Χόφενχαιμ καλεί Πραξιτέλη Βούρο!

14/03/2012 - 12:21 Τελευταία τροποποίηση στις 14/03/2012 - 13:30

Το ταλέντο του Πραξιτέλη Βούρου είναι αδιαμφισβήτητο και η πορεία του με τη φανέλα του Αιολικού, στα δύο χρόνια παρουσίας του στην ομάδα της Μυτιλήνης, τον έχει κατατάξει δικαίως ως έναν από τους ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές της ηλικίας του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η κλήση του στην Εθνική ομάδα παίδων πέρυσι και η συμμετοχή του στα προκριματικά του EURO U17 2012 ήταν μόνο η αρχή. Οι εμφανίσεις του στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα προκάλεσαν από το καλοκαίρι το ενδιαφέρον αρκετών ελληνικών ομάδων, όμως η σταθερότητά του και τη φετινή χρονιά μαγνήτισε το βλέμμα και ομάδων του εξωτερικού.

Το sportlesvos.gr αποκαλύπτει σήμερα ότι η Γερμανική Χόφενχαιμ, ομάδα που εδώ και μια τετραετία αγωνίζεται στην Μπουντεσλίγκα, κίνησε τις επίσημες διαδικασίες μέσω του Μυτιληνιού μάνατζερ της FIFA Αχιλλέα Χατζηνικολάου ώστε να φέρει τον "Πράξι" για ένα πενθήμερο στη Ρηνανία.

Οι Γερμανοί έστειλαν έγγραφο προς τον Αιολικό, ζητώντας την άδεια της ομάδας της Μυτιλήνης να μεταβεί ο Βούρος στις εγκαταστάσεις της Χόφενχαιμ από 1 έως 5 Απριλίου για να δοκιμαστεί. Κάτι που έγινε αποδεκτό από όλες τις πλευρές.

Ποιος είναι ο Αχιλλέας Χατζηνικολάου

Μυτιληνιός, με καταγωγή από τα Μιστεγνά, μοιράζεται το χρόνο του ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και το Μόναχο.

Έχει αποκτήσει την επίσημη άδεια μάνατζερ της FIFA, από τη Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και συγκαταλέγεται στη λίστα των 6.000 αναγνωρισμένων ατζέντηδων παγκοσμίως. Διατηρεί άριστες σχέσεις με πολλές ομάδες της Μπουντεσλίγκα, έχοντας δημιουργήσει εξαιρετικό όνομα στη Γερμανία.

Έρχεται κάθε καλοκαίρι στη Λέσβο για τις διακοπές του, έχοντας αρκετούς φίλους ανάμεσά τους και πολλούς παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο λεσβιακό ποδόσφαιρο.

Λίγα λόγια για τη Χόφενχαιμ

Πρόκειται για ένα μικρό χωριό, μόλις 3.500 κατοίκων, που από το 1899 διατηρεί την ομώνυμη ομάδα. Τα προηγούμενα χρόνια έφτασε να αγωνίζεται στην 7η ερασιτεχνική κατηγορία της Γερμανίας.

Όμως οι τύχες της άλλαξαν όταν τα ηνία του συλλόγου ανέλαβε ο Jochen A. Rotthaus, ένας από τους 15 πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη. Σταδιακά, την πήρε από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες και την ανέβασε στην Μπουντεσλίγκα, εκεί όπου συμμετέχει τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Η φιλοσοφία του Προέδρου της δε συνάδει με φανταχτερές μεταγραφές, αλλά με τη δημιουργία άρτιων αθλητικών εγκαταστάσεων και την ανάπτυξη μέσω των Ακαδημιών.

Πριν λίγα χρόνια, η Χόφενχαιμ απέκτησε ιδόκτητο γήπεδο και νέο προπονητικό κέντρο για την πρώτη ομάδα. Οι Ακαδημίες της, που ψηφίστικαν από τη Γερμανική Ομοσπονδία στη θέση Νο2 της Μπουντεσλίγκα, χρησιμοποιούν τρία προπονητικά κέντρα με συνολικά 12 γήπεδα, μετατρέποντας το ποδόσφαιρο σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία για κάθε ηλικία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey