Μίχος: "Να έχει ο Αιολικός πάντα επιτυχίες"

11/10/2016 - 18:55 Τελευταία τροποποίηση στις 11/10/2016 - 19:18

Πολλά έχουν γραφτεί από χθες, μετά την παραίτηση του Πέτρου Μίχου από την τεχνική ηγεσία του Αιολικού, ενώ πριν από λίγο δόθηκε στη δημοσιότητα και η επίσημη (;) θέση της διοίκησης για το ζήτημα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον τρόπο που λύνεται η συνεργασία των δύο πλευρών.

Μοναδικός καταλληλότερος να εξηγήσει τις θέσεις του, ο ίδιος ο Αγρινιώτης τεχνικός. Το "SL" προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του από χθες για να λυθούν όλες οι εύλογες απορίες, αφού σε ανάλογες περιπτώσεις αξία έχει να μιλήσει το κεντρικό πρόσωπο της όλης ιστορίας. Τελικώς ο Πέτρος Μίχος δέχθηκε να μιλήσει τηλεφωνικά στον Βαγγέλη Παπαντώνη, σήμερα.

  • Κόουτς, καταρχήν θα μας εξηγήσετε πότε ακριβώς αποφασίσατε να παραιτηθείτε;

"Από την Πέμπτη το βράδυ είχα ενημερώσει τον Σταύρο Γριπιώτη, ότι σκοπεύω να παραιτηθώ μετά το ματς της Κυριακής."

  • Για ποιο λόγο όμως δεν ενημερώθηκε ο πρόεδρος Γιάννης Μανούσος για την απόφασή σας αυτή; Σε προσωπική μας επικοινωνία, δήλωνε άγνοια μέχρι το πρωί της Δευτέρας...

"Γιατί ο Σταύρος Γριπιώτης δεν είναι διοίκηση; Δεν ενημέρωσα τον Γιάννη Μανούσο, διότι πολύ απλά δεν είχαμε την παραμικρή σχέση. Καμία απολύτως επαφή. Ποτέ, όλο αυτό το διάστημα. Δεν συζητήσαμε τίποτα, ούτε σε έναν τυπικό καφέ μεταξύ δύο συνεργατών. Κι εκείνος όταν ήθελε να μου απευθυνθεί, το έπραττε μέσω του γενικού αρχηγού. Γι' αυτό ενημέρωσα τον Γριπιώτη. Τώρα αν δεν ενημερώθηκε το υπόλοιπο συμβούλιο ότι σκοπεύω να παραιτηθώ, αυτό είναι άλλο θέμα."

  • Ποιος ήταν τελικά ο λόγος παραίτησης, γιατί ακούγονται και γράφονται πολλά...

"Διαφωνούσα ξεκάθαρα με ορισμένα ζητήματα λειτουργίας του συλλόγου. Αυτός είναι ο λόγος. Όχι μόνο για το πάρτι του χορηγού. Είναι πολλά αυτά, για τα οποία δεν ερωτήθηκα ποτέ από τη διοίκηση, όμως αφορούσαν άμεσα το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ξέρετε, πείστηκα να επιστρέψω, με την προϋπόθεση ότι θα γινόταν μια ξεκάθαρη συζήτηση. Μετά από όσα έγιναν όμως το βράδυ της Κυριακής, ήταν οριστική και αμετάκλητη η απόφασή μου να αποχωρήσω."

  • Φημολογείται ωστόσο ότι υπάρχει συμφωνία σας με τη διοίκηση του Αστέρα Αμαλιάδας...

"Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η παραίτησή μου από τον Αιολικό έχω δεχθεί κρούσεις από κάποιες ομάδες. Ο Αστέρας Αμαλιάδας είναι μία από αυτές. Δεν έχω συμφωνήσει όμως και δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό, ενόσω ήμουν προπονητής στον Αιολικό. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, αφού αποχώρησα από το σύλλογο κάπου θα δουλέψω. Δεν μπορεί να συγχέεται αυτό όμως με τους λόγους παραίτησής μου από την ομάδα. Καταλαβαίνω ότι μπορεί σε κάποιους να ακούγεται άκομψο. Ας αναλογιστούν όμως και πόσο κομψό ήταν να βγαίνουν εντέχνως στον Τύπο διαρροές περί συζητήσεων της διοίκησης του Αιολικού με άλλους προπονητές, αμέσως μετά το παιχνίδι με τον Παναρκαδικό..."

  • Δηλαδή υπονοείτε ότι, η διοίκηση του Αιολικού προετοίμαζε το έδαφος για ένα επερχόμενο διαζύγιο;

"Θεωρώ ότι συνέβησαν πολλά γεγονότα μαζεμένα τις τελευταίες ημέρες. Και ενδεχομένως τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα να ήταν σκηνοθετημένα, για να με εξωθήσουν σε παραίτηση."

  • Ας επιστρέψουμε στην ιστορία του περιβόητου πάρτι του Γιώργου Καραβατάκη. Τι ήταν εκείνο που πείραξε περισσότερο τον Πέτρο Μίχο;

"Κοιτάξτε, θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό. Δεν έχω θέμα με τον κ. Καραβατάκη και με κανέναν χορηγό. Δε λέω να μην πάμε ως ομάδα σε κάποια εκδήλωση. Βεβαίως, αν ήθελε ο χορηγός να παραβρεθούμε σε μία αθλητική εκδήλωση, να πήγαινα κι εγώ ο ίδιος, εκπροσωπώντας το σύλλογο. Υπάρχουν και όρια όμως σε μια ομάδα, τα οποία δεν πρέπει να τα ξεπερνάμε. Δε γίνεται τη μία μέρα να τιμωρούμε έναν ποδοσφαιριστή γιατί πιάστηκε να ξενυχτάει και λίγες μέρες μετά να στέλνουμε με τις ευλογίες μας, εμείς οι ίδιοι, τους ποδοσφαιριστές σε κάποιο πάρτι. Σας λέω και πάλι όμως, πως είχαν συσσωρευθεί πολλά ζητήματα. Δεν ήταν μόνο το πάρτι του χορηγού. Ας καταλήξουμε στο ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι."

  • Η τοποθέτηση της διοίκησης, δίνει όμως μια άλλη εκδοχή και ένα διαφορετικό αφήγημα...

"Μα με τι με βάζετε να ασχοληθώ τώρα; Ο Αιολικός είναι τεράστιος σύλλογος. Σε αντίθεση με το ύφος και τα όσα καταγράφονται σε αυτή την ανακοίνωση. Ο Αιολικός τον είχε βρει το δρόμο του, αθλητικά, ποδοσφαιρικά. Η ομάδα είναι μια χαρά αγωνιστικά. Τα μυαλά κάποιων εκεί μέσα είναι στραβά κι ανάποδα. Δεν πειράζει. Ευχή μου είναι, από καρδιάς μάλιστα, ο Αιολικός να έχει πάντα επιτυχίες. Το ότι δήλωσα την αντίθεσή μου προς τη διοίκηση και παραιτήθηκα, δεν έχει να κάνει με τι νιώθω για αυτή την ομάδα. Έχω το δικαίωμα, πιστεύω, σαν άνθρωπος αλλά και σαν προσωπικότητα."

  • Πολλή κουβέντα γίνεται και για τις μπάλες, με τις οποίες έκανε προπόνηση η ομάδα. Πού βρίσκεται η αλήθεια; Τις πήρατε όντως; Θα τις επιστρέψετε;

"Τι να επιστρέψω; Τις μπάλες μου; Επί πέντε εβδομάδες ζητούσα από τη διοίκηση να μας εξασφαλίσει μπάλες για τις προπονήσεις και δεν πήραν ποτέ. Αναγκάστηκα και έφερα στη Μυτιλήνη δικές μου μπάλες, για να μη γίνεται ρεζίλι ο Αιολικός. Αντιλαμβάνεστε τι σας λέω; Αναγκάστηκα να φέρω δικές μου μπάλες για να μπορέσουμε να δουλέψουμε. Το βρίσκετε φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό σε μια ομάδα; Λένε και για 500€ που πήρα παραπάνω. Βεβαίως να επιστρέψω τα 500€, εφόσον το θέτουν έτσι. Θα έχω συνεισφέρει μάλιστα περισσότερα χρήματα στον Αιολικό, απ' όσα έχει βάλει στην ομάδα ο ίδιος του ο πρόεδρος..."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey