"Έφτιαξε" τον κόσμο του!

19/09/2015 - 19:54

Ο Αιολικός ήταν ο μεγάλος νικητής απέναντι στον Άρη, του οποίου επικράτησε με σκορ 1-0 σε ένα παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, παρουσία περισσοτέρων των 1.000 φιλάθλων, που χειροκρότησαν θερμά τις προσπάθειες των παικτών του Γιάννη Ταουσιάνη, απέναντι σε μια ομάδα με ρόστερ υψηλότερων κατηγοριών!

Σκόρερ των "κυανόλευκων" ήταν ο Μιχάλης Κριπιντίρης, ο εμβληματικός αρχηγός που επέστρεψε φέτος στην ομάδα με την οποία ανδρώθηκε, ξεκινώντας μια σπουδαία καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαριο, φορώντας τη φανέλα της στη Γ' Εθνική.

Ο προπονητής του Αιολικού παρέταξε την ομάδα του σε διάταξη 4-2-3-1, με τον Πουρή στα γκολπόστ, τους Κρουσταλέλη και Στουρνάρα στα μπακ, Κριπιντίρη και Παπαζούδη κεντρικό δίδυμο, στα χαφ Μπακάλη και Μίχο, μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού τον Ιορδανίδη, ακραίους μεσοεπιθετικούς τους Γάλα και Κέρι, με τον Φλίγκο σέντερ φορ. Ωστόσο, πολύ γρήγορα αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του, αφού ο Φλίγκος αποχώρησε τραυματίας δίνοντας τη θέση του στον Κάλφα.

Ο Άρης είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος, κρατούσε με ευκολία την μπάλα στη μεσαία γραμμή, αλλά πλησίαζε με δυσκολία την περιοχή του Πουρή, απειλώντας μονάχα με μακρινά σουτ. Ο Τάτος ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών πρωτοβουλιών για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που παρατάχθηκε στον "Ταρλά" με όλα του σχεδόν τα αστέρια. Ραούλ Μπράβο, Μάουρο Πόι, Γκαέλ Ν' Λουντούλου, Πασχάλης Μελισσάς, Κώστας Καζναφέρης, αλλά και ο Μάρκος Ντούνης που μπήκε στην επανάληψη ως αλλαγή, είναι παίκτες που θα μπορούσαν με ευκολία να αγωνίζονται σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Ο Αιολικός πάντως είχε και τις δικές του ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, μία με τον Γάλα που βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του κόντραρε στους αμυντικούς και μία με τον Ιορδανίδη, που έπιασε το μονοκόμματο βολέ σε σέντρα του Γάλα, αναγκάζοντας τον Τζινάρ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Στην επανάληψη, ο Νίκος Αναστόπουλος προσπάθησε να αλλάξει σύστημα, δοκιμάζοντας ακόμα και το 3-5-2, ωστόσο η αμυντική λειτουργία του Αιολικού ήταν υποδειγματική, κρατώντας μακριά από την εστία του Πουρή τους αντίπαλους επιθετικούς. Ο Γιάννης Ταουσιάνης από την πλευρά του πέρασε αρχικά στο ματς τον Τόλη Λαλά και στο 69ο λεπτό, έπειτα από όμορφη ατομική προσπάθεια και σουτ του Κέρι που απέκρουσε ο Τζινάρ σε κόρνερ, προήλθε η φάση από την οποία προέκυψε και το γκολ. Ο Κέρι ανέλαβε να το εκτελέσει, ο Κριπιντίρης βρέθηκε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-0, μέσα σε ένθερμους πανηγυρισμούς!

Οι αλλαγές δε σταμάτησαν για τις δύο ομάδες, με τον Μ. Σαμπάνη να παίρνει επίσης χρόνο συμμετοχής για τον Αιολικό. Στις καθυστερήσεις και μάλιστα σε... νεκρό χρόνο, ο Άρης κέρδσιε πέναλτι σε ανατροπή του Σούκια από τον Κριπιντίρη. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Τάτος, όμως ο Πουρής έπεσε στη δεξιά του αγώνα και απέκρουσε το δυνατό πλασέ του έμπειρου μέσου, κρατώντας το 1-0. Αμέσως μετά μάλιστα, ο Παναγιώτης Βουρανής που διαιτήτευσε φιλικά το προπονητικό δίτερμα, σφύριξε τη λήξη. Σωστές υποδείξεις και από τους δύο επόπτες, Μιχάλη Μποντάκη και Παναγιώτη Συβρή.

Ο κόσμος του Αιολικού πανηγύρισε έντονα τη νίκη του Αιολικού επί του ιστορικού Άρη, ζητώντας από τους ποδοσφαιριστές διπλό μέσα στη Χαλκίδα στην πρεμιέρα της Γ' Εθνικής.

Συνθέσεις

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Πουρής, Στουρνάρας, Κρουσταλέλης, Κριπιντίρης (90' Καπταγιάννης), Παπαζούδης, Μπακάλης, Μίχος (60' Λαλάς), Ιορδανίδης, Γάλας (75' Μ. Σαμπάνης), Κέρι, Φλίγκος (23' λ.τρ. Κάλφας) 

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Τζινάρ, Τσουμάνης, Ραούλ Μπράβο, Σαμαράς, Γεωργιάδης, Μελισσάς, Καζναφέρης, Πόι, Ν' Λουντούλου, Τάτος, Παυλίδης. Στο β’ ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Ντούνης, Ντούγκα, Καλογέρης, Σούκιας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey