Ο «δικός» μας Μαγκράτζε από το Πλωμάρι στον Θεσπρωτό!

05/10/2022 - 20:05 Τελευταία τροποποίηση στις 05/10/2022 - 20:34

Γίνονται τα όνειρα πραγματικότητα; Με σκληρή δουλειά όλα είναι πιθανά. Τρανή απόδειξη η ιστορία του Γκιόργκι Μαγκράτζε, ενός παιδιού με καταγωγή από τη Γεωργία, που μεγάλωσε όμως στο Πλωμάρι της Λέσβου, εκεί όπου εγκαταστάθηκε η οικογένεια του πριν από μερικά χρόνια.

Παρότι το ταλέντο του Γκιόργκι στο ποδόσφαιρο ήταν αδιαμφισβήτητο, καμία από τις πάμπολλες προσπάθειες τόσο του Αιγέα Πλωμαρίου, όσο και του Αιολικού δεν καρποφόρησαν, ώστε να εκδοθεί το δελτίο του. Αιτία, το εκκρεμές αίτημα ασύλου της οικογένειας του, που αποτέλεσε τροχοπέδη για την ακόμα μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ανέλιξη του νεαρού Γκιόργκι. Ο οποίος όμως δεν το έβαλε ποτέ κάτω, συνεχίζοντας να δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις. Από το Πλωμάρι, βρέθηκε στο Πέραμα, εκεί όπου ο Αιολικός του έδωσε την ευκαιρία μέσω της RUSH Greece να πάρει τα πρώτα του παιχνίδια. Και μάλιστα στο εξωτερικό, συμμετέχοντας στο Capelli Sport Cup της Δανίας, τόσο το καλοκαίρι του 2021 όσο και το φετινό του 2022.

gkiorgki-thesprotos-2022-23_1.jpg (770×551)

Στα 19 του πλέον, ο Γκιόργκι κάνει επιτέλους το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Χάρη στο διευρυμένο δίκτυο ομάδων που συνεργάζονται με τον οργανισμό της RUSH Greece, μέλος της μεγαλύτερης ακαδημίας στον κόσμο της RUSH Soccer, η αναμονή τόσων ετών έφτασε στο τέλος της και ο Μαγκράτζε αποτελεί και επίσημα ποδοσφαιριστή του Θεσπρωτού, που αγωνίζεται στη Super League 2. O Γκιόργκι υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, βρίσκεται ήδη στην Ηγουμενίτσα και έχει ενσωματωθεί στις προπονήσεις, υπό τις οδηγίες του σπουδαίου Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Όλα αυτά τα χρόνια πολλοί ήταν εκείνοι που επιχείρησαν να δώσουν λύση. Και άλλοι τόσοι που υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσουν. Τελικώς, ήταν η επιμονή του προέδρου του Αιολικού Τζιμ Αντωνάκα, που χάρη στις προτροπές του Γιάννη Μανούσου, πείσμωσαν και τον ίδιο τον Γκιόργκι να δουλεύει κάθε μέρα όλο και πιο σκληρά, ώστε να εξελίσσεται στο γήπεδο. Και πλέον, όλη αυτή η αναμονή έφτασε και τυπικά στο τέλος της.

Είναι μια χαρούμενη εξέλιξη για όλους εμάς, που γνωρίζουμε τον Γκιόργκι ως ποδοσφαιριστή του Αιολικού, παρότι δεν έπαιξε ούτε ένα επίσημο ματς στα τρία χρόνια παρουσίας του στην ομάδα, αλλά είχε την τύχη να ανδρωθεί ποδοσφαιρικά -έστω και έτσι- μέσα στη μεγάλη "κυανόλευκη" οικογένεια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey