Τι ισχύει με Ιμπραχίμ Αζίζ

23/09/2016 - 11:49 Τελευταία τροποποίηση στις 23/09/2016 - 18:25

Ο Ιμπραχίμ Αζίζ αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Αιολικό, μαζί με τον συμπατριώτη του Αμπντούλ Ραζάκ, όμως σε αντίθεση με τον πρώην παίκτη της ΑΕΛΚ που είχε αγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, η περίπτωση του Αζίζ παρουσιάζει κάποιες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις ως προς την έκδοση του δελτίου του.

Κάτι λιγότερο από ένα μήνα, μετά την αίτηση του Αιολικού προς την ΕΠΟ, ο Αζίζ συμμετέχει ακόμη μόνο στις προπονήσεις, αναμένοντας τις εξελίξεις. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γκάνας δεν έχει απαντήσει στην αλληλογραφία της ΕΠΟ, με αποτέλεσμα να μην έχει έρθει στην Ελλάδα το απαιτούμενο πιστοποιητικό διεθνούς μεταγραφής (μπλε κάρτα).  Ο Κανονισμός Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ ωστόσο έχει προβλέψει μέσα στα άρθρα του τι ακριβώς θα συμβεί και σε τέτοιες περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, στον Αιολικό δεν ανησυχούν, αφού όπως επισημαίνεται είναι θέμα χρόνου να φορέσει ο Αζίζ τη φανέλα της ομάδας σε επίσημο ματς και πολύ σύντομα θα δοθεί λύση στο ζήτημα, που έχει προκύψει.

Το "SL" έψαξε τον κανονισμό και βρήκε το επίμαχο σημείο, στο Άρθρο 5, παρ. 2 και πιο συγκεκριμένα στις "Ειδικές διατάξεις για τις μεταγραφές εξωτερικού". Εκεί σημειώνονται τα εξής: 

"1. Στην περίπτωση που απαιτείται πιστοποιητικό διεθνούς μετεγγραφής ενός ποδοσφαιριστή, ο εν λόγω ποδοσφαιριστής δεν δύναται να αγωνίζεται μέχρι να περιέλθει στην ΕΠΟ το ζητηθέν πιστοποιητικό της αλλοδαπής Ομοσπονδίας ή η έγκριση της F.I.F.A. για την εγγραφή του ποδοσφαιριστή.

2. Εάν μία απάντηση στο αίτημα για ΠΔΜ δεν περιέλθει στην ΕΠΟ μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από την ημερομηνία που ζητήθηκε, τότε η ΕΠΟ με απόφαση της Επιτροπής Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών, δύναται να εκδώσει ένα προσωρινό δελτίο, καθιστώντας δυνατή τη συμμετοχή του ποδοσφαιριστή στους αγώνες υπέρ του αιτούντος την έκδοση του δελτίου του σωματείου. Το προσωρινό δελτίο γίνεται οριστικό μετά την παρέλευση έτους από την ημερομηνία κατά την οποία η ΕΠΟ υπέβαλε το αίτημά της στην ξένη Ομοσπονδία. Εάν όμως εν τω μεταξύ ελήφθη απάντηση από την ξένη Ομοσπονδία στην οποία αναφέρεται ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο δεν εξεδόθη το πιστοποιητικό μετεγγραφής τότε η ΕΠΟ με απόφαση της Επιτροπής Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών ανακαλεί το προσωρινό δελτίο του ποδοσφαιριστή. Ως ημέρα ανάκλησης θεωρείται η ημέρα έκδοσης της απόφασης."

Με βάση την αίτηση στο δελτίο μεταβολών, που κατατέθηκε προς την ΕΠΟ από τον Αιολικό, τα πάντα θα πάρουν το... δρόμο τους από την ερχόμενη Δευτέρα, όταν και συμπληρώνονται οι 30 ημερολογιακές ημέρες, που ζητά ο κανονισμός. Ακολούθως, η ΕΠΟ θα εκδώσει προσωρινό δελτίο στον Ιμπραχίμ Αζίζ, το οποίο θα έχει ισχύ έως ότου απαντήσει -για κάποιο λόγο- αρνητικά η Ομοσπονδία της Γκάνας. Με την παρέλευση ενός έτους και εφόσον από την Γκάνα δεν υπάρχει η παραμικρή ένσταση, ο Αζίζ θα μπορεί να εκδώσει οριστικό δελτίο, αλλά μέχρι τότε θα αγωνίζεται δίχως πρόβλημα στους επίσημους αγώνες του Αιολικού.

Φωτογραφίες | SportLesvos.gr

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων και των φωτογραφιών του SportLesvos.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey