Αποκλεισμός στα πέναλτι! [audio]

16/03/2016 - 18:12 Τελευταία τροποποίηση στις 17/03/2016 - 11:58

Ο Αιολικός αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, γνωρίζοντας την ήττα από τον Ιάλυσο στη Ρόδο στη διαδικασία των πέναλτι!

Η ομάδα της Μυτιλήνης, αν και ταξίδεψε στο "σμαραγδένιο" νησί με τους περισσότερους βασικούς της ποδοσφαιριστές εκτός αποστολής, πάλεψε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού για την πρόκριση, αγωνιζόμενη κυρίως για τη φανέλα και την ιστορία της, παρά το ότι αναμφίβολα ο μεγάλος φετινός στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα και η άνοδος στη Football League.

Ο αγώνας ήταν μέτριος ποιοτικά, με τις δύο ομάδες να προσέχουν τα νώτα τους και τις λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να μη βρίσκουν δίχτυα. Οι Ροδίτες είχαν δοκάρι στο 12ο λεπτό σε σέντρα σουτ του Φλέβαρη, ενώ στο 21' τους ακυρώθηκε ορθώς γκολ ως οφσάιντ του Αθανασίου, που ενώ ήταν ακάλυπτος παρεμπόδισε τον Ζαχαρή.

Στο δεύτερο μέρος, ο Αιολικός άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, την ίδια ώρα που ο Ιάλυσος προσπαθούσε να βγει απειλητικά στην αντεπίθεση. Σε μια από αυτές, ο Σταυλάς στο 72ο λεπτό σούταρε άουτ, με τον Αιολικό να χάνει αμέσως μετά καλή ευκαιρία με τον Αθανασόπουλο. Στο 82' ο Ιάλυσος έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Σαμπάνης απομάκρυνε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Μαρίνου.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και εκεί ο Αιολικός είχε τις ευκαιρίες για να πάρει την πρόκριση. Στο 93' ο Καλαγκάνης βρέθηκε τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο, όμως το πλασέ του απομάκρυνε ενστικτωδώς ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων και στην εξέλιξη της φάσης ο Λαλάς προσπάθησε με νέο σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως απομάκρυνε τελευταία στιγμή ο Παπαδημήτρης. Και στο 116', έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Ιάλυσου, ο Αθανασόπουλος σούταρε από πλεονεκτική θέση, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ! 

Στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, επικράτησε ο πιο ψύχραιμος. Και αυτός ήταν ο Ιάλυσος, παρά το γεγονός πως η ομάδα της Ρόδου αστόχησε στο πρώτο χτύπημα, όταν ο Αντ. Αθανασίου σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Ζαχαρή. Ακολούθησε εύστοχο πέναλτι του Καλαγκάνη για τον Αιολικό (0-1), γκολ για τον Μαρίνου του Ιάλυσου (1-1), χαμένο χτύπημα του Μπακάλη (άουτ), νέο γκολ του Π. Αθανασίου (3-1), απόκρουση του Παπαδόπουλου στο πέναλτι του Τσιλιγκίρη, το 3-1 με τον Σαχίνη, το 3-2 με τον Αθανασόπουλο για τον Αιολικό και το τελικό 4-2 με εύστοχη εκτέλεση του Πλύγγου, που χάρισε και την πρόκριση στον Ιάλυσο.

Η ομάδα της Ρόδου θα κοντραριστεί στη συνέχεια του θεσμού, εκτός έδρας, με το Κερατσίνι στις 30 Μαρτίου, ενώ ο Αιολικός θα προσηλωθεί πλέον στις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Συνθέσεις: 

ΙΑΛΥΣΟΣ (Γιωργος Σάββενας): Λουτριώτης (65' λ.τρ. Παπαδόπουλος), Καμβύσης, Χειμωνέττος, Σαχίνης, Παπαδημήτρης, Φλεβάρης (76' Αντ. Αθανασίου), Βολονάκης (67' Σταυλάς), Αθανασίου Π, Πλύγκος, Μαθιός, Μαρίνου

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Θ. Διονυσάτος): Ζαχαρής, Μπράκουλα, Σαλταμάρας, Σαμπάνης, Μπακάλης, Καδής, Λάλας, Μαρίνος (70' Θ. Παπαδόπουλος), Αθανασόπουλος, Τσιλιγκίρης, Κρητικός (46' λ. τρ. Καλαγκάνης)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey