Προκρίθηκαν Ιεράπετρα και Επισκοπή!

20/04/2011 - 20:28 Τελευταία τροποποίηση στις 20/04/2011 - 20:45

Η Ιεράπετρα απέκλεισε το Ρούβα (2-1) και η Επισκοπή τον Ακρίτα (2-5), στον όμιλο της Κρήτης για το Κύπελλο Ερασιτεχνών, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός συνέχειας από τη διοργάνωση ο Ρούβας, που είναι πρώτος στο 10ο όμιλο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος και ο Ακρίτας.

Από το ζευγάρι του "τελικού", ανάμεσα σε Ιεράπετρα και Επισκοπή θα προκύψει ο αντίπαλος του Αιολικού στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Ιεράπετρα - Ρούβας 2-1

Η ομάδα του Λασιθίου αν και δεν ήταν το φαβορί στην σημερινή αναμέτρηση κόντρα στον νταμπλούχο Ρούβα κατάφερε να περάσει στον τελικό του κυπέλλου Κρήτης πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση.Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Δεδελετάκη μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο καταφέρνοντας να πιάσουν στον ύπνο τους Μεσσαρίτες με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 2-0 μόλις στο 28ο λεπτό.
Η Ιεράπετρα πήρε το προβάδισμα μόλις στο 12' με γκολ του μόνιμου σκόρερ της Κώστα Δεδελετάκη. Ο υψηλόσωμος επιθετικός τροφοδοτήθηκε από τον Τοψιδέλη και με πλασέ άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0.

Ο Ρούβας "απάντησε" στο 19ο λεπτό όταν το σουτ του Αντωνάκη πέρασε άουτ. Οι Λασηθιώτες διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 28' όταν ο Δεδελετάκης από εκτελεστής έγινε δημιουργός δίνοντας την πάσα στον Σκύβαλο που ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το δεύτερο γκολ της Ιεράπετρας, ο Ρούβας μείωσε σε 2-1, δύο λεπτά αργότερα. Ο Χατζηγιαννάκης βρήκε την μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής με τον Σταυρουλάκη να δείχνει πέναλτι και να αποβάλει τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων. Ο Γουργιώτης ανέλαβε την εκτέλεση και αφού αστόχησε την πρώτη φορά, σκόραρε με την δεύτερη κάνοντας το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες έχασαν αρκετές ευκαιρίες δίχως όμως να αλλάξει το σκορ με την Ιεράπετρα να παίρνει μια σπουδαία νίκη που της έδωσε την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Ιεράπετρα: Αλευράς, Μαστοράκης, Χατζηγιαννάκης, Κουγιουμουτζάκης, Χατζάκης, Τζελέπης, Γκινής(93' Χρυσοφάκης Ι.), Παισανίδης, Σκύβαλος(75' Τσαμπανάκης), Τοψιδέλης.

Ρούβας: Χριστοδουλάκης, Γιαννακάκης, Κοζωρόνης(56' Aνδρεαδάκης), Κουτσάκης, Μπριλάκης, Πατέλης, Ταβλαδωράκης(82' Βαρούχας), Φουκαράκης, Γουριγώτης, Αντωνάκης(75' Ξυλούρης).

Ακρίτας - Επισκοπή 2-5

Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις φορές αφού την Κυριακή ο Ακρίτας είχε κερδίσει με 3-2 αποχαιρετώντας την κατηγορία με ψηλά το κεφάλι.
Ωστόσο σήμερα, οι παίκτες του Χρήστου Βασιλείου ήταν αυτοί που έφυγαν νικητές από το γήπεδο παίρνοντας στην παράταση τη νίκη – πρόκριση.
Οι «μπλε» προηγήθηκαν στο 61ο λεπτό με γκολ του Μιχελακάκη όμως στο 84’ ο Κονονένκο έκανε το 1-1 για τον Ακρίτα ενώ στο 89’ πήρε προβάδισμα με πέναλτι του Θεοδωρογλάκη που κέρδισε ο Παπαδημητρίου.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι η ομάδα του Τάκη Διακάκη θα έπαιρνε την πρόκριση, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βελονάκης έκανε το 2-2 στέλνοντας το ματς στην παράταση.
Εκεί, η Επισκοπή αποδείχθηκε ότι είχε περισσότερες δυνάμεις και με δύο τέρματα του Αλεξάκη και ένα του Μιχελακάκη πήρε την πρόκριση για τον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει στο Λασίθι την Ιεράπετρα.
Ακρίτας: Σαπουνάκης, Θεοδωρογλάκης, Κονονένκο, Μουμίν, Κελαϊδής, Νενεδάκης, Μάνος(46’ Σφυρής), Καλπάκης(63’ Πετράκης), Σηφακάκης, Παπαδημητρίου, Ανιτσάκης(73’ Θεοδωροκάτος Ν.)
Επισκοπή: Κελαϊδής, Κοκκινάκης, Μουλίτσας, Μανταδάκης, Πετράκης, Σουμπασάκης(73’ Αλεξάκης), Βελονάκης, Καραβιώτης(63’ Σιόρε), Νικολάου(55’ Αντιασβίλι), Μιχελακάκης, Χαρατσής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey