Κλείνουν οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών

16/08/2023 - 13:05 Τελευταία τροποποίηση στις 16/08/2023 - 14:06

Σε κοινές δηλώσεις προχώρησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν μετά την κατ'ιδίαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και τους Big 4 του ελληνικού πρωταθλήματος ενόψει της έναρξής του το Σαββατοκύριακο και στη σκιά της δολοφονίας του άτυχου Μιχάλη Κατσουρή από φανατικούς οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

«Φτάνει πια με την αθλητική βία, πρέπει να σταματήσει», ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου της UEFA τονίζοντας πως πρέπει να γίνουν βήματα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είμαστε εξαγριωμένοι γιατί κάποιοι χρησιμοποιούν τους αγώνες ποδοσφαίρου για εγκληματικές πράξεις, ήταν δύσκολο για εμάς να έρθουμε εδώ μετά τα τρομερά επεισόδια» ανέφερε επίσης ο κ.Τσέφεριν σχολιάζοντας τα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας.

Αυστηροποιούνται οι ποινές για την οπαδική βία

«Συμμορίες με πρόσχημα τους αγώνες οργανώνουν ραντεβού θανάτου», ανεφερε από πλευράς του ο πρωθυπουργός και προανήγγειλε ότι αυστηροποιούνται οι ποινές για την οπαδική βία.

Ως ένα ακόμα μέτρο ο πρωθυπουργός ανέφερε πως θα κλείσουν οι λέσχες των ομάδων και θα υπάρχει μόνο ένας επίσημος σύνδεσμος ενώ υπάρχει επίσης και ως σκέψη να κλείσουν στα γήπεδα και οι θύρες των οργανωμένων οπαδών.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ανέφερε πως μαζί με τον προεδρο της UEFA συζητήθηκε να δημιουργηθεί ένα παρατηρητήριο με τις ομάδες σε ολη την Ευρώπη για το ποιοι σύλλογοι είναι αδελφοποιημένοι με ποιους προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος.

Αναφορικά με τον ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως θα έχει ουσιαστικό έλεγχο για να ελέγχει την είσοδο των οργανωμένων στις θύρες που δημιουργούν πρόβλημα.

«Η ευθύνη μεταπίπτει από τις ασφάλειες των γηπέδων στην ΕΛΑΣ και σε αυτό συμφώνησαν και οι 4 ΠΑΕ», συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε, μάλιστα, ότι ως ύστατο μέτρο υπάρχει και ο αποκλεισμός των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα ότι δεν θα οδηγήσουν εκεί οι περιστάσεις.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις:

ΠΗΓΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey