This is... (σ)πάρ' τα!

04/10/2015 - 18:38 Τελευταία τροποποίηση στις 04/10/2015 - 20:56

Νέα ήττα γνώρισε ο Αιολικός, αυτή τη φορά εντός έδρας από τη Σπάρτη, με το ίδιο σκορ που έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι και από τη Χαλκίδα. Το τελικό 0-1 κρίνεται δίκαιο, με τους φιλοξενούμενους να είναι εκείνοι που είχαν τις κλασικότερες ευκαιρίες στην αναμέτρηση, σε αντίθεση με τον Αιολικό που δεν είχε καν σουτ στην εστία, με τους ποδοσφαιριστές του Ταουσιάνη να περιορίζονται σε κάποια μακρινά σουτ, στα οποία δε χρειάστηκε να επέμβει ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Ο προπονητής του Αιολικού παρέταξε την ομάδα της Μυτιλήνης με μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, αφού ο Πάρης Μπακάλης έμεινε εκτός αποστολής λόγω μιας θλάσης στην τελευταία προπόνηση. Ο Πουρής υπερασπίστηκε τα γκολπόστ, οι Κρουσταλέλης και Στουρνάρας ήταν οι ακραίοι μπακ και οι Κριπιντίρης, Παπαζούδης κεντρικό δίδυμο, ο Μίχος με τον Κέρι και τον Ιορδανίδη στη μεσαία γραμμή, Μανουσάκης και Γάλας στα άκρα μεσοεπιθετικά και προωθημένος ο Μ. Σαμπάνης.

Η Σπάρτη ήταν εκείνη που αιφνιδίασε, μετά από ένα 10λεπτο χωρίς φάση στο ματς. Ο Ραχίμ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή του Αιολικού, επιχειρώντας ένα καλοζυγισμένο σουτ, που κατέληξε στο "Γ" της εστίας του Πουρή, για το 0-1! Η ψυχρολουσία των "κυανόλευκων" ήταν τέτοια, που στα επόμενα επτά λεπτά η Σπάρτη είχε δύο ακόμα καλές στιγμές, μία με σουτ του Ραχίμ που έφυγε άουτ (16') και μία σε πλασέ του Αναστασάκου, που έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Ιορδανίδης! Ο Αιολικός δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους, δεν είχε υπομονή στο παιχνίδι του και προσπαθούσε με μακρινές διαγώνιες μπαλιές να δημιουργήσει κάποιες απειλητικές επιθετικές προσπάθειες, χωρίς όμως να πατάνε οι παίκτες του στην περιοχή του Τσέλιου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η πρώτη αξιόλογη στιγμή των Μυτιληνιών, καταγράφηκε στο 35ο λεπτό όταν ο Ιορδανίδης επιχείρησε σουτ αρκετά έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια των Σπαρτιατών.

Στην επανάληψη, ο Αιολικός μπήκε δυνατά και έψαξε από νωρίς την ισοφάριση, δημιουργώντας δύο καλές ευκαιρίες μέσα στο πρώτο 5λεπτο. Ο Ιορδανίδης σούταρε στο 49' από το ύψος της περιοχής, στέλνοντας την μπάλα άουτ και ο Γάλας ένα λεπτό αργότερα είδε την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ, έπειτα από μακρινό σουτ. Ο Ταουσιάνης ανακάτεψε την "τράπουλα" και πέρασε προωθημένο στο 57' τον Λαλά στη θέση του Στουρνάρα, γυρίζοντας τον Γάλα στα μπακ. Ο Αιολικός είχε την κατοχή της μπάλας, όμως η Σπάρτη -που οπισθοχώρησε σκόπιμα- είχε κλείσει τους χώρους, διατηρώντας αρκετά μακριά από την περιοχή του Τσέλιου τους επιθετικούς της ομάδας της Μυτιλήνης.

Ο Αιολικός απείλησε στο 59' από... σπόντα, όταν ο Γκαλίτσιος δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας από τη σέντρα του Μίχου, όμως και ο Μ. Σαμπάνης που βρισκόταν στη μικρή περιοχή αιφνιδιάστηκε, χάνοντας το κοντρόλ, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Τσέλιος. Στο 67' ο Ηλιόπουλος είχε ένα σουτ που έφυγε λίγο άουτ, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έχοντας περάσει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή στο ματς. Ένα γέμισμα του Κρουσταλέλη στο 79' προς τον Λαλά, δεν είχε τύχη, αφού ο γκολκίπερ της Σπάρτης "καθάρισε" τη φάση έγκαιρα. Στο 82' αποβλήθηκε ο Ραχίμ με δεύτερη κίτρινη, σε μια φάση που προκάλεσε ένταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και 4λεπτη διακοπή στο παιχνίδι. Στις καθυστερήσεις ο Αιολικός ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Λίμα από τον Σιώπη, μετά από βαθύ γέμισμα, όμως ο Μπακογιάννης είχε καθαρό οπτικό πεδίο και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Εκείνο που δεν είχε ο Αθηναίος διαιτητής ήταν η αίσθηση του χρόνου, αφού παρά την 4λεπτη διακοπή και τις έξι αλλαγές στο β' ημίχρονο, που συνιστούσαν συνολικά τουλάχιστον 7 λεπτά καθυστερήσεις, εκείνος σφύριξε τη λήξη στο 93' και κάτι...

Συνθέσεις

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Γ. Ταουσιάνης): Πουρής, Κρουσταλέλης, Στουρνάρας (57' Λαλάς), Ιορδανίδης, Παπαζούδης, Κριπιντίρης, Γάλας, Μίχος, Μ. Σαμπάνης, Μανουσάκης (75' Λίμα), Κέρι (72' Κάλφας)

ΣΠΑΡΤΗ (Σ. Αντωνίου): Τσέλιος, Σιώπης, Αντωνάκης, Τέλος, Γκαλίτσιος, Σπηλιωτόπουλος, Τάντιτς (88' Δημόπουλος), Οικονομόπουλος, Αναστασάκος (90' Μπεκλετζής), Ραχίμ, Χαλίλι (65' Ηλιόπουλος)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey