Να παραμείνει κοντά!

13/12/2021 - 12:08 Τελευταία τροποποίηση στις 13/12/2021 - 12:46

Η βαριά ήττα του Αιολικού στην έδρα της Προοδευτικής απομάκρυνε την ομάδα της Μυτιλήνης από την κορυφή της βαθμολογίας, με την «Πρόο» να απέχει πλέον 4 βαθμούς έχοντας κάνει και το ρεπό της. Η γκέλα του Πανελευσινιακού μάλιστα (1-1 κόντρα στον Καραβά εντός έδρας) άφησε μόνη πρώτη την Προοδευτική, ωστόσο πολλά αναμένεται να κριθούν στις 2-3 αγωνιστικές που ακολουθούν, πριν και μετά τη διακοπή των εορτών.

Για τον Αιολικό αποτελεί μονόδρομο η νίκη επί του Αστέρα Βάρης, ώστε η ομάδα να πάει στη διακοπή των Χριστουγέννων με τη μέγιστη δυνατή ηρεμία. Θα είναι εύκολο; Σίγουρα όχι. Δεν υπάρχουν όμως αλλά περιθώρια απώλειας βαθμών, οπότε καθίσταται αναγκαίο το τρίποντο. Ο Αστέρας Βάρης έχει ηττηθεί φέτος σε όλα τα λεγόμενα δύσκολα ματς, από Προοδευτική και Πανελευσινιακό εκτός έδρας και από Εθνικό εντός, ενώ μετράει ακόμα μια εντός έδρας ήττα από το Κερατσίνι, έχοντας κερδίσει εντός Αίαντα Σαλαμίνας, Θύελλα και εκτός τον Αήττητο. Στις 9 Ιανουαρίου ο Αιολικός φιλοξενείται στην έδρα του Εθνικού και μετά έχει ρεπό.

Η πρωτοπόρος Προοδευτική δοκιμάζεται την Κυριακή στην έδρα του Εθνικού, ενώ μετά τις γιορτές ακολουθούν έως το τέλος του Α’ Γύρου το Κερατσίνι (εντός) και το ντέρμπι με τον Πανελευσινιακό (εκτός). Αντίστοιχα η ομάδα της Ελευσίνας παίζει με Αήττητο (εντός) και Αίαντα Σαλαμίνας (εκτός) πριν το ντέρμπι με την «Προο», ημέρα κατά την οποία ο Αιολικός δεν έχει ματς.

Η αλήθεια είναι ότι πλην του κακού αποτελέσματος στην Προοδευτική, που ήρθε εξάλλου σε μια δύσκολη έδρα και κάτω από ειδικές συνθήκες (τρία κρούσματα Covid-19, απουσίες, τραυματισμοί), η ομάδα της Μυτιλήνης έχει υποστεί τρεις εκτός προγράμματος γκέλες, χάνοντας στην έδρα του Καραβά και φέρνοντας δυο οδυνηρές ισοπαλίες με Θύελλα Ραφήνας (εντός) και Αίαντα Σαλαμίνας (εκτός). Βλέποντας κανείς τη βαθμολογία συμπεραίνει του λόγου το αληθές, αφού και οι τρεις ομάδες φιγουράρουν στον πάτο του πίνακα.

Ασφαλώς και το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο, όμως ο Αιολικός θα πρέπει στο εξής να κάνει πορεία πραγματικού πρωταθλητισμού για να σώσει τη χρονιά, σε συνδυασμό με προσεκτικές προσθήκες στο μεταγραφικό παζάρι, ώστε να αποκτήσει το ρόστερ περισσότερες ποιοτικές λύσεις και ταυτόχρονα βάθος. 

Μετά τον αγώνα με τον Αστέρα Βάρης, άλλωστε, αναμένεται να παρθούν αποφάσεις και για προπονητή, είτε με μονιμοποίηση του μέχρι σήμερα υπηρεσιακού Θόδωρου Γιακαλή, που φαντάζει πολύ πιθανή, είτε με την έλευση ενός κόουτς εκτός νησιού, σενάριο που δεν φαίνεται να κερδίζει πόντους στην παρούσα φάση. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey