Έκανε τα εύκολα, δύσκολα!

15/03/2015 - 23:20 Τελευταία τροποποίηση στις 16/03/2015 - 15:25

Ο Αιολικός ξεκίνησε φουριόζος την αναμέτρηση με αντίπαλο τον Βύζαντα Μεγάρων, κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο και πετυχαίνοντας δύο γκολ στα πρώτα 12 λεπτά του ματς, όμως στη συνέχεια δεν "σκότωσε" τον αντίπαλο και προς το τέλος της αναμέτρησης βρέθηκε σε μαζική άμυνα!

Ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος παρέταξε την ομάδα του σε ένα σύστημα 4-1-3-2, που λειτουργούσε ως ρόμβος στη μεσαία γραμμή, με τον Μάππα κάτω από τα δοκάρια, τους Μαγγανά και Γάλα ακραία μπακ, Παπαζούδη και Λένγκα κεντρικό δίσυμο, τον Μπακάλη κόφτη, στη μεσαία γραμμή τους Μίχο και Μανουσάκη, μπροστά τους τον Τόρες και προωθημένους Ζαγοριανό και Σπανό. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ από τα... αποδυτήρια, όταν ο Σπανός έβγαλε με όμορφη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Βύζαντα τον Ζαγοριανό, που πλάσαρε σωστά και άνοιξε το σκορ στο 4ο λεπτό. Η ομάδα της Μυτιλήνης ήταν ορεξάτη, πίεσε τον αντίπαλο στη μεσαία γραμμή και μετά από όμορφη ατομική προσπάθεια του Ντιέγκο Τόρες και πάσα την κατάλληλη στιγμή στον Ζαγοριανό, ο υψηλόσωμος επιθετικός έκανε το 2-0 και έδωσε... αέρα στην ομάδα του. Μετά το ημίωρο, ο Αιολικός κατέβασε το διακόπτη και προσπάθησε να διαχειριστεί τις δυνάμεις του, διατηρώντας παράλληλα το προβάδισμα που είχε δημιουργήσει από τα δύο γρήγορα γκολ. Ο Βύζας δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός και είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο 45λεπτο δεν κατέγραψε ούτε μία τελική στην εστία.

Στην επανάληψη, ο Αιολικός πίεσε για ένα τρίτο γκολ και είχε ευκαιρίες μέχρι το 60' για να το πετύχει, όμως κάπου εκεί τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του. Ο Παναγόπουλος απέσυρε τον Ζαγοριανό, που είχε και ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού στην προπόνηση του Σαββάτου, περνώντας στο ματς τον Πασαλίδη και λίγο αργότερα αντί του Τόρες, τον Καλαμιώτη. Το σύστημα άλλαξε σε 4-2-3-1, με ταυτόχρονη μετατόπιση του Μίχου στη δεξιά πτέρυγα και του Μανουσάκη πίσω από τον Σπανό που έπαιξε μόνος πλέον στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Αιολικός έδωσε χώρο στον αντίπαλο, ωστόσο είχε την ευκαιρία να πετύχει ένα ακόμα γκολ, κάτι που το κατάφερε με τον Πασαλίδη, αλλά δε μέτρησε αφού ο διαιτητής Μπακογάννης το ακύρωσε ως επιθετικό φάουλ. Η διαιτησία του Αθηναίου ρέφερι ήταν ιδιαιτέρως εκνευριστική και στα τελευταία λεπτά ήταν πολλές οι φορές που με τα ανάποδα σφυρίγματά του εκνεύρισε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας της Μυτιλήνης. Ο Βύζας γυρόφερνε την περιοχή του Μάππα και από το... πουθενά βρήκε δίχτυα με ένα μακρινό σουτ του Σιδέρη, που κάπου κόντραρε, μπερδεύοντας τον Μυτιληνιό γκολκίπερ που είδε την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του.

Η ομάδα των Μεγάρων αναθάρρησε και στην αμέσως επόμενη φάση λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, όταν από εκτέλεση φάουλ, ο Σελμανάι βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής να επιχειρεί την προβολή, στην έξοδο του Μάππα, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Αιολικό να πανηγυρίζει μια αγχωτική νίκη, που με βάση το πώς ξεκίνησε ο αγώνας, ήταν αδύνατο να φανταστεί κανείς την εξέλιξη που θα είχε το φινάλε του. Σε κάθε περίπτωση, για ακόμα μία φορά, έγινε εμφανές το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα στη φυσική κατάσταση, με τους ανθρώπους της ομάδας να προσδοκούν από την έλευση του Νίκου Μαντζουράνη σε μια σημαντική ανάκαμψη στο συγκεκριμένο τομέα.

Συνθέσεις

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Μάππας, Μαγγανάς, Γάλας, Παπαζούδης, Λένγκα, Μπακάλης, Μίχος, Μανουσάκης (78' Μιχαλάκης), Τόρες (69' Καλαμιώτης), Ζαγοριανός (60' Πασαλίδης), Σπανός

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ: Κανίδης, Ζουστουλάκης, Δημακάκος, Διαμαντόπουλος (18' Αλεβίζος), Κορομηλάς, Σιδερής, Ανδριανόπουλος (65' Κολιόπουλος), Μιχαλόπουλος, Παπαδόπουλος, Στρατάκης, Βλάχος (57' Σελμανάι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey