Γίνεται «δουλίτσα» στην Κ19 του Αιολικού

10/03/2024 - 15:53

Μόνο τυχαία δεν είναι η πορεία του Αιολικού Κ19 στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League 2. Η ομάδα της Μυτιλήνης, που λειτουργεί υπό την ευθύνη του Ερασιτέχνη Αιολικού, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της Rush Greece, οδηγεί την κούρσα στον Β’ Όμιλο, έχοντας τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο Αιολικός Κ19 βρίσκεται σε έναν αρκετά δύσκολο όμιλο, παρουσία επίσης των ΑΕΛ, Λεβαδειακού, Αναγέννησης Καρδίτσας και Νίκης Βόλου, ωστόσο τόσο ο προπονητής Βαγγέλης Σπανός όσο και ο στενός του συνεργάτης Νίκος Τζαφέρης παρουσιάζουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο μέσα στο γήπεδο που σε τίποτα δεν έχει να ζηλέψει άλλες ομάδες ιστορικών ΠΑΕ, που αγωνίζονται επί χρόνια στη μεγάλη κατηγορία. 

Αναμφίβολα, η παράλληλη συμμετοχή του Αιολικού Κ19 και στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ Λέσβου ήταν ένας παράγοντας που έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της ομάδας, αφού οι νεαροί αθλητές του συλλόγου είχαν την ευκαιρία από την αρχή της σεζόν να εξελίξουν το παιχνίδι τους και να γίνουν πιο γρήγορα ομάδα, ξεπερνώντας την καθυστερημένη έναρξη της Super League 2 Κ19. Γεγονός που πιστώνεται στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Τζιμ Αντωνάκα για τη διορατικότητα του από το καλοκαίρι, πολύ πριν αυτό δηλαδή συμβεί όντως μέσα στο γήπεδο.

Το δικό του ξεχωριστό μερίδιο στην επιτυχία ωστόσο φέρει και ο Κώστας Μπαλής. Ο μέχρι πέρυσι Γενικός Αρχηγός της πρώτης ομάδας, που κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική και την άνοδο στη SL2, λειτουργεί φέτος ουσιαστικά ως αθλητικός διευθυντής στον Ερασιτέχνη, έχοντας την ευθύνη της καθημερινής λειτουργίας του Αιολικού Κ19. Και το αποτέλεσμα συνολικά των φετινών επιλογών τον δικαιώνει. Σίγουρα, όμως, το μεγαλύτερο κομμάτι από την επιτυχημένη πορεία αυτής της ομάδας, ανήκει στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές που αποδεικνύουν ότι διαθέτουν το ταλέντο για να πάρουν ευκαιρίες ακόμα και σε υψηλότερο επίπεδο.

Ευχή όλων να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά στις προπονήσεις και ο Αιολικός Κ19 να φτάσει όσο το δυνατόν μακρύτερα στο πρωτάθλημα, καταγράφοντας νίκες και φέρνοντας χαρά στον κόσμο της ομάδας, που δυστυχώς φέτος δεν χαμογελά τόσο συχνά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey