Οι φωτιές της Αθήνας και το... μπαούλο!

22/02/2012 - 13:51 Τελευταία τροποποίηση στις 22/02/2012 - 16:01

"Και ο Θεός είναι ΑΙΟΛΙΚΟΣ''. Αυτή η έκφραση ταιριάζει απόλυτα σε ότι έχει να κάνει με την ανακάλυψη ενός ιστορικού πανό του Συνδέσμου Φιλάθλων Αιολικού Αθήνας, ηλικίας 25 και πλέον ετών, θέμα που έφερε στην επιφάνεια το "aiolikosmytilinis.blogspot.com".

Όλοι θα θυμάστε τα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, αναφορικά με την ψήφιση του μνημονίου 2. Μετά την ειρηνική διαδήλωση, ''γνωστοί - άγνωστοι'' τα έκαναν γυαλιά καρφιά και κυριολεκτικά το κέντρο της Αθήνας παραδόθηκε στις φλόγες.

Σε ένα κατάστημα της οδού Αθηνάς και συγκεκριμένα, δίπλα σε ένα δημόσιο κτίριο, ξέσπασε πυρκαγιά που είχε ως συνέπεια -μέσα από παραθυράκι παταριού του καταστήματος- να επεκταθεί και σε αυτό. Η φωτιά έκαψε σχεδόν τα πάντα. Εκτός από ένα ξεχασμένο μπαούλο, όπου.. μέσα σε αυτό υπήρχε κυριολεκτικά ένας... Αιολικός θησαυρός.

Την επόμενα μέρα, όταν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ανέβηκε στο πατάρι για να διαπιστώσει το μέγεθος της καταστροφής, αντίκρισε το σχεδόν ''αρπαγμένο'' από τη φωτιά μπαούλο. Φώναξε τον ανιψιό του (και κάτοχο πλέον του συγκεκριμένου πανό) Βαγγέλη Κ. και του έδειξε το περιεχόμενο του μπαούλου.

Έκπληκτος εκείνος αντίκρισε ένα πανό του Αιολικού από το Σύνδεσμο της Αθήνας (ΣΦΑΑ), που χρονολογείται στη δεκαετία του 1980, μερικά κασκόλ και ιστορικά στρογγυλά καπέλα της τότε εποχής. Ο Βαγγέλης Κ. έδωσε την υπόσχεση ότι το πανό θα κρεμιέται στα κάγκελα κάθε εκτός έδρας αγώνα του Αιολικού και το έκανε πράξη την Κυριακή στο Κορωπί, απ' όπου και οι φωτογραφίες.

Μια απίθανη ιστορία, μια καταστροφή, αλλά και ένα καλά κρυμμένο μυστικό που αποκαλύψθηκε -προς τέρψη των φίλων του Αιολικού- σχεδόν 25 χρόνια μετά!

Πάνω, στο αριστερό άκρο της φωτογραφίας φαίνονται και τα σημάδια από τις φλόγες. Κάτω, η στιγμή της ανακάλυψης του πανό και η καμμένη αποθήκη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey