Σε... διάσταση Γριπιώτης - Βέρρος!

20/08/2012 - 11:50 Τελευταία τροποποίηση στις 20/08/2012 - 13:05

Με τη διάσταση απόψεων, μεταξύ των μελών του ΔΣ αναφορικά με το σχεδιασμό της νέας χρονιάς, να αποδεικνύεται στην πράξη το τελευταίο διάστημα κάτι παραπάνω από... χαώδης, ο Αιολικός βαδίζει με μετέωρο βήμα προς τα τέλη Αυγούστου και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια την επόμενη μέρα στην ιστορική ομάδα της Μυτιλήνης.

Η σύγκρουση Γριπιώτη και Βέρρου, κατά την τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου, έφερε... αναταράξεις και εντός των «αιολικών τειχών» έχουν δημιουργηθεί δύο τάσεις. Η πρώτη προέρχεται από την εκπεφρασμένη άποψη του Προέδρου, πως είναι αναγκαιότητα -και- της εποχής για ένα πολύ συγκρατημένο μπάτζετ τη νέα χρονιά. Η δεύτερη, που αποτελεί ουσιαστικά τον αντίλογο Γριπιώτη, ότι με χαμηλά ποσά διαθέσιμα για τους ποδοσφαιριστές, ο Αιολικός δε θα καταφέρει να παρουσιαστεί ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στο νέο πρωτάθλημα.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι τα μέλη του ΔΣ να παραμένουν χωρισμένα, παίρνοντας το μέρος του ενός ή του άλλου. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση τα διαθέσιμα χρήματα για φέτος είναι συγκεκριμένα και αυτό δεν αλλάζει, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και των δύο πλευρών.

Επί της ουσίας, η σύγχυση προκλήθηκε από τη διαπραγμάτευση της διοίκησης του Αιολικού με μεμονωμένες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Συγκεκριμένα, η πλευρά Γριπιώτη φέρεται να διαπραγματεύτηκε τη συνεργασία με ποδοσφαιριστές, συμφωνόντας σε ένα ορισμένο ποσό. Αργότερα όμως, όταν το θέμα τέθηκε προς συζήτηση στο ΔΣ, η πλευρά Βέρρου αναίρεσε τη συμφωνία, κρίνοντάς τη ασύμφορη και εκτός λογικής αναφορικά με το φετινό μπάτζετ. Μεταξύ των δύο ανδρών υπήρξε ένταση και τελικά ο Σταύρος Γριπιώτης αποχώρησε από το συμβούλιο.

Στην ουσία του θέματος, είναι αδιανόητο τέλος Αυγούστου μεταξύ των μελών της διοίκησης να μην έχει συμφωνηθεί μια κοινή γραμμή πλεύσης σε ότι αφορά το σχεδιασμό. Γίνεται σαφές, πως δεν υπάρχουν περιθώρια αστοχίας στη φάση εκκίνησης της χρονιάς και οι διοικούντες πρέπει να διευκρινίσουν τη διάθεσή τους να βρεθούν εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Μέχρι στιγμής πάντως, κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για το τι θα επακολουθήσει, καθώς τα πάντα εντός του συμβουλίου παραμένουν ρευστά, με τα μέλη του τη μία ημέρα να δηλώνουν έτοιμα να αποχωρήσουν από τη διοίκηση και την άλλη να διατρανώνουν την ενεργή συμμετοχή τους και τη στήριξη της φετινής προσπάθειας.

Σε κάθε περίπτωση άπαντες στο ΔΣ της ομάδας θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της περιόδου, να απαλλαγούν από εγωισμούς και να αντιμετωπίσουν σοβαρά τη δύσκολη συγκυρία. Η αβεβαιότητα αναφορικά με την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται η ομάδα σε λίγους μήνες, είναι η μόνη δικαιολογία που μπορεί να καθυστερεί την υλοποίηση του σχεδιασμού, όχι όμως και τον ίδιο το σχεδιασμό.

Η οικονομική δυσπραγία ενδεχομένως να αποτελεί και μια μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα επαναπροσδιορισμού και επαναπροσέγγισης της λειτουργίας και της λογικής της. Κανείς δε θέλει έναν Αιολικό αφερέγγυο, επομένως σε πρώτη φάση σωστά το μπάτζετ μειώνεται, αφού σε κάθε άλλη περίπτωση δε θα μπορεί να καλυφθεί στο σύνολό του.

Τίποτε όμως δεν μπορεί να γίνει χωρίς συνεννόηση και σήμερα ακούγεται... εξωφρενικό εντός του ΔΣ να μην έχουν καταλήξει οι διοικούντες στα... βασικά για να ξεκινήσει η χρονιά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey