Εξωαγωνιστικοί οι λόγοι της παραίτησης Μίχου

10/10/2016 - 15:53 Τελευταία τροποποίηση στις 10/10/2016 - 16:47

Τρέχει το ρεπορτάζ στον Αιολικό, μετά την παραίτηση - βόμβα του Πέτρου Μίχου, λίγες μόνο ώρες αφότου ο σύλλογος της Μυτιλήνης πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Με βάση τις πληροφορίες που έχει συλλέξει το "SL" οι λόγοι παραίτησης του Αγρινιώτη τεχνικού είναι καθαρά εξωαγωνιστικοί. Όπως προκύπτει ο Μίχος είχε εκφράσει την αντίθεσή του από την περασμένη Πέμπτη για τον τρόπο που η διοίκηση επιθυμούσε να χειριστεί ζητήματα που επηρέαζαν τις ισορροπίες μέσα στα αποδυτήρια και μην μπορώντας να συνυπάρξει πλέον με τέτοιες συμπεριφορές, αποφάσισε να θέσει εαυτόν εκτός ομάδας.

Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που ένας εκ των βασικών χορηγών της φετινής προσπάθειας, ο Γιώργος Καραβατάκης, ζήτησε από τη διοίκηση να επιτρέψει σε τέσσερις ποδοσφαιριστές να παραμείνουν το βράδυ της Κυριακής στην Αθήνα, προκειμένου να παραστούν στο πάρτι γενεθλίων του. Ο Γενικός Αρχηγός του συλλόγου Νίκος Ψαρρός ενημέρωσε τον προπονητή, ο οποίος αρνήθηκε να συναινέσει, εκφράζοντας ανοικτά τη δυσαρέσκειά του. Ωστόσο το θέμα δεν έληξε εκεί και επανήλθε στο προσκήνιο των συζητήσεων και την Παρασκευή, αμέσως μετά την ανακοίνωση της αποστολής από τον Μίχο. Σε αυτή δεν συμπεριλαμβάνονταν δύο ποδοσφαιριστές που είχαν προσκληθεί στο περιβόητο πάρτι, με αποτέλεσμα να προκύψει διοικητική... αναταραχή, προκειμένου να μη δυσαρεστηθεί ο χορηγός. Από τη μεριά του, ο Σταύρος Γριπιώτης που βρέθηκε στα αποδυτήρια μετά την τελευταία προπόνηση, προσπάθησε σε κατ' ιδίαν συζήτηση με τον Μίχο να καθησυχάσει τον προπονητή, ώστε να ταξιδέψει η ομάδα απερίσπαστη για το κρίσιμο ματς.  

Η αποστολή αναχώρησε ακτοπλοϊκώς το βράδυ της Παρασκευής με τη 18άδα που είχε επιλέξει ο Πέτρος Μίχος, αλλά το πρωί της Κυριακής οι δύο ποδοσφαιριστές που ήταν εκτός πλάνων, ταξίδεψαν τελικά στην Αθήνα. Ο Αιολικός έφυγε νικητής από την έδρα του Αστέρα Αμαλιάδας, αλλά ο Μίχος -που είχε ενημερωθεί για την εξέλιξη των γεγονότων- γνωστοποίησε στους ποδοσφαιριστές την απόφασή του να παραιτηθεί. Την αρχική... παγωμάρα, διαδέχθηκε η συμπαράσταση των παικτών προς τον προπονητή τους και μάλιστα οι αρχηγοί έβαλαν... χέρι στους έτερους προσκεκλημένους, που ήταν εντός των αποδυτηρίων! Τελικώς, ο Μίχος μεταπείστηκε, αφού οι ποδοσφαιριστές το πήραν πάνω τους και αποφάσισαν να επιστρέψουν κανονικά στη Μυτιλήνη.

Ακολούθως ο Αγρινιώτης τεχνικός μετέβη στην Ερμιονίδα, για τον αγώνα της τοπικής ομάδας με αντίπαλο τη Θήβα. Ο ίδιος θα επέστρεφε στη Μυτιλήνη την Τρίτη. Ελάχιστα λεπτά όμως πριν την αναχώρηση του πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά, ο Πέτρος Μίχος ενημερώθηκε πως τελικά ο ένας εκ των δύο προσκεκλημένων ποδοσφαιριστών κατέβηκε από το πλοίο, προκειμένου να παραστεί στο συγκεκριμένο πάρτι! Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε εντολή προέδρου για να συμβεί αυτό. Αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τον προπονητή να εμμένει τελικά στην αρχική του απόφαση περί παραίτησης.

Ο Γιάννης Μανούσος σε επικοινωνία του "SL" μαζί του, δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στο περιστατικό, την ίδια στιγμή που περιέγραψε αναλυτικά κάποιες άλλες ανούσιες προστριβές με τον προπονητή. Τα ερωτήματα που τίθενται ωστόσο είναι πολλά. Το σημαντικότερο είναι τι Αιολικό επιθυμεί τελικά η διοίκηση; Γιατί όπως προκύπτει πλέον το ζήτημα που έχει προκύψει είναι αρκετά πιο σοβαρό, απ' ότι παρουσιάζεται. Δεν αφορά μια ιδιοτροπία του προπονητή, αλλά το πώς θα διαφυλαχθούν οι ισορροπίες εντός των αποδυτηρίων.

Επιπρόσθετα, ένα σημαντικό ερώτημα είναι εάν έχει συνειδητοποιήσει ο εκ των φετινών χορηγών το θέμα που ανέκυψε με τις επιλεκτικές προσκλήσεις στο πάρτι του; Και σε κάθε περίπτωση, γιατί εφόσον επιθυμούσε να παραστούν σε αυτό παίκτες του Αιολικού, δεν φρόντισε αυτό να επιτευχθεί... αναίμακτα για το καλό του συλλόγου, κρατώντας για παράδειγμα σύσσωμη την αποστολή στην Αθήνα, κανονίζοντας την επιστροφή της αεροπορικώς τη Δευτέρα; Ή γιατί ενώ προέκυψε τόσο σημαντικό θέμα εντός των αποδυτηρίων, το οποίο όπως φαίνεται γνώριζε αφού ήταν σε ανοικτή γραμμή με τον πρόεδρο, πήγε... περίπατο η ηρεμία του τμήματος και ο ίδιος ο Αιολικός, επιμένοντας ακόμα και στο να κατεβεί ποδοσφαιριστής από το πλοίο! Πολύ περισσότερο για ποιο λόγο αποδέχθηκε η διοίκηση τη συγκεκριμένη απαίτηση, ενώ ουσιαστικά είχε ενημερωθεί πως αυτό θα σήμαινε την ολική ρήξη με τον προπονητή; Το ότι μπορεί και να μεθοδεύτηκε μια τέτοια εξέλιξη, είναι κάτι που προβληματίζει. Ειδικά, όταν πριν ελάχιστες ημέρες ο Αλέξης Καδής έχει τιμωρηθεί παραδειγματικά για... νυχτοπερπατήματα! Κάτι δεν... κολλάει!

Αναμένουμε τις επίσημες τοποθετήσεις της διοίκησης επί του θέματος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey