Θέλει, αλλά δεν τον... θέλει!

02/10/2016 - 19:08 Τελευταία τροποποίηση στις 16/10/2016 - 16:22

Ένας Αιολικός, που έπαιξε το καλύτερο πρώτο ημίχρονο του φετινού του πρωταθλήματος, αδίκησε τον εαυτό του με την απόδοσή του στο ξεκίνημα της επανάληψης και από εκεί που βρισκόταν... καβάλα αστο άλογο με το υπέρ του 1-0, ξαφνικά κυνηγούσε το σκορ (1-2) από τον κυνικό Παναρκαδικό και στο τέλος θα πρέπει να αισθάνεται ευχαριστημένος που ισοφάρισε στο τελικό 2-2.

Παρουσία 700 φιλάθλων, η ομάδα της Μυτιλήνης ήταν απολαυστική στα πρώτα 45 λεπτά. Έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, αναπτύχθηκε ορθολογικά τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα, δημιούργησε πάμπολλες ευκαιρίες και γενικώς έθελξε με την απόδοσή του. Ο Πέτρος Μίχος παρέταξε τον Αιολικό με τον Πάππο κάτω από τα δοκάρια, τους Αμπραχαμιάν, Κρητικό στα άκρα της άμυνας, Κριπιντίρη και Τάχια κεντρικό δίδυμο, Μίχο με Κεσίδη στον άξονα, μπροστά τους τον Μανουσάκη, δεξιά τον Μπουρού, αριστερά τον Ευσταθίου και προωθημένο τον Χρήστου.

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 8ο λεπτό για τον Αιολικό, μετά από σέντρα του Μίχου και κεφαλιά του Χρήστου, την οποία απέκρουσε ο τερματοφύλακας Καπετάνος, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μανουσάκης με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 18ο λεπτό, ο Αιολικός άνοιξε το σκορ, μετά από κόρνερ του Μανουσάκη και προβολή του Χρήστου από τη μικρή περιοχή, για το 1-0, που ήταν και το πρώτο γκολ των Μυτιληνιών στο πρωτάθλημα. Ακολούθησε ένας επιθετικός μονόλογος για την ομάδα της Μυτιλήνης και στο 21' ο Μανουσάκης βγήκε τετ α τετ, μετά από κάθετη του Ευσταθίου, πλασάροντας όμως άουτ. Στο 22' ο Χρήστου είδε τον Καπετάνο να αποκρούει ενστικτωδώς κεφαλιά του από τη μικρή περιοχή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μίχος σούταρε λίγο άουτ. Η πολιορκία του Αιολικού συνεχίστηκε και ένα λεπτό αργότερα, ο Ευσταθίου σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Παναρκαδικού, με ωραίος σουτ από το ύψος της περιοχής.

Μετά το ημίωρο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, αλλά ο Αιολικός είχε τον απόλυτο έλεγχο, δίχως ωστόσο να έχει εκμεταλλευτεί όσο θα μπορούσε το εξαιρετικό πρώτο 30λεπτο. Μέχρι το 45' ο Παναρκαδικός είχε να επιδείξει ένα αναιμικό σουτ του Ραχίμ (32'), που δεν ανησύχησε τον Πάππο. Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός των Αρκάδων τραυματίστηκε μάλιστα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και έγινε αναγκαστική αλλαγή με την επανέναρξη.

Το ξεκίνημα της επανάληψης βρήκε τον Αιολικό... κοιμώμενο. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν από το... πουθενά στο 1-1, όταν ο νεοεισελθείς Π. Σαλαπάτας πλάσαρε ψύχραιμα από το ύψος του πέναλτι, ισοφαρίζοντας. Ένα λεπτό αργότερο, ο Μίχος δέχθηκε μαρκάρισμα στη μεσαία γραμμή, ο διαιτητής Πουλόπουλος δεν έδωσε το φάουλ και ο Καναβέτας βρέθηκε τετ α τετ με τον Πάππο, στέλνοντας με λόμπα την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Η ψυχρολουσία ήταν τέτοια, που χρειάστηκε να περάσουν κάποια λεπτά μέχρι ο Αιολικός να αντιδράσει. Το ευτύχημα όμως είναι ότι οι παίκτες του Μίχου, κατόρθωσε να απαντήσει με τον Δημήτρη Μπουρού στο 78ο λεπτό, ο οποίος με καταπληκτικό βολέ στην κίνηση νίκησε τον Καπετάνο, έπειτα από εξαιρετική μεταβίβαση του Ευσταθίου.

Ο Μίχος πέρασε τον Λαλά στο ματς, ενώ νωρίτερα είχε βάλει και τον Ραζάκ, προσπαθώντας στα τελευταία λεπτά με την είσοδο και του Αζίζ να ενισχύσει τα άκρα του, αναζητώντας το νικητήριο γκολ. Ωστόσο στη μοναδική καλή ευκαιρία που δημιουργήθηκε, η κεφαλιά του Χρήστου πέρασε άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Λαλάς δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και ο Καπετάνος μπλόκαρε, με το 2-2 να μένει ως το τέλος.

Χωρίς το μεγάλο λάθος ο διαιτητής Πουλόπουλος, αν και ο Αιολικός δικαιούται να φωνάζει για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα σφυρίγματά του ο ρέφερι από τον Πειραια, έχοντας δικαιολογημένα παράπονα και για το φάουλ που προηγήθηκε στο Μίχο στη φάση του 1-2.

Συνθέσεις:

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Π. Μίχος): Πάππος, Αμπραχαμιάν (83’ Αζίζ), Κρητικός, Τάχιας, Κεσίδης, Κριπιντίρης, Μπουρούς, Μίχος, Μανουσάκης (67’ Ραζάκ), Χρήστου, Χ. Γ. Ευσταθίου (78’ Λαλάς)

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Γ. Αντωνόπουλος): Καπετάνος, Χουστουλάκης, Μπούτας, Αρώνης, Χατζόπουλος, Κυριακόπουλος, Παπουτσής (77’ Δημοσθένης), Σταθουλόπουλος, Καναβέτας, Ραχίμ (46’ Π. Σαλαπάτας), Κολιόπουλος (53’ Τ. Σαλαπάτας)

Φωτογραφίες | SportLesvos.gr

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων και των φωτογραφιών του SportLesvos.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey