Πρόωρος αποκλεισμός από τη Θύελλα

11/04/2018 - 18:40 Τελευταία τροποποίηση στις 11/04/2018 - 18:40

Η Θύελλα Ραφήνας ντύθηκε... Λουτράκι και μετατράπηκε σε (νέο) κακό δαίμονα για τον Αιολικό, αποκλείοντας τον από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας μετά την επικράτησή της με 0-1 μέσα στο Στάδιο Μυτιλήνης. Ο αγώνας κρίθηκε στην παράταση χάρη στο γκολ του Σωτηριάδη και αφού πρώτα ο Κυπελλούχος ΕΠΣ Λέσβου απώλεσε τεράστια ευκαιρία να πάρει τη νίκη-πρόκριση, χάνοντας πέναλτι στο 82ο λεπτό του αγώνα με τον Μπουρού. Έτσι, ολοκληρώθηκε η σεζόν για τους Μυτιληνιούς που μπαίνουν πλέον σε φάση... διακοπών και συζητήσεων για την επόμενη μέρα της επόμενης Γ' Εθνικής, με όλο το χρόνο μπροστά της μετά την εξασφάλιση της παραμονής.

Ο Αιολικός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο 45λεπτο και τις πιο σημαντικές ευκαιρίες σε εκείνο το διάστημα του αγώνα. Απείλησε αρχικά σε τετ α τετ του Ποτουρίδη μόλις στο 3ο λεπτό, με τον τερματοφύλακα Πάντο να αποκρούει. Ακολούθησε διπλή ευκαιρία για την ομάδα της Μυτιλήνης, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να δείχνει ξανά αντανακλαστικά στα σουτ του Λαμπράκη και Λαλά (24'). Η Θύελλα απάντησε με ένα μακρινό σουτ του Ζέκιο, που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα όμως τον Γιώτα. Ο Αιολικός ζήτησε πέναλτι στο 38ο λεπτό, σε μαρκάρισμα του Ντόσκα πάνω στον Μιχαλάκη, όμως ο διαιτητής της συνάντησης Αλαμπέης (Αθηνών) είδε... θέατρο και τιμώρησε μάλιστα τον μεσοεπιθετικό των «κυανόλευκων» με κίτρινη κάρτα. Πριν την ανάπαυλα οι Μυτιληνιοί είχαν μια ακόμα καλή στιγμή σε κεφαλιά του Καπταγιάννη, μετά από κόρνερ του Μιχαλάκη, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε παρότι η ομάδα της Ραφήνας έφτασε πρώτη στην αντίπαλη εστίας, απειλώντας με μια μακρινή εκτέλεση φάουλ του Χαρακτίδη, με τον Γιώτα να αποκρούει στη γωνία του (50'). Η ομάδα του Κώστα Ψυρόπουλου έψαξε το γκολ και θα μπορούσε σε δύο περιπτώσεις να το πετύχει πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, όταν αρχικά ο Ποτουρίδης έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Παληγεώργου (55') χωρίς να βρει στόχο και εν συνεχεία ο Παληγεώργος με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα Πάντο (64'). Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν από μακριά με τον Χαρακτίδη (70') χωρίς η μπάλα να καταλήξει στην εστία. Στο 79' ο Αιολικός επέστρεψε στις ευκαιρίες με τον Θέμη Ποτουρίδη, ο οποίος σούταρε με δύναμη από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 81' ο Αιολικός κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φύτρου πάνω στον Ποτουρίδη, με τον διαιτητή Αλαμπέη να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Δημήτρης Μπουρούς, αλλά ο Πάντος απέκρουσε με τον Κρητικό να αδυνατεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στην επαναφορά. Χάθηκε έτσι η τεράστια ευκαιρία για την ομάδα της Μυτιλήνης σε ένα πολύ κομβικό σημείο του ματς, δίχως πολλά περιθώρια αντίδρασης από τους φιλοξενούμενους. Στις καθυστερήσεις, ο Λαμπράκης εκτέλεσε κόρνερ αλλά ο Ποτουρίδης αμαρκάριστος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα δίπλα από το δοκάρι της Θύελλας Ραφήνας.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και εκεί μόλις στο 5ο λεπτό του πρώτου μέρους η Θύελλα Ραφήνας άνοιξε το σκορ με τον Σωτηριάδη (95'), έπειτα από σέντρα του Ζέκιο, για το 0-1 «παγώνοντας» το Στάδιο Μυτιλήνης. Στο 104' ο Λαμπράκης εκτέλεσε φάουλ στην καρδιά της περιοχής, η μπάλα έσκασε μπροστά από τον Πάντο, που με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αποβλήθηκε ο προπονητής Κώστας Ψυρόπουλος μετά από ένταση μεταξύ των δύο πάγκων. Στην τελευταία φάση πριν την αλλαγή τερμάτων στην παράταση, ο Λαμπράκης εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Πάντος απομάκρυνε με υπερένταση.

Στο 113' η Θύελλα Ραφήνας έφυγε στην αντεπίθεση, με τον Αιολικό να έχει πάρει όλα τα αναμενόμενα ρίσκα, ο Ζέκιο απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, γύρισε την μπάλα στον Σουλτανίδη, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Γιώτα για το 0-2, τελειώνοντας την υπόθεση - πρόκριση. Στο 118' ο Κρητικός γύρισε -σε μια από τις τελευταίες φάσεις του Αιολικού- όμως ο Κουτσούμπας αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Ο Αιολικός παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών, μετά από δύο εβδομάδες διακοπής, δεν μετέτρεψε σε γκολ τις ευκαιρίες του όταν το σκορ ήταν στο 0-0 και μοιραία το πλήρωσε από τον άγραφο κανόνα του ποδοσφαίρου, συμπληρώνοντας τρίτο φετινό ματς απέναντι στη Θύελλα Ραφήνας που δεν σκοράρει. Και στο ποδόσφαιρο, αν δεν μπει γκολ, δεν κερδίζεις...

Συνθέσεις:

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Κ. Ψυρόπουλος): Γιώτας, Κρητικός, Παλαμουτσής (62' Μπουρούς), Τάχιας, Καπταγιάννης (69' Διακορώνας), Κριπιντίρης, Λαλάς (100' Κουτσούμπας), Παληγεώργος, Ποτουρίδης, Μιχαλάκης (75' Κεσίδης), Λαμπράκης

ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ (Στ. Ηλιόπουλος): Πάντος, Ντόσκας, Μανουσάκης, Φύτρος, Σωτηριάδης, Γεραγωτέλης (23' λ. τρ. Ζέκιο), Χαρακτίδης (118' Σαντίκου), Αράπης, Μπουντάκης (69' Παπατσαράκης), Δημητρίου, Σουλτανίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey