Αποφάσεις Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ΕΠΟ

01/07/2023 - 12:59 Τελευταία τροποποίηση στις 01/07/2023 - 13:18

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή λαμβάνοντας τις ακόλουθες αποφάσεις:

-Με 55 θετικές ψήφους ενέκρινε τον διοικητικό απολογισμό της προηγούμενης περιόδου (3 «όχι», 3 λευκά, 1 «παρών»).

-Με 56 θετικές ψήφους ενέκρινε τον οικονομικό απολογισμό της προηγούμενης περιόδου (4 «όχι», 1 «παρών»).

-Με 56 θετικές ψήφους ενέκρινε τον προϋπολογισμό της επόμενης περιόδου (3 «όχι», 1 λευκό, 1 «παρών»).

-Να δοθεί στους εν ενεργεία διαιτητές το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, σε εναρμόνιση με την αθλητική νομοθεσία.

-Ενέκρινε την παροχή μπόνους κατάκτησης της 1ης θέσης στο Nations League για τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ανδρών, ύψους 500.000 ευρώ.

-Ενέκρινε την καταβολή από την Ομοσπονδία κατά την περίοδο Απρίλιος 2022-Απρίλιος 2023, ποσού 43.000 ευρώ προς κάθε ΕΠΣ, έναντι του αδιανέμητου ποσού του άρθρου 66 του Καταστατικού.

Μπαλτάκος:"Η πορεία της Εθνικής θα συνεχιστεί για την πρόκριση στο Euro"

Στην πορεία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και τη βελτίωση των οικονομικών της ΕΠΟ στάθηκε ο Τάκης Μπαλτάκος στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sdna.gr, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.Το δεύτερο ότι τα οικονομικά της ΕΠΟ βελτιώθηκαν κατά πολύ με τη συνδρομή της UEFA και της FIFA. Ενώ πέρυσι ήταν 3 εκατ. ευρώ, φέτος είναι 11 εκατ. ευρώ, κάτι που μας δίνει πολλές δυνατότητες, για να ενισχύσουμε μεταξύ άλλων τις Ενώσεις. Το κύριο μέλημα της ΕΠΟ είναι να φροντίζει και να μεριμνά για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αν δεν προοδεύει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν έχουμε ακαδημίες, νεαρούς παίκτες και εν τέλει Εθνική ομάδα. Είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Κάτι επίσης το οποίο θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε και στη χρονιά που έρχεται ώστε οι ΕΠΣ να είναι υγιείς, να μη ζητάνε αλλά να λαμβάνουν επειδή το δικαιούνται.

Πιστεύουμε ότι η πορεία αυτή θα συνεχιστεί: για την Εθνική που ήδη πάει καλά, ώστε να έχουμε την πρόκριση στο Euro, κάτι που όλοι το επιθυμούν ιδιαίτερα. Για τη χρονιά που έρχεται έχουμε πάλι Εθνική, οικονομική ενίσχυση των ΕΠΣ και κατ' ευχή περισσότερη ηρεμία στο πρωτάθλημα της Superleague. Το παρακολουθούμε, ξέρουμε τι έγινε. Δεν θα μπω σε θέματα διαιτησίας, δεν είναι θέμα της ΕΠΟ.

Πέρασε ο διοικητικός απολογισμός- "Όχι από Ολυμπιακό και Ατρόμητο"

Με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε ακόμα μία χρονιά ο διοικητικός απολογισμός της ΕΠΟ στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας.  Με 55 "ναι" Ενώσεις και ομάδες της Superleague τάχθηκαν υπέρ των πεπραγμένων της ΕΠΟ για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε. Υπήρξαν ακόμα τρία "όχι" από Ολυμπιακό, Ατρόμητο και ΕΠΣ Πειραιά, τρία "λευκά" από Παναθηναϊκό, Λαμία και την ΕΠΣ Λακωνίας, ενώ "αποχή" ψήφισε η ΕΠΣ Ηλείας.

UEFA σε ΕΠΟ:"Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας"

Για προκλήσεις με αφορμή τον τελικό του Ευρωπαϊκού Super Cup και του Conference League που θα γίνουν στην Ελλάδα και την προσπάθεια της Εθνικής ποδοσφαίρου για πρόκριση στο Euroκ έκανε λόγο ο  Πρόεδρος της Ρουμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Ραζβάν Μπουρλεάνου, που εκπροσώπησε την ΟΥΕΦΑ, στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Η ομιλία του Ραζβάν Μπουρλεάνου:

«Αξίζετε την εκτίμηση όλων μας για την προσπάθεια που καταβάλετε καθημερινά για το ποδόσφαιρο. Ξέρω τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε. Η Ελλάδα είναι πάντα πηγή έμπνευσης για πάρα πολλούς λόγους, αλλά και για την μεγάλη επιρροή που έχει στα αθλήματα. Έχει αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία του αγαπημένου μας αθλήματος.

Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας και ελπίζω και η Ελλάδα και η Ρουμανία να βρίσκονται στο Euro 2024. Η Ελλάδα θα διοργανώσει τη χρονιά που έρχεται και δύο τελικούς. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα διεξαχθεί ο τελικός του ευρωπαϊκού Super Cup. Τον Μάιο στο γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει ο τελικός του Conference League. Συγχαρητήρια για αυτό και είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Φυσικά πρέπει να αναφερθώ και στα σχέδια για ένα προπονητικό κέντρο για την Εθνικές ομάδες στην Ελλάδα. Αυτά τα σχέδια θα παρουσιαστούν και στην αρμόδια επιτροπή της UEFA τον Οκτώβριο. Αυτό το πάρα πολύ σημαντικό έργο θα σας δώσει μεγάλη δυναμική και θα συμβάλει στην εξέλιξη του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα».

Αποζημίωση 8.000 το μήνα στον Μπαλτάκο

Το ζήτημα της αποζημίωσης του προέδρου της ΕΠΟ και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας συζητήθηκε επίσης εκτενώς στη Γενική Συνέλευση.  Για το πρώτο ζήτημα, της αποζημίωσης στον Τάκη Μπαλτάκο που μέχρι σήμερα δεν λάμβανε κανένα ποσό για την παρουσία του στην προεδρία της ΕΠΟ, υπερψηφίστηκε η πρόταση του προέδρου της ΕΠΣ Χαλκιδικής, Σταύρου Σαρηγιαννίδη για μηνιαία αποζημίωση ύψους 8.000 ευρώ. 

Η έτερη πρόταση προήλθε από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Λακωνίας, Τάκη Καρρά που αντέτεινε να προηγηθεί γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας, καθώς στον αθλητικό νόμο αναφέρεται πως τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών δεν θα παίρνουν μισθό. Όπως ξεκαθαρίστηκε ωστόσο, το συγκεκριμένο ποσό, που αφορά τόσο τον πρόεδρο της ΕΠΟ όσο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, δεν σχετίζεται με "μισθό", αλλά με "αποζημίωση", πρόκειται δηλαδή για χρήματα που χάνουν λόγω της απουσίας από την εργασία τους. 

Από τους 57 ψηφίσαντες λοιπόν, οι 51 τάχθηκαν υπέρ της πρότασης για αποζημίωση 8.000 ευρώ στον πρόεδρο της ΕΠΟ. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και οι ΕΠΣ Αν.Αττικής, Λακωνίας ψήφισαν υπέρ της πρότασης του κ.Καρρά, ενώ "λευκό" ψήφισαν οι ΕΠΣ Κέρκυρας, Τρικάλων και "αποχή" η ΕΠΣ Ηλείας.  Σημειώνεται ότι η απόφαση έχει αναδρομική ισχύ, ήτοι αφορά από την 1η Ιουνίου 2022, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Τάκης Μπαλτάκος. 

Σε ό,τι αφορά την Εκτελεστική Επιτροπή, μέχρι σήμερα αποζημιώνονταν με 80 ευρώ έκαστος ανά συνεδρίαση και η πρόταση του κ.Μπαλτάκου αφορούσε στο να αυξηθεί το συγκεκριμένο ποσό στα 350 ευρώ, ώστε να ανταποκρίνεται περισσότερο στη "ζημία" που έχουν τα μέλη της. Υπήρξαν πολλοί στη Γ.Σ. που αντέδρασαν, κυρίως από την ίδια την Εκτελεστική Επιτροπή, θεωρώντας ότι θα κατηγορηθούν για οικονομικά οφέλη. Εν τέλει ο κ.Μπαλτάκος υπαναχώρησε και ζήτησε να γίνει ψηφοφορία για αποζημίωση 300 ευρώ, ωστόσο με 15 υπέρ, 18 κατά, 19 λευκά και 1 αποχή, η πρόταση απορρίφθηκε κι έτσι δεν θα λαμβάνουν πλέον κανένα ποσό. 

Αλλαγή στο Καταστατικό της ΕΠΟ-Με εν ενεργεία διαιτητές οι Γενικές Συνελεύσεις

Τα μέλη κλήθηκαν να ψηφίσουν για κάποιες καταστατικές αλλαγές, η σημαντικότερη εκ των οποίων αφορά στο δικαίωμα η νέα ένωση διαιτητών που θα έχει δικαίωμα εκπροσώπησης στις Γ.Σ. να απαρτίζεται και από εν ενεργεία διαιτητές. Αυτό σημαίνει ότι πλέον οι διαιτητές που ήδη σφυρίζουν στα ελληνικά γήπεδα, θα εκπροσωπούνται στις συνελεύσεις της ΕΠΟ.  Στην ψηφοφορία υπήρξαν 56 “ναι”, αρνητικά ψήφισαν ο Ολυμπιακός και η ΕΠΣ Πειραιά, “λευκό” από την ΕΠΣ Χανίων και “αποχή” από την ΕΠΣ Ηλείας. 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey