Γελάει ο κόσμος! [pics]

05/04/2015 - 19:17 Τελευταία τροποποίηση στις 05/04/2015 - 19:32

Η «βρώμα» που αναδύει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ταξίδεψε και στη Μυτιλήνη και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της χρονιάς που έκρινε πολλά στη μάχη της ανόδου, ξεκίνησε ως παρωδία, εξελίχθηκε ως κωμωδία και παρά λίγο να καταλήξει σε τραγωδία. Ο Πανελευσινιακός «απέδρασε» με γκολ του Κουσκούνα στο 26΄ και με πρωταγωνιστές το διαιτητικό τρίο των Καριοφύλη, Σινιοράκη και Σγάτζο, οι οποίοι διηύθυναν ένα αξέχαστο παιχνίδι για τους περίπου 1000 φίλους του Αιολικού.

Για την αγωνιστική ιστορία του παιχνιδιού που έφερε μνήμες από την ξεχωριστή «επέλαση» στο πρόσφατο παρελθόν της Ηλιούπολης από το ίδιο γήπεδο, ο Αιολικός ηττήθηκε από μία ομάδα που πάτησε τέσσερις φορές την αντίπαλη περιοχή, κέρδισε περίπου 35 φάουλ έναντι μόλις 6 δικών του και στο δεύτερο ημίχρονο χρειάστηκε τη συνδρομή των φυσιοθεραπευτών, που μπήκαν πάνω από 20 φορές για να περιθάλψουν τους «τραυματίες» παίκτες της Ελευσίνας, που έπεφταν συνεχώς κάτω. Στον αντίποδα ο Αιολικός μέσα στα έξι φάουλ που κέρδισε, είχε δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών, του Γάλα στο ημίχρονο και του Μίχου στην επανάληψη.

Δυστυχώς όχι πρωτοφανές…

Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως παραδέχτηκε και ο προπονητής του Πανελευσινιακού κ. Ψυμουλάκης, η ομάδα του έπαιξε με σκοπιμότητα, αφού καθυστερούσε συνεχώς το παιχνίδι για να τιμωρηθούν με κάρτες οχτώ ποδοσφαιριστές του, που έχουν την επόμενη αγωνιστική την άνευ αγώνος αναμέτρηση με τον Μανδραϊκό. Στο καθαρό 30λεπτο που μπορεί να παίχθηκε ποδόσφαιρο και στα δύο ημίχρονα, ο Αιολικός κατάφερε να κάνει δύο δοκάρια -όταν οι βοηθοί του Καριοφύλη επέτρεψαν επιθέσεις του, χωρίς υποδείξεις οφσάιντ- με τον Μανουσάκη στο 8΄ και τον Ζαγοριανό στο 48΄.

Στο ίδιο διάστημα, ο Αιολικός –χωρίς υπερβολή- δεν πήρε ούτε… πλάγιο, αφού ακόμα και τέτοιες φάσεις της πήρε «επάνω» του ο διαιτητής Καριοφύλης. Στα πλέον θλιβερά του αγώνα ωστόσο καταγράφεται το γεγονός πως από την ένταση που προκάλεσαν στην κερκίδα τα όσα πρωτοφανή έγιναν στον αγωνιστικό χώρο, χτυπήθηκε ένας ηλικιωμένος φίλαθλος του Αιολικού, από την προσπάθεια των ανθρώπων της προστασίας του προέδρου της ομάδας της Ελευσίνας, να «ανοίξουν» δρόμο μέσα στο αγανακτισμένο πλήθος, για να «φυγαδεύσουν» τον κ. Γιαλιά. Ο οποίος αποδοκιμάστηκε έντονα από τους φιλάθλους, που χειροκροτούσαν ειρωνικά τη διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα του, με το σύνθημα «Νάτοι οι πρωταθλητές».

Στα θλιβερά καταγράφεται και το ότι είδαμε και στη Μυτιλήνη σκηνές από αυτές που «καμαρώνουμε» στα παιχνίδια της υπόλοιπης πολιτισμένης χώρας. Με αστυνομικούς -χωρίς καμία ουσιαστική πρόληψη στο σχεδιασμό τους- να προσπαθούν να προστατεύσουν έναν πρόεδρο φιλοξενούμενης ομάδας που άσχετα αν προκάλεσε η εν γένει παρουσία του στο γήπεδο, παρ΄ όλα αυτά βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από το εξαγριωμένο πλήθος.

Ο καρκίνος…

Στην αποτίμηση αυτού του… χαμού, στη Μυτιλήνη, οι φίλαθλοι του Αιολικού και οι άνθρωποί του, είδαν μία πρωτοφανή «σφαγή», που προφανέστατα εξηγεί σήμερα και τις άλλες μικρότερες που προηγήθηκαν σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο Αιολικός που έπαιξε για το γόητρό του, εξέθεσε ένα ολόκληρο μηχανισμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που δε λέει να πάψει να προαποφασίζει το ποιοι θα διακριθούν και ποιοι θα κερδίσουν. Και η «υγεία» του Αιολικού σε όλα τα επίπεδα, φαίνεται πως ενόχλησε τόσο πολύ, αφού σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στη συνέντευξη τύπου ο προπονητής της ομάδας Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, ο βοηθός Σινιοράκης, ευχήθηκε στους ποδοσφαιριστές του Αιολικού «να πάνε να γ@μηθούν»... Στα αξιοσημείωτα επίσης καταγράφεται και η στιχομυθία των δύο προπονητών στη συνέντευξη τύπου.

Εκεί όπου ο κ. Ψυμουλάκης της Ελευσίνας, δικαιολόγησε τη σκοπιμότητα της ομάδας του να μην παίξει ουσιαστικά ποδόσφαιρο στην επανάληψη, παίρνοντας οκτώ(!) κάρτες για καθυστέρηση, λέγοντας πως το ίδιο θα έκανε και ο κ. Παναγόπουλος του Αιολικού στη θέση του… Με τον τεχνικό της ομάδας της Μυτιλήνης να τον διακόπτει και να του διευκρινίζει, πως δεν έπραξε και δεν επρόκειτο να πράξει ποτέ κάτι ανάλογο στην καριέρα του… Μάλιστα ο κ. Παναγόπουλος, έφυγε από τον πάγκο του στο 86΄ για να προστατεύσει τον εαυτό του και την ομάδα του όπως είπε χαρακτηριστικά.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αιολικός: Μάππας, Μουτζούρης, Μαγγανάς, Μπακάλης, Λένγκα, Γ. Σαμπάνης, Γάλας (46΄λ.τ. Ζαγοριανός), Μίχος (80΄λ.τ. Μιχαλάκης), Σπανός (84΄ Μαλακός), Μανουσάκης, Τόρρες

Πανελευσινιακός: Πουρής, Παναγιώτου, Τσίγκρος (56΄Μακβίδης), Νικολάου, Μάβης, Ριζογιάννης, Δουκάκης, Στουρνάρας, Κουσκουνάς, Γκεμίσης (77΄ Κουμπαρούλης), Φλίγκος (50΄ Δεινόπαππας)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey