Μόνος του κι όλοι τους!

09/11/2019 - 13:38

Τεράστια νίκη με 1-0 κατέκτησε ο Αιολικός κόντρα στη Ρόδο, αποδεικνύοντας πως στο ποδόσφαιρο υπάρχει κι ο άγραφος κανόνας της υπεροψίας, που τιμωρεί όσους νομίζουν πως μπορούν να εξουσιάζουν ένα πρωτάθλημα έξω από τις γραμμές του γηπέδου. Η Ρόδος έκανε το παν να γίνει το ματς... αχάραγα, πρωί Σαββάτου, επιστρέφοντας με 1 γκολ στις αποσκευές της, για το οποίο θα πληρώσει... υπέρβαρο στο αεροδρόμιο.

Ο Αιολικός μπήκε δυνατά στο ματς και πέτυχε γκολ στο 6ο λεπτό, στην πρώτη του απειλητική επίσκεψη στα καρέ της Ρόδου, όταν ο Καλαφάτης με όμορφη προσπάθεια, έπειτα από πάσα του Μπουρού, σέντραρε από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι και ο Λαζαρίδης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ! Στο 11' ο Αιολικός έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Μπουρού από το ύψος του πέναλτι κόντραρε σε σώματα αμυντικών.

Η Ρόδος απάντησε στις φάσεις με μια κεφαλιά του Μπουντόπουλου, που κατέληξε στα δίχτυα, αλλά ο σκόρερ υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ. Η ομάδα της Μυτιλήνης ζήτησε φάουλ σε μαρκάρισμα στον Μπουρού, έξω από την περιοχή στο 16ο λεπτό, ενώ στην εξέλιξη της φάσης υπήρξε πτώση και του Κόρνεφ εντός περιοχής, αλλά ο Τζαμουτζαντώνης έδωσε συνέχεια στο ματς.

Στο 24' ο Αιολικός υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή, λόγω τραυματισμού του Βαλιού, με τον Ματάι να περνά στη θέση του και τον Τσομπανέλλη να γυρισμζει στόπερ. Για την ομάδα της Μυτιλήνης η ατυχία συνεχίστηκε, αφού στο ζέσταμα αισθάνθηκε ενοχλήσεις και ο Κρητικός, παραχωρώντας τη θέση του στον Μπάρκα.

Στο 34' ο Τζαμουτζαντώνης "έπνιξε" πέναλτι υπέρ του Αιολικού, σε ανατροπή του Κατσίκη, που έβγαινε φάτσα με το γκολ, προκαλώντας τις έντονες αποδοκιμασίες από την εξέδρα. Οι παίκτες της ομάδας της Μυτιλήνης έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ, στο 38ο λεπτό, σε σέντρα του Ματάι και κεφαλιά του Κατσίκη, που έδιωξε σε κόρνερ ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Μπουρούς σούταρε συρτά, αλλά ο Τζήμας μπλόκαρε σταθερά.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Αιολικός έχασε καλή ευκαιρία σε σουτ του Κόρνεφ (47'), που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τζήμας. Η Ρόδος απάντησε με εκτέλεση φάουλ του Μπουντόπουλου (49'), όμως ο Σφύρλας έδιωξε και η μπάλα βρήκε εν συνεχεία στο δοκάρι. Το υπόλοιπο β' ημίχρονο κύλησε χωρίς μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες, μέχρι το 85' όταν ο Λαμπράκης και εν συνεχεία ο Σπόλιαριτς δεν κατόρθωσαν να νικήσουν τον τερματοφύλακα της Ρόδου. Δύο λεπτά μετά, στο 87', ο Τσιπάς σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή, σε μια ακόμα ευκαιρία για την ομάδα της Μυτιλήνης.

Στη λήξη, ο Αιολικός πανηγύρισε ένα πολύτιμο τρίποντο, έχοντας κερδίσει κατά κράτος τη Ρόδο σε όλους τους τομείς.

Συνθέσεις:

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Γεωργαράς - Παππάς): Σφύρλας, Αγριμάκης, Καλαφάτης, Μπάρκας, Βαλιός (24' Ματάι), Τσομπανέλλης, Λαζαρίδης (80' Παλαμουτσής), Κατσίκης, Κόρνεφ (67' Λαμπράκης), Μπουρούς (83' Τσιπάς), Σπόλιαριτς

ΡΟΔΟΣ (Κουρμπανάς): Τζήμας, Κανταρτζής, Σουλής, Παπαθανασίου (55' Βουργουτζής), Νικολόπουλος, Μικέλ Άντζελο, Δελαπόρτας, Μπίσα (63' Ραχήμ), Κλιγγόπουλος (57' Χατζησάββας), Γιόνδης, Μπουντόπουλος (70' Σταύλας)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey