Απόψεις και... σχόλια της Συνέλευσης

10/05/2013 - 17:32 Τελευταία τροποποίηση στις 10/05/2013 - 17:43

Aiolikos_GS_2013_Maios_EpimelhthrioΌταν έπεσε στο τραπέζι της Γενικής Συνέλευσης η πρόταση της πλευράς Μιχαλάκη αναφορικά με πιθανή συνένωση των δυνάμεων ΑΕΛΚ και Αιολικού, όπως ήταν φυσικό πολλοί από το ακρατήριο ζήτησαν να τοποθετηθούν και να καταθέσουν προς προβληματισμό την άποψή τους.

Ο Σταύρος Γριπιώτης ήταν ο πρώτος που πήρε το λόγο, αφού προηγουμένως αναφέρθηκε στις επαφές του με τον κ. Μιχαλάκη μέσω του κ. Παναγιώτη Τρύφωνα, αναγνωρίζοντας πως η πρόταση που ετέθη, κατ' ουσίαν δεν εμπεριέχει συγκεκριμένο όφελος για τον Αιολικό. Ο ιστορικός παράγοντας του Αιολικού μάλιστα τόνισε πως προσπάθησε να διαπραγματευτεί με την πλευρά Μιχαλάκη προκειμένου να πείσει τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛΚ πως η συμφέρουσα προοπτική θα ήταν η δημιουργία μίας ενιαίας ομάδας με το συνθετικό «Αιολικός» στην ονομασία της, καταλήγοντας πως εκείνος ήταν ανένδοτος.

Aiolikos_GS_2013_Maios_GripiotisΣτην προσωπική του εκτίμηση ο Σταύρος Γριπιώτης σχολίασε πως το διαπραγματευτικό χαρτί του Αιολικού σε αυτήν την υπόθεση, είναι αφενός το όνομα της ομάδας, αλλά εν προκειμένω και η ιδιαίτερη εκτίμηση που τρέφει προς το πρόσωπο του κ. Τρύφωνα, ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλάκης. Από την πλευρά του ο γνωστός για τα Αιολικά του αισθήματα επιχειρηματίας, όπως έσπευσε να προσθέσει ο κ. Γρυπιώτης, «ήταν και είναι φίλαθλος της ομάδας, συζητά το ενδεχόμενο να υποστηρίξει τις προσπάθειες του κ. Μιχαλάκη, αν και εφόσον όμως υπάρχει το «συνθετικό» Αιολικός στη νέα ονομασία».

Από την άλλη ωστόσο, παραδέχτηκε πως αυτή τη στιγμή η όποια προσπάθεια επανεκκίνησης του Αιολικού στο τοπικό με τις δικές του δυνάμεις (;), φαντάζει από δύσκολη έως ανέφικτη με τα σημερινά δεδομένα και το ανύπαρκτο συλλογικό ή μεμονωμένο ενδιαφέρον παραγόντων ή επιχειρηματιών. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Γριπιώτης έδειξε συγκαταβατικός ακόμα και σε ουδέτερη ονομασία, τονίζοντας πως η ιστορία θα κρίνει αν κάνει σωστά ή λάθος, επισημαίνοντας πως δεν έχει εναλλακτική πρόταση να φέρει στο τραπέζι. Στον επίλογό του πάντως, ανέφερε πως αν η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης είναι αρνητική, θα συνδράμει όπως μπορεί σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπάρξει για τη συνέχιση της ιστορίας του Αιολικού.

Aiolikos_GS_2013_Maios_PaptsasΟ Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων του Αιολικού Μυτιλήνης Κώστας Παπτσάς κατέθεσε τη δική του οπτική ως προς τις τελευταίες εξελίξεις, τονίζοντας πως παραμονές του αγώνα του Αιολικού με τους Τράχωνες, κλήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της ΠΑΕ ΑΕΛΚ Προκόπη Καρτάλη να συναντηθεί ο ΣΦΑΜ μαζί του.

Εκεί, έλαβε τη διαβεβαίωσή πως αν απομακρυνόταν η τότε διοίκηση Βέρρου, ο Νίκος Μιχαλάκης θα σκεφτόταν σοβαρά την προοπτική συγχώνευσης Αιολικού-ΑΕΛΚ με σαφώς πιο ευνοϊκά δεδομένα για την πλευρά του Αιολικού ως προς την ονομασία της νέας ομάδας, αφού έως εκείνη τη στιγμή δεν απέρριπτε το συνθετικό "Αιολικός" στη νέα ονομασία. Ακούγοντας ωστόσο την πρόταση της πλευράς Μιχαλάκη όπως κατατέθηκε χθες, αρκέστηκε να σχολιάσει πως δεν μπορεί να απασχολεί τον Αιολικό μια τέτοια προοπτική, αφού ουσιαστικά δεν προσφέρει απολύτως κανένα όφελος στην ομάδα. «Ο Αιολικός είναι ο κόσμος του, είναι η ιστορία του, είναι ο παλμός του, η δυναμική του. Αν δεν τα αντιλαμβάνεται αυτά ο κ. Μιχαλάκης δεν έχει νόημα η όποια συζήτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Aiolikos_GS_2013_Maios_DimitriadisΕνδιαφέρουσα ήταν και η τοποθέτηση του άλλοτε προπονητή της ομάδας Θανάση Δημητριάδη, γνωστού διαχρονικά οπαδού της ομάδας της Μυτιλήνης, ο οποίος υπενθύμισε πως ο Αιολικός «είναι ιδέα και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις αποφάσεις που θα κληθούμε να λάβουμε για το μέλλον του».

Ο «Δάσκαλος» δεν παρέλειψε να τονίσει πως για το σημερινό αδιέξοδο ευθύνεται ανεξαιρέτως όλη η οικογένεια του Αιολικού, ρίχνοντας μομφή προς τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛΚ πως επηρεάζεται από τρίτους και διακατέχεται από μία περίεργη αποστροφή προς κάθετί που σχετίζεται με τον Αιολικό. Πιστός ωστόσο στην ομάδα, επεσήμανε πως θα σταθεί στο πλευρό οποιασδήποτε απόφασης λάβει η Γενική Συνέλευση.

Aiolikos_GS_2013_Maios_Saltamaras_MatzouranisΟ Παναγιώτης Σαλταμάρας, αποτελώντας μαζί με τον Στέλιο Μαντζουράνη τους μοναδικούς εκπροσώπους των παλαιμάχων του Αιολικού, κάλεσε σε άμεση συνένωση όλων των δυνάμεων της ομάδας προκειμένου να κατέβει εκείνη στο τοπικό. Η παλιά δόξα του Αιολικού ζήτησε να γυρίσει η Συνέλευση την πλάτη στο Νίκο Μιχαλάκη, λέγοντας πως υπάρχει η δυνατότητα σε πρώτη φάση ο Αιολικός να πορευτεί με ένα χαμηλό μπάτζετ, διεκδικώντας την επάνοδό της στη Γ' Εθνική.

Μάλιστα προς αυτήν την κατεύθυνση, κατέθεσε τη δέσμευση που έχει λάβει από την ακαδημία της ΕΠΣ Λέσβου, τον «Οδυσσέα Ελύτη», πως θα μπορέσει αφιλοκερδώς να παραχωρήσει κάποιους ποδοσφαιριστές στον Αιολικό. Ο Παναγιώτης Σαλταμάρας κάλεσε τη συνέλευση να αντιληφθεί, πως «ο Μιχαλάκης φοβάται και θα φοβάται για πάντα τον Αιολικό, γιατί είναι μαγαζί γωνία ακόμα και στο τοπικό», σχολιάζοντας πως αυτό και μόνο θα πρέπει να αποτελέσει αφορμή για συστράτευση όλων των δυνάμεων και επιστροφή της ομάδας στο προσκήνιο.

Aiolikos_GS_2013_Maios_MiliorellisΟ παλιός παράγοντας του Αιολικού Νίκος Μηλιορέλλης έδωσε τη δική του ερμηνεία στις όποιες επαφές Μιχαλάκη με τον Αιολικό.

Έχοντας ζήσει από κοντά τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, σε επίπεδο επαγγελματικής συνεργασίας, ο "Μήλιο" σχολίασε ότι «ο Πρόεδρος νιώθει πως έχει καταφέρει με τη δική του επένδυση να ξεπεράσει τα κατορθώματα που είχε ο Αιολικός στο παρελθόν και γι' αυτό θέλει να προχωρήσει μόνος στην Α' Εθνική. Με καλή θέληση όμως και σωστή επαναδιαπραγμάτευση, ίσως πειστεί για την προοπτική συγχώνευσης κάτω από το όνομα του Αιολικού, έστω και ως συνθετικό».

Aiolikos_GS_2013_Maios_SalavosΣτο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η άποψη του Σπύρου Σαλαβού, μέλους κατά το παρελθόν του Συνδέσμου Φιλάθλων του Αιολικού Μυτιλήνης. Εκείνος, επικαλούμενος συζητήσεις του με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛΚ σε ανύποπτο χρόνο, γύρω από το ενδεχόμενο συγχώνευσης, σχολίασε πως προσπάθησε με επιχειρήματα να τον πείσει ότι είναι προς το συμφέρον και του ιδίου η καθοδήγηση μίας ομάδας που θα λέγεται «Αιολικός». "Στην αρχή ήταν αδιάλλακτος, αλλά στο τέλος έδειξε να το σκέφτεται", ανέφερε. Σε κάθε περίπτωση, του επεσήμανε πως "όλοι θα μιλάνε για την "περίοδο Μιχαλάκη", αφού ο εκάστοτε Πρόεδρος χαρακτηρίζει με τα έργα του, τα χρόνια που θα ηγηθεί μιας ομάδας γράφοντας μαζί της ιστορία".

Aiolikos_GS_2013_Maios_AugoustidisΚαυστικός ήταν ο Γιώργος Αυγουστίδης, ο οποίος ασχολήθηκε με τα κοινά της ομάδας το τελευταίο διάστημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου, λέγοντας πως η πλευρά Μιχαλάκη «παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια στην πλάτη του Αιολικού, προς όφελός της».

Παράλληλα εκτίμησε ότι δύσκολα θα ξεπεραστεί ποτέ αυτή η κόντρα που υπάρχει μεταξύ του ισχυρού παράγοντα και ότι πρεσβεύει ο ίδιος ο Αιολικός, χαρακτηρίζοντας «αστεία» την πρόταση της πλευράς ΑΕΛΚ, συμπληρώνοντας πως αποτελεί μία "ωμή επίδειξη δύναμης προς το μισοπεθαμένο Αιολικό".

Aiolikos_GS_2013_Maios_ManavisΑπό τις πλέον απορριπτικές ως προς κάθε επικοινωνία ή συνεργασία με την πλευρά Μιχαλάκη, ήταν η τοποθέτηση του μέλους των τελευταίων διοικήσεων του Αιολικού, Νίκου Μανάβη.

Ο δημοσιογράφος του «Εμπρός» υποστήριξε ότι "ο Αιολικός μπορεί να πορευτεί μόνος του", προσθέτοντας πως για πρώτη φορά θα έχει την ευκαιρία να θέσει σωστές βάσεις, μέσω των υποδομών της για την υγιή ανέλιξή του. Ο πρώην ταμίας του διοικητικού συμβουλίου μάλιστα, δεν έκρυψε πως εκτιμά ότι "η ενασχόληση του Μιχαλάκη με το ποδόσφαιρο έχει ημερομηνία λήξης και μάλιστα σύντομη", γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο δεν εγγυάται τη βιωσιμότητα του -υπό συγχώνευση- Αιολικού στο άμεσο μέλλον.

Aiolikos_GS_2013_Maios_AlmpanisΤο λόγο πήρε και ο Στέλιος Αλμπάνης, ο οποίος ανέφερε πως "ουσιαστικά, αυτό που μας προτείνει η πλευρά της Καλλονής, είναι η αξιοπρεπής διάλυση του Αιολικού με το να μας ζητά να αποδεχθούμε μια συγχώνευση χωρίς τη διατήρηση του ονόματος, των συμβόλων και της ιστορίας της ομάδας".

Και εκείνος όμως αναγνώρισε τις δυσκολίες που παρατηρούνται ως προς την επόμενη ημέρα του συλλόγου στις τοπικές κατηγορίες, ειδικά από τη στιγμή που δε φαίνεται να υπάρχει εναλλακτική πρόταση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey