Ο γεμάτος Αιολικός ετοιμάζει κι άλλη μεταγραφή!

19/09/2021 - 10:54 Τελευταία τροποποίηση στις 19/09/2021 - 12:09

Βλέποντας κανείς το ρόστερ του Αιολικού, μετά και την απόκτηση του αμυντικού Νίκου Πάτα αλλά και του επιθετικού Ζαν Φρανσουά Εμπουμπά, θα έλεγε πως είναι πλήρες ενόψει της νέα σεζόν και μάλιστα θα χαρακτήριζε ευτυχή τον προπονητή Μανώλη Παπαματθαιάκη. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως μεσοεπιθετικά υπάρχουν δύο ερωτηματικά, κυρίως λόγω της παρατεταμένης απουσίας του Γιώργου Μπουντόπουλου, καθώς και της καθυστέρησης που έχει προκύψει στην υπόθεση του Νέναντ Σρέσκοβιτς. Είναι πλήρης ο Αιολικός; Με αυτούς τους δύο, ναι. Χωρίς, όχι!

Στα άκρα και την κορυφή της επίθεσης ο Αιολικός διαθέτει αρκετούς ποδοσφαιριστές, όμως δεδομένου ότι ο σχεδιασμός έγινε με τους δύο αυτούς παίκτες παρόντες στο ρόστερ, υπάρχει η αίσθηση πως κάτι λείπει. Λαμπράκης, Πινιέιρο και Αποστολόπουλος χρησιμοποιούνται περισσότερο πίσω από τον επιθετικό, ενώ για τη συγκεκριμένη θέση υπάρχουν οι Εμπουμπά, Πρωτούλης και Κόρνεφ. Προσθέστε και τον νεαρό Μουστάκη στα άκρα, στο σύνολο 7 παίκτες, ίσως οκτώ με τον Παπιομίτoγλου που είναι όμως πιο εσωτερικός χαφ.

Λόγω του κανονισμού, πάντως, για τους 4 ξένους στην 20άδα, δύσκολα θα συνυπάρξουν Εμπουμπά και Κόρνεφ. Ειδικά όταν υπάρχουν οι Πινιέιρο, Κούβελιτς, αλλά και ο Πελίνο που διεκδικούν μια (αν έρθει και ο Σρέσκοβιτς) ή δυο (χωρίς τον πολύπειρο Σέρβο) θέσεις στο μυαλό του Παπαματθαιάκη για τα επίσημα ματς. Χρειάζεται λοιπόν κι άλλος παίκτης; 

Η απάντηση είναι μάλλον ναι! Και δεν τη δίνουμε εμείς, αλλά η ίδια η διοίκηση του Αιολικού, που σε συννενόηση με τον προπονητή φαίνεται -σύμφωνα με πληροφορίες του "SL"- να κινείται για την προσθήκη ενός ακόμα ποδοσφαιριστή, που θα ενισχύσει τη μεσοεπιθετική γραμμή. Θα γινόταν κίνηση αν υπήρχαν ουσιαστικά (και όχι τυπικά ως σήμερα) στο ρόστερ Σρέσκοβιτς και Μπουντόπουλος; Πολύ δύσκολο, έως απίθανο. Τη δεδομένη στιγμή όμως, γιατί στο προσεχές μέλλον πολλά μπορεί να αλλάξουν, η δραστηριότητα του Αιολικού στο μεταγραφικό παζάρι κρίνεται απολύτως λογική, προκειμένου να καλύψει κάθε πιθανό ή απίθανο κενό του ρόστερ, δημιουργώντας συναγωνισμό και μαζί αμφιβολίες -ακόμα και στον πιο σίγουρο παίκτη της 11άδας- για το αν όντως έχει πάρει τη φανέλα... σπίτι του!

Σε μια αγωνιστική χρονιά, που πιθανότατα θα διεξαχθεί σε 12άρη όμιλο και φυσικά με playoffs για την άνοδο στη Super League 2, η διοίκηση Αντωνάκα ορθώς σκέφτεται πως απαιτείται βάθος στο ρόστερ και απολύτως δικαιολογημένα προσπαθεί να προστατεύσει την (ήδη υψηλή) επένδυσή της, φέρνοντας και άλλον παίκτη μεσοεπιθετικά.

Εξάλλου, στον κέντρο ο Αιολικός δείχνει πλήρης με Γιουκαρή, Νικολάου, Κούβελιτς, Παπιομίτογλου, Πελίνο, τον (στρατευμένο) Κεσίδη, αλλά και τον νεαρό Μωυσίδη, ενώ στην αμυντική γραμμή υπάρχει πληθώρα παικτών με τους Πάτα, Τακίδη, Κρητικό ως σέντερ μπακ, τον Νικολάου επίσης που χρησιμοποιείται συχνά ως κεντρικό στόπερ, τους νεαρούς Πίρκολο, Αναγνώστου να έρχονται από πίσω, αλλά και τους Αγριμάκη, Κουρούπη στα άκρα.

Αν σε κάποιες θέσεις δεν φαίνεται πως υπάρχει ξεκάθαρο μπακ απ, είναι οι ακραίοι αμυντικοί, όμως παρόντος του πολυθεσίτη Κρητικού στο ρόστερ (παίζει εύκολα και δεξιά και αριστερά), η συζήτηση τελειώνει πριν καν αρχίσει. Αν μάλιστα προσθέσει κανείς το στοιχείο της διάταξης στο γήπεδο, με τον Παπαματθαιάκη να δουλεύει αρκετά το 3-4-2-1, τότε στην εξίσωση μπορεί να μπει αριστερά και ο Παπιομίτoγλου ως αριστερός μπακ χαφ ή ακόμα και ο Μουστάκης στη δεξιά πτέρυγα ως εναλλακτική λύση.

Όσο για τους τερματοφύλακες, δύο είναι εκείνοι που θα μονομαχήσουν για τα γάντια του βασικού, με τον πολύπειρο Βρονταρά να ξεκινά έχοντας δικαιολογημένα το προβάδισμα και τον ταλαντούχο Ζαχαρή να περιμένει την ευκαιρία του. Αχρείαστος να είναι, υπάρχει στο ρόστερ διαθέσιμος και ο Πουρής, όπως συνέβη στο Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Πανελευσινιακό, όταν μπήκε στην 20άδα, λόγω της ποινής που κουβαλούσε ο τιμωρημένος Ζαχαρής.

Η εβδομάδα που ακολουθεί θα είναι ιδιαιτέρως δραστήρια σε όλους τους τομείς για τον Αιολικό, αφού δεν είναι μόνο τα δύο φιλικά ματς που θα δώσει, αρχικά τη Δευτέρα (20/9) με αντίπαλο τον Αήττητο στα Σπάτα και εν συνεχεία το Σάββατο (25/9) με την ΑΕΚ Β' στον "Ταρλά". Μετρώντας αντίστροφα ενόψει του καταρτισμού των ομίλων αλλά και της έναρξης της Γ' Εθνικής, οι άνθρωποι του Αιολικού επιδιώκουν την ολοκλήρωση των μεταγραφών το συντομότερο δυνατό, βάζοντας τις τελευταίες πινελιές στο ρόστερ. Και δικαίως, από τα μέχρι τώρα δεδομένα, η ομάδα της Μυτιλήνης αποτελεί (στα χαρτιά) ένα εκ των φαβορί, έχοντας δημιουργήσει ένα σύνολο με πληθώρα επιλογών σε κάθε αγωνιστικό τρίτο, που λίαν συντόμως θα γίνουν ακόμα περισσότερες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey