Με το βλέμμα στη Ρόδο για το Κύπελλο Ερασιτεχνών

09/03/2016 - 11:00 Τελευταία τροποποίηση στις 08/03/2016 - 20:26

Ξεκινά σήμερα το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας, μια διοργάνωση στην οποία συμμετέχει και ο Κυπελλούχος ΕΠΣ Λέσβου Αιολικός, που έχει γράψει μάλιστα και τη δική του σημαντική ιστορία στο θεσμό, όντας η μοναδική ομάδα που το έχει κατακτήσει δύο φορές!

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ, με τον εκπρόσωπο της ΕΠΣΛ να τοποθετείται στον 8ο Όμιλο, μαζί με τους κυπελλούχους ΕΠΣ Αθηνών (Ηλυσιακός ή Χαλάνδρι), Πειραιά (Κερατσίνι), Σάμου (Πυθαγόρας), Χίου (Ηρακλής Θυμιανών), Δωδεκανήσων (Ιάλυσος) και Κυκλάδων (Πανθηραϊκός).

Από την κληρωτίδα προέκυψαν τρεις νοκ άουτ αναμετρήσεις και ο Αιολικός προκρίθηκε άνευ αγώνα, περιμένοντας το νικητή του ζευγαριού Ιάλυσος-Πανθηραϊκός για να μάθει τον αντίπαλό του, σε αγώνα που θα πραγματοποιηθεί είτε στη Ρόδο είτε στις Κυκλάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα της Μυτιλήνης εφόσον προκριθεί, καλείται να αγωνιστεί εκ νέου εκτός έδρας!

Μύλος στην ΕΠΣ Αθηνών
Από τη στιγμή που ακόμα δεν έχει προκύψει ο κυπελλούχος ΕΠΣ Αθηνών, λόγω μιας ένστασης της ΑΕ Ηρακλείου για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Αμανατίδη του Ηλυσιακού στο μεταξύ τους ημιτελικό, η εκδίκαση της οποίας εκκρεμεί, η ΕΠΟ αποφάσισε να προχωρήσει το Κύπελλο Ερασιτεχνών δίχως τον εκπρόσωπο της ΕΠΣΑ. Η υπόθεση εξάλλου αναμένεται να τραβήξει σε μάκρος, με πιθανή έφεση. Έτσι ο Πυθαγόρας Σάμου, που θα αγωνιζόταν σήμερα, προκρίνεται άνευ αγώνα και περιμένει τον νικητή του παιχνιδιού Κερατσίνι-Χαλάνδρι για να μάθει τον επόμενο αντίπαλο του.

Αναλυτικά τα ζευγάρια του 8ου Ομίλου (9 Μαρτίου):
Α. Ιάλυσος-Πανθηραϊκός
Β. Κερατσίνι-Ηρακλής Θυμιανών
Γ. Πυθαγόρας-Ηλυσιακός/Χαλάνδρι
Άνευ αγώνα προκρίνεται ο Αιολικός

Στην επόμενη Φάση, τα ζευγάρια διασταυρώνονται ως εξής (16 Μαρτίου):
Δ. Νικητής Α-Αιολικός
Ε. Νικητής Β-Νικητής Γ

Η ομάδα που θα συνεχίσει στα προημιτελικά από τον 8ο Όμιλο θα προκύψει από τον τελικό:
Νικητής Ε-Νικητής Δ (30 Μαρτίου)

Με βάση την κλήρωση, θα προκύψουν 9 νικήτριες ομάδες από κάθε όμιλο. Δύο εξ' αυτών, οι νικητές του 5ου και του 6ου Ομίλου θα αγωνιστούν σε ενδιάμεσο νοκ άουτ ματς (6 Απριλίου) για την είσοδο στα προημιτελικά.

Οι όμιλοι διασταυρώνονται ως εξής (13 Απριλίου):
Ζ. 8ος-9ος (γηπεδούχος ο Αιολικός εφόσον έχει προκριθεί)
Η. 5ος/6ος-7ος
Θ. 2ος-1ος
Ι. 4ος-3ος

Στα ημιτελικά τα ζευγάρια διασταυρώνονται ως εξής (20 Απριλίου):
Νικητής Ζ-Νικητής H (γηπεδούχος ο Αιολικός εφόσον έχει προκριθεί)
Νικητής Θ.-Νικητής Ι

Ο τελικός θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο στις 7 Μαΐου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey