Πέρασε... καμαρωτός από τη Σαντορίνη!

03/03/2019 - 13:28 Τελευταία τροποποίηση στις 03/03/2019 - 13:37

Σπουδαία νίκη με καλή εμφάνιση κατέκτησε ο Αιολικός μέσα στη Σαντορίνη επί της Θύελλας Καμαρίου με 1-2, σε ένα παιχνίδι που οι Μυτιληνιοί ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, σκοράροντας δύο γκολ στα πιο κρίσιμα χρονικά σημεία, ένα στην αρχή κι ένα στο τέλος.

Ο αγώνας ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια, μόλις στο 1ο λεπτό, με τον Αιολικό να επιτίθεται υποδειγματικά αλλάζοντας συνολικά 16 πάσες, με τελικούς αποδέκτες από τα αριστερά τον Κρητικό που σέντραρε παράλληλα και τον Ποτουρίδη που με πλασέ στην κίνηση έγραψε 0-1, χωρίς καν να έχουν ακουμπησει την μπάλα οι γηπεδούχοι! Μάλιστα ο σκόρερ δεν πανηγύρισε έντονα το γκολ, έχοντας περάσει από τη Θύελλα ως ποδοσφαιριστής παλαιότερα.

Με το υπέρ του σκορ, ο Αιολικός διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο επόμενο 10λεπτο, χρονικό σημείο κατά το οποίο η Θύελλα Καμαρίου έδειχνε απόλυτα αιφνιδιασμένη, η ομάδα της Μυτιλήνης απείλησε με ένα σουτ του Ποτουρίδη (14'), μετά από μια γρήγορη αντεπίθεση, που πέρασε άουτ, ενώ είχε μια ακόμα καλή ευκαιρία στην κόντρα, σε δυνατό σουτ του Τσουβαλτσίδη, που πέρασε ξυστά από το δοκάρι, καταλήγοντας επίσης άουτ.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τη Θύελλα Καμαρίου ήρθε στο 34ο λεπτό, όταν ο Ερρίκος μετά από μια γρήγορη εκτέλεση φάουλ, βρέθηκε τετ α τετ με τον Κουμπά, με τον τερματοφύλακα του Αιολικού να αποκρούει σε κόρνερ το πλασέ, διατηρώντας το 0-1. Στο 45' ο Βουτσιώτης έκανε καταπληκτική προσπάθεια από τα δεξιά, αποφεύγοντας δύο αντιπάλους, αλλά ο Διαμαντίδης που έγινε αποδέκτης της μπάλας, γλίστρησε στο σουτ στέλνοντας την ψηλά άουτ.

Με την επανέναρξη του δεύτερου 45λεπτου ο Αιολικός είχε ένα καλό σουτ του Ποτουρίδη, που μπλόκαρε ο Ανδριόλας. Στην επόμενη φάση η Θύελλα Καμαρίου ζήτησε πέναλτι, όταν ο Αργυρίου βρέθηκε τετ α τετ, ντριμπλάροντας και τον Κουμπά, αλλά ο διαιτητής Αλιάγας ήταν κοντά στη φάση και άφησε το ματς να συνεχιστεί. Στο 60ο ο Μάκο σούταρε από  μακριά, αλλά ο Κουμπάς μπλόκαρε σταθερά και στο 62' ο Αργυρίου αστόχησε σε κεφαλιά μετά από κόρνερ.

Η Θύελλα πίεσε, εκμεταλλευόμενη τις δύο αναγκαστικές αλλαγές του Αιολικού μετά τους τραυματισμούς των Τάχια και Κρητικού, καταφέρνοντας να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 71' με τον Ζανελάρι σε μια φάση διαρκείας στα καρέ του Κουμπά.

Στο 78ο λεπτό γράφτηκε ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όταν πέρασε στο ματς ο Φράνσις Καλόμπο, ο 15χρονος μετανάστης από το Κονγκό που βρέθηκε στη Λέσβο και από το Hot spot της Μόριας, πήρε άσυλο και πλέον ζει το όνειρο του στον Αιολικό.

Ο Αιολικός ξύπνησε μετά το 1-1 και πάλεψε για το δεύτερο γκολ, το οποίο ήρθε στο 84' μετά από συστημένη σέντρα του Τζόρνταν και καταπληκτική κεφαλιά του Λαλά, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Ωστόσο ο σκόρερ αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις με δύο κίτρινες κάρτες.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Αιολικό νικητή με 1-2 και ζωντανές τις όποιες μαθηματικές ελπίδες υπάρχουν για τη διεκδίκηση της ανόδου.

Συνθέσεις:

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ (Κ. Μιχάλης): Ανδριόλας, Σπανός, Γελαδάρης, Μαυρομάτης (37' Ζανελάρι), Φίλων, Σιμιτσής, Λιγνός (37' Μάκο), Μαντούσης, Ερρίκος, Αργυρίου, Γιαννής (89' Δαβηλάς)

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Απ. Στύλος): Κουμπάς, Μπουζούρας, Κρητικός (56' Λαλάς), Τάχιας (50' Καπταγιάννης), Βαλιός, Τσομπανέλλης, Τσουβαλτσίδης, Διαμαντίδης (78' Φράνσις Καλόμπο), Ποτουρίδης (91' Παπαδόπουλος), Βουτσιώτης, Τζόρνταν

Φωτογραφίες | SportCyclades.gr / Σπύρος Μάκαρης 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey