Επιστροφή στην αγωνιστική δράση!

14/09/2018 - 09:38 Τελευταία τροποποίηση στις 14/09/2018 - 10:05

Η ποδοσφαιρική δράση επιστρέφει το σαββατοκύριακο σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα του εξωτερικού, ενώ ενδιαφέρουσες συναντήσεις περιλαμβάνει και το πρόγραμμα της ελληνικής Super League. Μετά από μία εβδομάδα διακοπής, λόγω των επίσημων υποχρεώσεων των εθνικών αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων στη νέα διοργάνωση, UEFA Nations League, οι διεθνείς ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων επιστρέφουν στους συλλόγους τους με σκοπό να κατακτήσουν νίκες στα προσεχή ματς, που θα τους φέρουν στην κορυφή. Τεράστιο το ενδιαφέρον, από τη στιγμή που είναι ακόμα αρχή της σεζόν. Πάμε στοίχημα για το πού θα καταλήξει ο τίτλος;

Το UEFA Nations League, η νέα διοργάνωση που ήρθε να αντικαταστήσει τα φιλικά ματς και να δώσει εισιτήρια στα τελικά του επόμενου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, έκανε πρεμιέρα τις προηγούμενες ημέρες και η αρχή ήταν άκρως ικανοποιητική. Μέσω αυτής της διοργάνωσης αποκτούν ξανά ενδιαφέρον τα «παράθυρα» της UEFA, στα οποία οι εθνικές ομάδες έδιναν μέχρι σήμερα φιλικούς αγώνες. Κι αυτό γιατί στο Euro 2020 θα προκριθούν μέσω του Nations League τέσσερις ομάδες από τις 24 της τελικής φάσης. Οι άλλες 20 ομάδες θα περνούν από τους 10 ομίλους των προκριματικών (η 1η και η 2η ομάδα κάθε γκρουπ).

Συνολικά λαμβάνουν μέρος και οι 55 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες. Οι εθνικές ομάδες έχουν χωριστεί σε 4 κατηγορίες, A-B-C-D, σύμφωνα με την κατάταξη της UEFA μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ 2018. Η League A έχει τις 12 πρώτες ομάδες της κατάταξης. Οι επόμενες 12 είναι στην League Β, οι επόμενες 15 στην League C και οι 16 τελευταίες στην League DΗ League A και η League Β έχουν από 4 ομίλους των 3 ομάδων. Η League C έχει έναν όμιλο με 3 ομάδες και 3 ομίλους με 4 ομάδες, ενώ η League D θα έχει 4 ομίλους των 4 ομάδων. Η Ελλάδα συμμετέχει στη League C και στην πρεμιέρα κέρδισε την Εσθονία εκτός έδρας (0-1), αλλά στο πλαίσιο της 2ης Αγωνιστικής ηττήθηκε από την Ουγγαρία με σκορ 2-1, σε αγώνα που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

Ουσιαστικά το UEFA Nations League δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε όλες τις ομάδες να προκριθούν στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αν δεν τα καταφέρουν μέσα από τα προκριματικά. Στόχος της δημιουργίας της διοργάνωσης είναι η ελαχιστοποίηση των φιλικών αγώνων μέσω της αντικατάστασής τους με επίσημα ματς κόντρα σε ομάδες ανάλογης δυναμικότητας, ενώ δίνεται και δυνατότητα πρόκρισης στα τελικά του Euro και στις χώρες του χαμηλότερου επιπέδου.

Για την Ελλάδα ακολουθούν τα ματς με Ουγγαρία στο ΟΑΚΑ στις 12 Οκτωβρίου και αμέσως μετά με τη Φινλανδία στο Ελσίνκι στις 15 Οκτωβρίου, αγώνες που ενδεχομένως και να κρίνουν τις προοπτικές κατάκτησης της πρωτιάς κόντρα στους έτερους υποψήφιους αντιπάλους της χώρας μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey