Στην Αμαλιάδα... Αστέρας ήταν ο Αιολικός!

09/10/2016 - 12:53 Τελευταία τροποποίηση στις 16/10/2016 - 16:22

Παρθενική νίκη για τον Αιολικό στο πρωτάθλημα της φετινής Γ' Εθνικής, με την ομάδα της Μυτιλήνης να επιβεβαιώνει την ανωτερότητά τους, φεύγοντας με το βαθμολογικό τρίποντο από την Αμαλιάδα και την έδρα του τοπικού Αστέρα, νικώντας με σκορ 0-2!

Ο Πέτρος Μίχος παρέταξε τον Αιολικό με τον Πάππο κάτω από τα δοκάρια, τους Κρητικό και Αμπραχαμιάν ακραίους μπακ, Κριπιντίρη και Τάχια στο κέντρο άμυνας, Μίχο και Κεσόδη αμυντικούς μέσους, επιτελικό τον Μανουσάκη, τους Ευσταθίου και Μπουρού ακραίους χαφ και τον Χρήστου προωθημένο στην αντίπαλη περιοχή.

Το ξεκίνημα για τον Αιολικό ήταν ιδιαιτέρως δυναμικό, όπως εξάλλου συμβαίνει εξαρχής στο φετινό πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά, όπως και κόντρα στον Παναρκαδικό, οι παίκτες του Πέτρου Μίχου βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα πριν το 20λεπτο, παίρνοντας έτσι από νωρίς την πρωτοπορία. Συγκεκριμένα, στο 17ο λεπτό ο Ευσταθίου έγινε αποδέκτης της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή, εκμεταλλευόμενος κενό στην άμυνα των γηπεδούχων, πήρε τον απαραίτητο χώρο και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για το 0-1! Νωρίτερα, ο Αιολικός είχε αγγίξει το γκολ στο 7' μετά από σέντρα του Μανουσάκη και σουτ στην κίνηση του Χρήστου, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας.

Ο Αστέρας Αμαλιάδας προσπάθησε να απαντήσει στο 23ο λεπτό, αλλά το πλασέ του Μελετίδη κατέληξε στην αγκαλιά του Πάππου. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Αιολικός είχε δοκάρι με τον Ευσταθίου να βλέπει την μπάλα να προσκρούει στη δοκό και να απομακρύνεται, έπειτα από κάθετη πάσα του Μανουσάκη (27'). Αυτό μάλιστα ήταν το τρίτο συνολικά δοκάρι του Αιολικού σε πέντε ματς, που είχε ανάλογες φάσεις με τον Μίχο κόντρα σε ΠΑΟ Βάρδας και Παναχαϊκή, αλλά και πάλι με τον Ευσταθίου απέναντι στον Παναρκαδικό. 

Η υπεροχή του Αιολικού συνεχίστηκε και μετά το ημίωρο, με τον Μανουσάκη να σουτάρει ελάχιστα άουτ (33'). Πέντε λεπτά μετά, ήρθε και το 0-2 με σκόρερ τον Χρήστου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε συστημένη σέντρα του Μπουρού και με άψογη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα Αμαλιάδας για δεύτερη φορά στο ματς.

Στην επανάληψη το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Ο Αιολικός, με το υπέρ του 0-2, προσπάθησε να διαφυλάξει τα νώτα του, ενώ από την άλλη μεριά ο Αστέρας Αμαλιάδας έδειχνε διάθεση να διεκδικήσει περισσότερα στο γήπεδο, αλλά ήταν εμφανές ότι η ομάδα της Μυτιλήνης υπερτερούσε. Ο Πέτρος Μίχος ανακάτεψε την τράπουλα, περνώντας τον Λαλά αντί του Χρήστου, προωθώντας τον Μπουρού στην κορυφή της επίθεσης, ενώ λίγο αργότερα έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Παληγεώργο, που αντικατέστησε τον Μανουσάκη.

Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μια έξοδο του Πάππου, ο οποίος όμως έδειξε να προλαβαίνει τον αντίπαλο επιθετικό διώχνοντας έγκαιρα την μπάλα, με τον διαιτητή Νίκα από το Σύνδεσμο Μεσσηνίας να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι. Στα τελευταία λεπτά μπήκε στο ματς και ο Ραζάκ, στη θέση του Ευσταθίου, με τον Γκανέζο μεσοεπιθετικό να έχει μάλιστα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα όμορφη κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Λαλά, που μπλόκαρε σταθερά ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Ο Αιολικός διατήρησε τον έλεγχο ως το τέλος, φεύγοντας νικητής για πρώτη φορά από αγώνα του φετινού πρωταθλήματος Γ' Εθνικής, σε ένα αποτέλεσμα απόλυτα δίκαιο σύμφωνα με τα όσα έδειξαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο.

Συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Λ. Τζαβάρας): Τσάμης, Δούλος, Αντωνόπουλος, Μπουτσικάκης, Μπαρδούσης (78' Λόξας), Μητρόπουλος (75' Γεωργακόπουλος), Μπράβος, Μπουζούρας, Μπαρμπαρούσης, Παρασκευόπουλος, Μελετίδης (46' Σταθάτος)

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Π. Μίχος): Πάππος, Κρητικός, Κριπιντίρης, Τάχιας, Αμπραχαμιάν, Κεσίδης, Μίχος, Μανουσάκης (72' Παληγεώργος), Μπουρούς, Χ.Γ. Ευσταθίου (84' Ραζάκ), Χρήστου (55' Λαλάς)

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey