Πιο κοντά από ποτέ η Γ' Εθνική!

25/07/2012 - 09:57 Τελευταία τροποποίηση στις 25/07/2012 - 10:48

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "SL", υπήρξε σημαντική εξέλιξη αργά χθες το βράδυ σε ότι αφορά το αγωνιστικό μέλλον του Αιολικού και την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Η ομάδα της Μυτιλήνης, που τερμάτισε στη 2η θέση του 9ου ομίλου στο Περιφερειακό πίσω από τον Αχαρναϊκό, περίμενε εξαρχής κάποια θετικά μηνύματα από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε ότι αφορά τους δευτεραθλητές και την ενδεχόμενη άνοδό τους μέσω αναδιάρθρωσης.

Τελικά, κάτι τέτοιο μπορεί να μη συγκεντρώνει αρκετές ελπίδες να συμβεί, όμως στην ομάδα της Μυτιλήνης έμαθαν χθες ένα ακόμα καλύτερο νέο από επίσημα χείλη και άρχισαν ήδη να κάνουν τα σχέδια τους για το πρωτάθλημα της Football League 2. Οι εξελίξεις αυτές σχετίζονται άμεσα πάντως με τον Αχαρναϊκό και τη -μέχρι στιγμής- αδυναμία που επιδεικνύει για να αγωνιστεί στη Γ' Εθνική...

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το "SL", ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος είναι διατεθειμένος να παρακάμψει την επίμαχη διάταξη του ΚΑΠ, που προβλέπει ότι "σε περίπτωση αδυναμίας της πρωταθλήτριας ομάδας να δηλώσει συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα της μεγαλύτερης κατηγορίας, αυτή ΔΕΝ μπορεί να αντικατασταθεί από την ομάδα που τερμάτισε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα".

Αυτό είναι το άρθρο, πάνω στο οποίο έχει στηριχθεί κατά καιρούς η ΕΠΟ ώστε να διατηρήσει τους προβιβασμούς ή τους υποβιβασμούς των ομάδων στα πρωταθλήματά της βάσει των αποτελεσμάτων που σημειώθηκαν στην αγωνιστική περίοδο και όχι στα χαρτιά. Φέτος, όμως η κατάσταση δείχνει να αλλάζει και ο Σοφοκλής Πιλάβιος είναι αναγκασμένος να το παρακάμψει, ώστε να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ομάδων για να διεξαχθούν ομαλά τα πρωταθλήματα. Σε διαφορετική περίπτωση, οι ήδη λιγοστές ομάδες της Football League 2 θα μειωθούν ακόμα περισσότερο, κάτι με το οποίο δε συμφωνεί ούτε η διοργανώτρια Ένωση Β' - Γ' Εθνικής.

Ο Αιολικός κρατά στα χέρια του την διαβεβαίωση του Προέδρου της ΕΠΟ και περιμένει να πληροφορηθεί τι θα πράξει τελικώς ο Αχαρναϊκός, που αντιμετωπίζει τεράστια διοικητικά προβλήματα και παρά την πραγματοποίηση τεσσάρων (!) Γενικών Συνελεύσεων, δεν έχει βρει ακόμα λύση με τα περιθώρια πάντως να έχουν στενέψει επικίνδυνα...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey