Διοίκηση ή αδιέξοδο;

27/06/2016 - 15:33

Μεσοβδόμαδα, για τέταρτη διαδοχική φορά, η γενική συνέλευση του Αιολικού δεν έβγαλε κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα και στην πραγματικότητα ο ιστορικός σύλλογος της Μυτιλήνης βρίσκεται, τέλος Ιουνίου, ακόμα σε διοικητικό τέλμα…

Τη δεδομένη στιγμή, οι διάφορες τάσεις που υπάρχουν εντός του Αιολικού αδυνατούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους και παρά το γεγονός πως η πίεση χρόνου θα έπρεπε να λειτουργεί συσπειρωτικά, εντούτοις η κατάσταση δεν αποκλείεται να οδηγηθεί σε πραγματικό αδιέξοδο.

Από τα όσα προέκυψαν την περασμένη Πέμπτη, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του πρώην Προέδρου Γιάννη Φλωρίδη, αυτή τη φορά ως διοικητικού μέλους, ενώ όπως είχε προαναφέρει ο Σταύρος Γριπιώτης δραστηριοποιούνται εκ νέου ο Τέλης Βερρής και ο Τάκης Τυροπώλης, που πρόσφεραν την τελευταία διετία πολύτιμες υπηρεσίες. Παρών φυσικά και ο απερχόμενος Πρόεδρος, που ωστόσο εξακολουθεί να επισημαίνει πως δεν επιθυμεί να αναλάβει τα διοικητικά ηνία.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν πάντως και ο Παναγιώτης Ανδριώτης θα βρεθεί εκ νέου στη διοίκηση, παρά το γεγονός πως ήταν ουσιαστικά ο μόνος που καταψήφισε στη γενική συνέλευση τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό. Με βάση τις πληροφορίες της «ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ», στον έμπειρο παράγοντα έγινε κρούση ακόμα και για την προεδρία του Αιολικού, με τον ίδιο πάντως να παραμένει σκεπτικός για αυτό το ενδεχόμενο, θέλοντας πρώτα να πληροφορηθεί το μέγεθος των χορηγιών που θα έρθουν στο σύλλογο από την οικογένεια Τρύφωνα, αλλά και από την πλευρά του επιχειρηματία Γιώργου Καραβατάκη. Κάτι πάντως, που… μπερδεύει πολύ την κατάσταση, αφού τουλάχιστον σε ότι αφορά τον Παναγιώτη Τρύφωνα, ήταν απολύτως ξεκάθαρη η τοποθέτησή του -μέσω της επιστολής που αναγνώστηκε στην πρώτη γενική συνέλευση- κατά την οποία επεσήμαινε ουσιαστικά, πως ο ίδιος και η οικογένειά του θα βρίσκονται στο πλευρό τη νέας διοίκησης, με τρόπο που θα κρίνουν οι ίδιοι, δείχνοντας την κατεύθυνση στην οποία θα έπρεπε να κινηθεί το νέο διοικητικό σχήμα για να τύχει της στήριξής τους. Αντίστοιχα, και ο Γιώργος Καραβατάκης έχει δεσμευθεί μέσω του Γιάννη Μανούσου για μια χορηγία ισόποση με εκείνη της οικογένειας Τρύφων. Αποκλείστηκε πάντως ξεκάθαρα το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθεί με τα διοικητικά του συλλόγου, πολύ περισσότερο να ηγηθεί της ομάδας στη νέα σεζόν, ωστόσο είναι πολύ πιθανό το έβδομο μέλος του νέου συμβουλίου να είναι άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Από το ρεπορτάζ της «ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ», εάν δεν προκύψει κάποια συνταρακτική μεταστροφή στα δεδομένα από την πλευρά του Παναγιώτη Ανδριώτη, τότε είναι πολύ πιθανό ο Αιολικός να οδηγηθεί σε διοικητικό αδιέξοδο. Ο Σταύρος Γριπιώτης, παρά την οποία αμφισβήτηση έχει βιώσει, δείχνει διάθεση να βρεθεί μια λύση και είναι γεγονός πως έχει… καταπιεί πολλά το τελευταίο διάστημα. Ο ίδιος επιμένει πως η πρόσφατη δήλωση αποχώρησης του, μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα μας, παραμένει σε ισχύ, αφού δεν επιθυμεί να αναλάβει περισσότερες διοικητικές πρωτοβουλίες στη διάρκεια της σεζόν. Γιάννης Φλωρίδης και Τάκης Τυροπώλης έχουν επίσης διατυπώσει την αντίρρησή τους ως προς τον προεδρικό θώκο που τους προσφέρθηκε. Εάν όμως δεν αναλάβει πρόεδρος κανείς εξ’ αυτών, τότε -εφόσον δεν αλλάξει στάση και ο Παναγιώτης Ανδριώτης- η κατάσταση μπερδεύει ακόμα περισσότερο. Μοναδικός από το περσινό συμβούλιο που θα μπορούσε να ηγηθεί είναι ο Τέλης Βερρής, αν και μέχρι σήμερα ο ίδιος έχει κρατήσει ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ και είναι άγνωστο εάν επιθυμεί την ανάληψη μιας τέτοιας ευθύνης.

Μια περίπτωση που θα μπορούσε να συσπειρώσει τους πάντες, είναι εκείνη του παλαίμαχου άσου του Αιολικού Γιάννη Μανούσου. Η δραστηριοποίησή του εξάλλου στην προσέγγιση του Γιώργου Καραβατάκη αποδεικνύει πως έχει τη διάθεση να ασχοληθεί για το καλό του συλλόγου. Όμως παραμένει αρνητικός στο ενδεχόμενο της ανάληψης της προεδρίας. Στο πρόσωπό του ωστόσο βρίσκει κανείς τον άνθρωπο που μπορεί να γεφυρώσει όλα τα χάσματα. Ο ίδιος βρίσκεται στο στενό περιβάλλον Καραβατάκη, επομένως θα μπορούσε να είναι ο εκπρόσωπός του στο διοικητικό σχήμα, τυγχάνει της εκτίμησης του Παναγιώτη Τρύφωνα, είναι άφθαρτος διοικητικά και όχι απλά μπορεί γύρω του να συσπειρώσει τις υγιείς δυνάμεις του λεσβιακού ποδοσφαίρου, αλλά ενδεχομένως να εξασφαλίσει -λόγω και της προσωπικότητάς του- κάτι περισσότερο από όσα προτίθενται να συνεισφέρουν οι δύο φετινοί, μεγάλοι χορηγοί της ομάδας.

Γριπιώτης, Φλωρίδης, Τυροπώλης, Ανδριώτης, Βερρής είναι οι πέντε εκ των επτά του νέου διοικητικού συμβουλίου, με τις άλλες δύο θέσεις να καλύπτονται θεωρητικά από τον εκπρόσωπο του Γιώργου Καραβατάκη, αλλά και εκείνον του Στρατή Μπότη, ο οποίος έχει δεσμευθεί επίσης να συνδράμει οικονομικά. Ένα τέτοιο ΔΣ πιθανότατα θα ικανοποιεί και τους δύο χορηγούς, τα χρήματα των οποίων θα… πιάσουν τόπο, μονάχα εφόσον υπάρχει συμπληρωματική οικονομική στήριξη, όπως εξάλλου συνέβαινε και τα τρία προηγούμενα χρόνια.

Στις 20:30 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των υποψήφιων μελών του διοικητικού συμβουλίου, στα γραφεία του συλλόγου. Εκεί, δεν αποκλείεται να βρεθεί –συμβουλευτικά- και ο Σταύρος Ψαρρόπουλος, που την περασμένη Πέμπτη απουσίαζε από τη γενική συνέλευση, λόγω ενός προβλήματος υγείας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey