της αγωνιστικής και με δύο γκολ του Κουπέ στο πρώτο μέρος και άλλο ένα του Λαμπράκη στο δεύτερο, προηγήθηκαν του Αιγέα με 0-3! Οι γηπεδούχοι ωστόσο με συγκλονιστική προσπάθεια, έφεραν το ματς τουλάχιστον στην ισοπαλία πετυχαίνοντας τρία γκολ σε λιγότερο από 20 λεπτά, με σκόρερς τους Αζάμπι, Γιαννίκο και Τοπάλι.


21η Αγωνιστική
Bαθμοί Γκολ
1. Αιολικός 63 98-4
2. Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 51 62-24
3. Αναγέννηση Γέρας 42
51-35
4. Οδυσσέας Ελύτης 38 42-25
5. Αετός Λουτρών 34 38-39
6. Όλυμπος Αγιάσου 34 37-31
7. Προοδευτική Σκάλας Καλλονής*** 32
37-47
8. Κεραυνός Αφάλωνα 31 30-32
9. Ατρόμητος Ανεμώτιας 31
37-31
10. Αιγέας Πλωμαρίου 29
33-36
11.
Βύρων Μόριας 28
25-31
12. Άναξος 23 30-58
13.
Αλκιβιάδης Κάτω Τρίτους 21 20-38
14. Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας 19 27-40
15. Παπανικολής Ερεσού 17 17-51
16. Λιονταράκια
5 16-73

* Έχει ένα μηδενισμό
** Έχει -2 βαθμούς λόγω ποινής από την περσινή αγωνιστική περίοδο
***Έχει -4 βαθμούς (-2 φέτος και -2 από πέρυσι) 

22η Αγωνιστική
Όλυμπος Αγιάσου-Κεραυνός Αφάλωνα 0-0
Ατρόμητος Ανεμώτιας-Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους 1-0
Αιγέας Πλωμαρίου-Λιονταράκια 3-3
Βύρων Μόριας-Άναξος 4-2
Αναγέννηση Γέρας-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 3-1
Προοδευτική Σκ. Καλλονής-Παπανικολής Ερεσού 2-1
Οδυσσέας Ελύτης-Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας 1-0
Αετός Λουτρών-Αιολικός



Άναξος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey