Το ναυτικό ατύχημα του Κουτρομπίλα!

24/02/2016 - 17:49 Τελευταία τροποποίηση στις 24/02/2016 - 18:07

Με πραγματική αυτοθυσία δύο στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη Μυτιλήνη προσπάθησαν να ανακόψουν την τρελή πορεία ακυβέρνητου φουσκωτού σκάφους προς το λιμανάκι της Παναγιούδας. Ο λόγος για τον ανθυποπλοίαρχο Νίκο Γκόλια και τον ανθυπασπιστή Γιώργο Κουτρομπίλα. Η είδηση αφορά έμμεσα και τον Αιολικό, αφού ως γνωστόν ο πρώην παλαίμαχος τερματοφύλακας των "κυανόλευκων" είναι σήμερα Τεχνικός Διευθυντής του συλλόγου. Αυτός ήταν και ο λόγος που απουσίαζε χθες από το γήπεδο, στη διάρκεια του τελικού του Κυπέλλου ΕΠΣ Λέσβου.

Το ναυτικό ατύχημα συνέβη χθες λίγο έξω από το λιμανάκι της Παναγιούδας. Ο Κουτρομπίλας ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, ωστόσο ο συνάδελφός του Νίκος Γκόλιας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου πια στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου μεταφέρθηκε από τη Μυτιλήνη. 

Όλα ξεκίνησαν αργά χθες το απόγευμα στη διάρκεια εκπαιδευτικού πλου στελέχους του Λιμενικού Σώματος με περιπολικό σκάφος έξω από το μικρό λιμανάκι της Παναγιούδας. Για άγνωστους ακόμα λόγους ο χειριστής του έπεσε στη θάλασσα, ενώ το σκάφος με κολλημένη τη μηχανή στο «τέρμα» της άρχισε να κινείται κυκλικά με κατεύθυνση το λιμανάκι, αλλά και τις βάρκες με ψαράδες που εκείνη την ώρα υπήρχαν στην πολυσύχναστη, έτσι κι αλλιώς, θαλάσσια περιοχή. Ο κίνδυνος της πρόσκρουσης και της έκρηξης που θα ακολουθούσε, με άγνωστες επιπτώσεις σε ζωές και περιουσίες, ήταν ορατός.

Τότε οι δυο άνδρες που βρίσκονταν σε άλλο φουσκωτό περιπολικό, το οποίο έπλεε στην περιοχή, πλησίασαν το ακυβέρνητο σκάφος με σκοπό είτε ένας από τους δύο να πηδήξει μέσα σε αυτό και να σταματήσει την τρελή του πορεία προς την ακτή, είτε στη χειρότερη περίπτωση να το εμβολίσουν, σταματώντας το. Από τη σύγκρουση οι δύο άνδρες βρέθηκαν στο νερό, Ο Γιώργος Κουτρομπίλας κατέβηκε βαθιά μέσα στο νερό, αποφεύγοντας τη μηχανή που κυριολεκτικά «θέριζε» πάνω από το κεφάλι του. Ο Νίκος Γκόλιας δεν τα κατάφερε, αφού φορούσε σωσίβιο που τον εμπόδιζε να κατεβεί βαθιά στο νερό, με αποτέλεσμα η προπέλα να τον τραυματίσει. Ακολούθως, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ενώ πλέον νοσηλεύεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey