Γενική, όχι μαζική και αδιέξοδη συνέλευση

10/05/2013 - 11:59 Τελευταία τροποποίηση στις 10/05/2013 - 12:49

Aiolikos_GS_2013_Maios_EpimelhthrioΜε τη συμμετοχή περίπου 60 μελών και φίλων του Αιολικού, αλλά χωρίς να επιτυγχάνεται απαρτία που να δίνει τη δυνατότητα κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της ομάδας, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ομάδας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου.

Η Συνέλευση έγινε υπό το Προεδρείο των Γιάννη Φλωρίδη, Σταύρου Γριπιώτη και Στρατή Γεωργή, με τη δυναμική παρουσία των μελών του Συνδέσμου Φιλάθλων του Αιολικού της Μυτιλήνης, πολλών επώνυμων και ανώνυμων φίλων του, παρουσία εκπροσώπου της ΕΠΣ Λέσβου, αλλά και διαχρονικών υποστηρικτών του ιστορικού σωματείου. Ωστόσο υπήρξαν και ηχηρές απουσίες, με πρώτη απ' όλες του τελευταίου Προέδρου της ομάδας Ταξιάρχη Βέρρου, αλλά και του Γενικού Γραμματέα Θεόδωρου Δουβαλέτα.

Το πρώτο ζήτημα που απασχόλησε τη συνέλευση ήταν το αν η παραίτηση του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου έγινε και τυπικά, κάτι που όπως απεδείχθη στη συνέχεια δεν καταγράφεται στο βιβλίο των Γενικών Συνελεύσεων. Απούσης της απερχόμενης διοίκησης λοιπόν, δεν έγινε ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός της αγωνιστικής περιόδου 2012-13.

Aiolikos_GS_2013_Maios_ProedrioΜε την παντελή απουσία στοιχειώδους οργάνωσης από την τήρηση σχετικών πρακτικών, διαπιστώθηκε πως ο Ταξιάρχης Βέρρος ήταν τυπικά παραιτημένος (σ.σ. όπως και όλο το τότε συμβούλιο) από τη Γενική Συνέλευση του Νοέμβρη του 2012, μετά το ματς με το Αιγάλεω, με ορισμένο τότε προσωρινό Πρόεδρο τον Νίκο Μανάβη. Για την εξέλιξη αυτή όμως δεν υπήρχε το παραμικρό έγγραφο που να την αποδείκνυε και τυπικά. Κοινώς, ουδείς απ' όσους ασχολήθηκαν με τα διοικητικά της ομάδας φέτος, δεν ήξεραν ποιος είναι τυπικά μέλος του συμβουλίου και ποιος όχι…

Ακολούθως, με διαπιστωμένη την μη απαρτία της συνέλευσης, το σώμα προχώρησε αναπόφευκτα σε έναν ανοιχτό διάλογο προβληματισμού για το πώς το ιστορικό σωματείο έφτασε ξανά σε αδιέξοδο και κυρίως για το πώς πρέπει να πορευτεί στο μέλλον. Η μοναδική προοπτική που συζητήθηκε, εν απουσία κάποιας πρότασης ή δήλωσης ενδιαφέροντος από κάποιον επιχειρηματία ή παράγοντα να αναλάβει τις τύχες του Αιολικού, ήταν η «θρυλούμενη» εδώ και μήνες σε φιλολογικό επίπεδο περίπτωση συγχώνευσης του Αιολικού με την ανερχόμενη ΑΕΛΚ.

Aiolikos_GS_2013_Maios_GripiotisΌπως απεδείχθη στη συνέχεια, με την μεταφορά της πρότασης (;) του ισχυρού παράγοντα της ΠΑΕ ΑΕΛΚ Νίκου Μιχαλάκη μέσω του Σταύρου Γριπιώτη, εκείνη τελικά δεν αφορούσε στη συγχώνευση των δύο ομάδων, αλλά στην απορρόφηση ουσιαστικά του Αιολικού από την ΑΕΛΚ και την ταυτόχρονη μετονομασία των ομάδων σε κάτι νέο, χωρίς την παρουσία ούτε του συνθετικού «Αιολικός», ούτε της «Καλλονής».

Οι απόψεις που κατατέθηκαν επάνω σε αυτή τη βάση, όπως ήταν φυσικό άναψαν την κουβέντα που ακολούθησε και το γενικό συμπέρασμα που εξήχθη, έδειξε… αδιέξοδο, καθώς τα μέλη τη συνέλευσης ναι μεν δεν είδαν με καλό μάτι την προοπτική που μετεφέρθη από την πλευρά Μιχαλάκη, αλλά την ίδια στιγμή δεν παρουσίασαν ή είδαν κάποια άλλη επιλογή για τη συνέχεια της ιστορίας του Αιολικού.

Όπως αναμενόταν, ορίστηκε νέα επαναληπτική συνέλευση για την ερχόμενη Παρασκευή ξανά στο Επιμελητήριο Λέσβου, με ώρα έναρξης τις 20:00, όπου προσδοκάται η επίτευξη απαρτίας για τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων για το μέλλον της ομάδας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να δώσουν το παρόν σε αυτή και μέλη του Συνδέσμου της Αθήνας, που θέλουν να συμμετάσχουν ενεργά στην πιο σημαντική Γενική Συνέλευση, όπως διαμορφώνεται μέχρι την επόμενη, για το "αύριο" του ιστορικού Αιολικού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey