Επιτέλους νίκη, παρά τις τάσεις... αυτοκτονίας!

11/10/2015 - 15:08 Τελευταία τροποποίηση στις 11/10/2015 - 23:17

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Αιολικός στη Βάρδα, κερδίζοντας τον τοπικό Παμβουπρασιακό με σκορ 1-2, αφού πρώτα χρειάστηκε ο Χρήστος Πουρής να πιάσει πέναλτι στις καθυστερήσεις και παρά το γεγονός πως μέχρι το 81' η ομάδα της Μυτιλήνης ήταν με 0-2 μπροστά στο σκορ, ελέγχοντας πλήρως την εξέλιξη του αγώνα!

Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Ταουσιάνη εμφάνισαν... αυτοκαταστροφικές διαθέσεις και αντί να φύγουν θριαμβευτές από το γήπεδο, λίγο έλειψε να αφήσουν δύο ακόμα πολύτιμους βαθμούς, όμως στο τέλος μέτρησε η ικανότητα του Πουρή στις εκτελέσεις πέναλτι, ανακουφίζοντας όλη την ομάδα, αλλά και τους φιλάθλους που βρέθηκαν στην Ηλεία στηρίζοντας για ακόμα μία φορά τον Αιολικό, με τη συγκινητική τους παρουσία.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον προπονητή του Αιολικού να δίνει φανέλα βασικού στον νεοαποκτηθέντα Σίμωση, στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας πίσω του τους Μανουσάκη, Κέρι και Λαλά, κεντρικούς μέσους τον Ιορδανίδη με τον Μίχο, τετράδα στην άμυνα τους Στουρνάρα, Κριπιντίρη, Παπαζούδη, Κρουσταλέλη και στα γκολπόστ τον Πουρή. Ο Αιολικός μπήκε δυναμικά, είχε καλό ρυθμό, πίεσε τον αντίπαλο και έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ στο πρώτο τέταρτο, μία με τον Μανουσάκη (10') και μία με τον Λαλά (14'), που έχασε ακόμα μία ευκαιρία στο 29' έπειτα από πάσα του Ιορδανίδη. Η ομάδα της Μυτιλήνης είχε τον απόλυτο έλεγχο και κατάφερε στο 44' να ανοίξει το σκορ, σε ένα κομβικό χρονικά σημείο, με σκόρερ τον Λόρι Κέρι που έκανε άψογο κοντρόλ μέσα στην περιοχή, ύστερα από τη σέντρα του Μίχου και με άπιαστο δυνατό σουτ πέτυχε το 0-1!

Όπως τέλειωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο. Με γκολ δηλαδή. Δράστης αυτή τη φορά ο Γιάννης Σίμωσης, που σκόραρε στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Αιολικού, με ψύχραιμο πλασέ μετά από κάθετη πάσα του Ιορδανίδη, για το 0-2. Μάλιστα, στο επόμενο τρίλεπτο ακολούθησαν δύο ακόμα προσπάθειες για γκολ από τον Αιολικό, μία με τον Ιορδανίδη (48') και μία με τον Κέρι (49'), χωρίς αποτέλεσμα. Ο Γιάννης Ταουσιάνης πέρασε αρχικά στο ματς, αντί του δραστήριου Λαλά, τον Νίκο Γάλα και ο δεξιοπόδαρος μέσος βρέθηκε σε δύο περιπτώσεις κοντά στο τρίτο γκολ, αρχικά σε σέντρα σουτ (66') και εν συνεχεία σε τετ α τετ (69'), μετά από εξαιρετικό άδειασμα, που μπλόκαρε όμως ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Και αφού δεν έγινε ο άνθρωπος που θα "κλείδωνε" τη νίκη του Αιολικού, κόντεψε να γίνει ο μοιραίος στην εξέλιξη του παιχνιδιού...

Ο Ταουσιάνης τράβηξε στον πάγκο τον Σίμωση, που τα πήγε εξαιρετικά με δύο μόλις προπονήσεις, βάζοντας τον Μάκη Σαμπάνη στη θέση του, ενώ στο τελευταίο τέταρτο αντικατέστησε και τον Μανουσάκη με τον Λίμα. Ο Αιολικός όμως οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα, δίνοντας πολύ χώρο στον ΠΑΟ Βάρδας και ξαφνικά η εικόνα του ματς άλλαξε άρδην! Ο Αιολικός απείλησε τελευταία φορά σε μια απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μίχου (80'), που έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας και στο επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Δράστης ο Γάλας, που ανέτρεψε στο όριο της περιοχής τον Ντόμα. Ο Κωνσταντινίδης δεν αστόχησε από τα έντεκα βήματα και ο ΠΑΟ Βάρδας μείωσε σε 1-2. Στο 10λεπτο που απέμενε, ο Αιολικός πανικοβλήθηκε. Οι παίκτες του αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα στη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα να βρίσκονται συνεχώς σε θέση άμυνας. Και στο 89' μοίρασαν... εγκεφαλικά, με τον Γάλα να υποπίπτει σε νέο πέναλτι, ανατρέποντας για δεύτερη φορά τον Ντόμα μέσα σε λίγα λεπτά, ο οποίος μάλιστα αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο. Ο Κωνσταντινίδης ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση, επιλέγοντας την ίδια γωνία, όμως την ίδια έμπνευση είχε και ο Πουρής, που με τα ακροδάχτυλα έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι, ενώ το σουτ που επιχείρησε ο Πολυχρόνης στην επαναφορά έφυγε ψηλά άουτ!

Το σφύριγμα της λήξης του διαιτητή Γκιάφη ηταν λυτρωτικό για τον Αιολικό, που πήρε το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα έστω και με αυτό τον αγχωτικό τρόπο. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, νιώθοντας την πίεση για το θετικό αποτέλεσμα, αγκαλιάζονταν ανακουφισμένοι στο κέντρο του γηπέδου, ενώ ακολούθως ανταπέδωσαν το ζεστό χειροκρότημα των φίλων του Αιολικού, που κέρδισαν τη μάχη της εξέδρας στο «Γρ. Καλάκος» της Βουπρασίας.

Συνθέσεις

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ (Φωτόπουλος): Κωνσταντινόπουλος, Πολίτης Π., Παναγόπουλος, Ανδρίελος, Σιδέρης, Πολίτης Γ., Νικολόπουλος, Αποστολόπουλος (50′ Ντόμας (88’λ.τρ. Κουραχάνης), Κωνσταντινίδης, Γκάτσης, Καζαντζής (65′ Πολυχρόνης).

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Ταουσιάνης): Πουρής, Στουρνάρας, Κρουσταλέλης, Κριπιντίρης, Παπαζούδης, Μίχος, Ιορδανίδης, Μανουσάκης (77'Λίμα), Κέρι, Λαλάς (55' Γάλας), Σίμωσης (65' Μ. Σαμπάνης)

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey