Τα "Χ"άλασε στο τέλος...

30/10/2016 - 18:03 Τελευταία τροποποίηση στις 30/10/2016 - 19:00

Ο Αιολικός άφησε δύο ακόμα βαθμούς στον "Ταρλά", με το ισόπαλο 1-1 κόντρα στη Θήβα, στο ματς της 7ης Αγωνιστικής του 3ου Ομίλου στη Γ' Εθνική, αποτέλεσμα που διατήρησε την ομάδα της Μυτιλήνης στο δεύτερο μισό του πίνακα.

Η ισοπαλία μπορεί να χαρακτηριστεί και αυτοκτονία, αφού οι Μυτιληνιοί είχαν τον καθολικό έλεγχο της αναμέτρησης, όμως από τη στιγμή που δεν πέτυχαν δεύτερο γκολ, κράτησαν στο ματς τους Θηβαίους, που στη μοναδική ίσως απειλητική τους ευκαιρία, βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης και έκλεψαν το βαθμό.

Ο Γιάννης Πολλαετίδης, στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Αιολικού, παρέταξε την ομάδα με τον Ζαχαρή κάτω από τα δοκάρια, τους Αμπραχαμιάν, Κρητικό, Κριπιντίρη και Τάχια στα μετόπισθεν, τον Μίχο με τον Παληγεώργο στον άξονα, μπροστά τους τον Μανουσάκη, στα άκρα της επίθεσης τον Χ.Γ. Ευσταθίου και τον Μπουρού, με φουνταριστό τον Χρήστου. Ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής κράτησε τον Κεσίδη στον πάγκο, αναπροσαρμόζντας τα πλάνα του Μακεδόνα τεχνικού, ο οποίος στη διάρκεια του δευτέρου μέρους προχώρησε μόνο σε δυο αλλαγές και μάλιστα αναγκαστικές, με τη δεύτερη σχεδόν στις καθυστερήσεις.

Ο Αιολικός ξεκίνησε αρκετά καλά, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας και τα ηνία της μεσαίας γραμμής. Η ομάδα της Μυτιλήνης έπαιξε κοντρολαρισμένο ποδόσφαιρο και απειλήθηκε μόνο στο 4' από ένα μακρινό σουτ του Μαυρόπουλου, ενώ στη συνέχεια άσκησε πίεση στη Θήβα, μετουσιώνοντας την υπεροχή της σε γκολ στο 36ο λεπτό, όταν ο Μανουσάκης σέντραρε από τα αριστερά, ο Μπουρούς πήρε την κόντρα από τον προσωπικό του αντίπαλο και ο Χρήστου που καραδοκούσε, πέρασε και τον τερματοφύλακα, πλασάροντας στην κενή εστία για το 1-0! Στο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα ακόμα σουτ από μακριά, με τον Τσομπάνη, που δεν ανησύχησε όμως τον Ζαχαρή (44').

Στην επανάληψη, οι "κυανόλευκοι" παρέμειναν πειθαρχημένοι στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και απείλησαν με τον Μανουσάκη, μετά από όμορφο γύρισμα του Κρητικού, όμως το σουτ του Λημνιού μεσοεπιθετικού έφυγε ψηλά άουτ (60'). Την ίδια τύχη είχε και ένα σουτ του Χρήστου από το ύψος της περιοχής, περνώντας πάνω από το οριζόντιο (74'). Ένα λεπτό αργότερα, ο Αιολικός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μανουσάκη από τον Ευθυμίου, έχοντας τη μεγάλη ευκαιρία να "κλειδώσει" τη νίκη. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος, όμως ο Μονός έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε εντυπωσιακά, διατηρώντας το 1-0. Στην επόμενη φάση, η Θήβα έπιασε κοιμώμενη την άμυνα του Αιολικού, που έχασε εντελώς την αυτοσυγκέντρωσή της και με το πλασέ του Αργυρίου, στην έξοδο του Ζαχαρή, ισοφάρισε σε 1-1 (76').

Ακολούθησαν δύο απ' ευθείας εκτελέσεις κόρνερ του Μανουσάκη, που έδιωξαν με υπερένταση οι αμυντικοί της Θήβας, ενώ τεράστια ευκαιρία έχασε ο Αιολικός στις καθυστερήσεις, όταν ο Μίχος έπιασε ένα τρομερό σουτ από τα 30 μέτρα, ο Μόνος έδιωξε την μπάλα ψηλά και ο αφύλαχτος Λαλάς με κεφαλιά την έστειλε στην αγκαλιά του ανακουφισμένου τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Πολλά σφυρίγματα από τον διαιτητη Δημητρόπουλο (Δυτικής Αττικής), που χάλασε το ρυθμό σε πολλές περιπτώσεις, ενώ ήταν ιδιαίτερα σχολαστικός και στον πειθαρχικό έλεγχο.

Συνθέσεις:

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Πολλαετίδης): Ζαχαρής, Αμπραχαμιάν, Κρητικός, Ταχίας, Παληγεώργος (70' λ.τρ. Σπάρταλης), Κριπιντίρης, Χ.Γ. Ευσταθίου, Μίχος, Χρήστου (89' λ.τρ. Λαλάς), Μπουρούς, Μανουσάκης

ΘΗΒΑ (Λάμπρου): Μονός, Αργυρίου (81' Γεωργίου), Τσατσαρώνης, Ευσταθίου, Ευθυμίου, Μαυρόπουλος, Κατσογιάννης, Κοτωρός, Σπανός, Τσομπάνης (90' Κουτσούμπας), Μπέκα (60' Μαλισσιόβας)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey