Χάρμα οφθαλμών στη Μανωλάδα!

06/03/2016 - 15:01 Τελευταία τροποποίηση στις 06/03/2016 - 20:16

Τεράστια νίκη, που ισοδυναμεί και με μήνυμα προς κάθε αντίπαλο ο οποίος ίσως και να θεωρούσε... ξεγραμμένη την ομάδα της Μυτιλήνης στη μάχη του τίτλου, πέτυχε ο Αιολικός μέσα στην έδρα της Δόξας Νέας Μανωλάδας με το επιβλητικό 0-3!

Με τον Πέτρο Μίχο στο τιμόνι, για δεύτερο επίσημο ματς στο πρωτάθλημα και τρίτο συνολικά αν προσμετρήσει κανείς και τον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Λέσβου, οι παίκτες του Αιολικού εμφανίστηκαν έτοιμοι να... "δαγκώσουν" σε κάθε ευκαιρία, απόλυτα συγκεντρωμένοι μέσα στο γήπεδο και τελικώς, μεγάλοι νικητές στο σπουδαίο ματς της 18ης Αγωνιστικής, στον 3ο Όμιλο της Γ' Εθνικής.

Ο Αιολικός μπήκε φουριόζος από το ξεκίνημα και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 10ο λεπτό με εκτέλεση φάουλ του Κέρη, ο οποίος έπιασε στον... ύπνο τον αντίπαλο τερματοφύλακα, επιχειρώντας να σουτάρει απ' ευθείας αν και η μπάλα ήταν στημένη πολύ μακριά και πλάγια, στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας της Δόξας για το 0-1! Με το υπέρ του σκορ και με την ψυχολογία στα ύψη, ο Αιολικός πέτυχε άμεσα και το 0-2. Ήταν το 16ο λεπτό, όταν ο Τσιλιγκίρης συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Καλαγκάνη από τα αριστερά, εκείνος σέντραρε στο ύψος του πέναλτι και ο Αθανασόπουλος με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 0-2, δίνοντς τεράστιο προβάδισμα στην ομάδα της Μυτιλήνης.

Στα λεπτά που ακολούθησαν ως το ημίχρονο, οι παίκτες του Μίχου διαχειρίστηκαν άψογα το προβάδισμά τους, παίζοντας οργανωμένα στην άμυνα και "Χτυπώντας" στην κόντρα επίθεση. Η Δόξα αδυνατούσε να απειλήσει την εστία του Πουρή και είναι χαρακτηριστικό ότι καταγράφηκε όλη κι όλη μία αξιοσημείωτη φάση κι αυτή από θέση οφσάιντ, το οποίο λανθασμένα δεν υπέδειξε ο βοηθός διαιτητή. Οι "κυανόλευκοι" δημιουργούσαν συνεχώς τις προϋποθέσεις για ένα τρίτο γκολ, το οποίο όμως δεν ήρθε στο πρώτο 45λεπτο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα και το σκορ στο 0-2.

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Αιολικός έδειχνε ότι μπορούσε να σκοράρει σε κάθε ευκαιρία, έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ σε δύο περιπτώσεις και τελικώς το πέτυχε στο 68ο λεπτό με δράστη τον Ηλία Τσιλιγκίρη, που άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα των "κυανόλευκων", έπειτα από καταπληκτική κάθετη πάσα του Κέρη, που τον έβγαλε τετ α τετ. Ο Μίχος πέρασε σταδιακά στο ματς τους Λαλά, Σαλταμάρα και Μαρίνο, για να φρεσκάρει την 11άδα του και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Αιολικό να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα.

Συνθέσεις:

ΔΟΞΑ Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ (Σ. Αντωνόπουλος): Καλλιακμάνης, Παναγιωτόπουλος, Αδαμόπουλος, Σούλης, Παπαδόπουλος, Τσουκαλάς (80’ Γεωργακόπουλος), Σκοτζάι, Μπαρμπαρούσης, Μελετίδης, Αργυρόπουλος (70’ Βατσής), Γούρμος (46’ Νικολόπουλος)

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Π. Μίχος): Πουρής, Καδής, Καλαγκάνης, Κριπιντίρης, Μπακάλης, Βαγγελής, Μίχος, Κέρη, Μανουσάκης (89' Μαρίνος), Αθανασόπουλος (80' Σαλταμάρας), Τσιλιγκίρης (70' Λαλάς)

 
 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey