Αρέσει ο "Πράξι"!

30/10/2014 - 02:00 Τελευταία τροποποίηση στις 05/12/2014 - 10:42

Ο Πραξιτέλης Βούρος δεν είναι από εκείνα τα παιδιά που βιώνουν... τυχαία την εμπειρία της Super League, του Κυπέλλου Ελλάδας, του Champions League. Ο Μυτιληνιός αμυντικός έχει δουλέψει πολύ και από μικρή ηλικία, ενώ το μυαλό του -ακόμα κι από τότε που στα 15 του ντεμπουτάρισε με τον Αιολικό στο Περιφερειακό- έδειχνε πιο ώριμο κι από συμπαικτών ή αντιπάλων μεγαλύτερης ηλικίας.

Επομένως, τα διθυραμβικά σχολία του αθηναϊκού Τύπου για τη χθεσινή του εμφάνιση κόντρα στον Πανιώνιο, στο πλαίσιο του Κυπέλλου παρά το ισόπαλο 1-1 των "ερυθρολεύκων", ήταν φυσιολογικό επακόλουθο μιας προδιαγεγραμμένης πορείας, την οποία ακολουθεί πιστά ο Μυτιληνιός, με μοναδικό προορισμό τη βασική 11άδα και την καταξίωση.

Ο Μίτσελ τον πήρε μαζί στην καλοκαιρινή προετοιμασία, μπορεί να μην ακολούθησε την αποστολή στα φιλικά των ΗΠΑ, αλλά ο Ισπανός ποτέ δεν έκρυψε την εκτίμηση στο ταλέντο του. Του έδωσε την ευκαιρία να πάρει γεύση από Champions League στην 20άδα που ταξίδεψε στο Μάλμε, τον έριξε χθες στη μάχη του Κυπέλλου, εκείνος ανταποκρίθηκε και στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής έκανε ειδική αναφορά στον νεαρό αμυντικό: "Στο σημερινό ματς είδαμε πράγματα πολύ ενδιαφέροντα και πολύ θετικά. Όπως για παράδειγμα η πολύ καλή απόδοση του Βούρου...". Και ο Ισπανός δε συνηθίζει να τα κάνει αυτά για τους... τύπους. Το εννοεί.

Στον Ολυμπιακό παρακολουθούν προσεκτικά την εξέλιξη του "Πράξι". Ο Καρεμπέ του έχει μεγάλη αδυναμία και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο Αμπιντάλ τον είχε από... κοντά στα φιλικά. Και μόνο που προπονείται πλάι σε "κολοσσούς", ο Βούρος κερδίζει πολλά. Με την ταπεινότητα που τον διακρίνει, αλλά και το πείσμα για σκληρή δουλειά, βγάζοντας και τσαμπουκά στο παιχνίδι του, είναι βέβαιο πως θα πάρει σύντομα και άλλες ευκαιρίες. Άλλωστε αποτελεί σταθερό, βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος όλων των μικρών εθνικών ομάδων, από την παίδων στην εφήβων, στη νέων και τώρα στην ελπίδων.

Και κάτι ακόμα. Η πρόσφατη αναπροσαρμογή, σύμφωνα με πληροφορίες του "SL", στους όρους του τριετούς συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό, αποδεικνύει περίτρανα του λόγου το αληθές...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey