Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ αποφάσισε να υποβιβάσει απ' ευθείας στην Β’ Εθνική τον Ηρακλή, για δυσφήμιση του αθλήματος και να επιβληθούν στην ΠΑΕ χρηματικά πρόστιμα. Ωστόσο η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει δικαίωμα έφεσης.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, η Σούπερ Λιγκα δέχτηκε την καταγγελία του Αστέρα Τρίπολης και υποβίβασε τον Ηρακλή για δυσφήμιση του αθλήματος, για την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα που κατέθεσε τον Ιανουάριο. Οι κυανόλευκοι θα καταθέσουν έφεση, η οποία θα εξεταστεί στις 27 Μαΐου από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.

Με την συγκεκριμένη απόφαση πάντως, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το gazzetta.gr, δεν μπορούν να πανηγυρίζουν στην Τρίπολη. Τα πράγματα θα ήταν πιο απλά αν ο Ηρακλής είχε καταδικαστεί για διαστρέβλωση, οπότε θα είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση εφτά βαθμών και θα καταλάμβανε την 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με αποτέλεσμα να υποβιβαζόταν φυσιολογικά. Τώρα όμως με τον απ' ευθείας υποβιβασμό, η ομάδα της Αρκαδίας δεν παίρνει το "φιλί της ζωής" και τη θέση του "Γηραιού" στη Σούπερ Λίγκα θα πάρει ομάδα από την Β' Εθνική.

Πώς αυτό επηρεάζει την ΑΕΛΚ;

Ανάλογες καταγγελίες έχουν κάνει στη Β' Εθνική η Καλλιθέα και η Αναγέννηση Καρδίτσας, εις βάρος του Εθνικού και του Ιωνικού. Αν η Πειθαρχική Επιτροπή της Football League χρησιμοποιήσει το σκεπτικό της απόφασης της Σούπερ Λίγκας, τότε θα προκύψει απ' ευθείας υποβιβασμός τόσο για τον Εθνικό, όσο και για τον Ιωνικό, όμως την άγουσα για τη Football League 2 θα πάρουν επίσης και η Αναγέννηση Καρδίτσας μαζί με την Καλλιθέα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει με μια πολύ αισιόδοξη ματιά, ότι ίσως ελευθερώνονται συνολικά τρεις θέσεις από τη Β' Εθνική (μια που ανεβαίνει και επιπλέον δύο που πέφτουν), με αποτέλεσμα -θεωρητικά- τα κενά αυτά να καλυφθούν από τη Football League 2 και τελικά να μη διεξαχθούν καν τα play off ανόδου, αφού θα προβιβαστούν και οι τέσσερις ομάδες, που θα συμμετείχαν σε αυτά (Βύζας Μεγάρων, ΑΕΛΚ, Ηρακλής Ψαχνών και Φωκικός).

Εκτός και αν η ΕΠΟ "ξεθάψει" από το συρτάρι την αναδιάρθρωση, που έτσι κι αλλιώς σχεδιάζεται να έχει ολοκληρωθεί σταδιακά για όλες τις κατηγορίες την αγωνιστική περίοδο 2012-13. Κάτι που ενδεχομένως, να φρενάρει τις μαζικές ανόδους από τη Football League 2, περιορίζοντας απλά τον αριθμό των ομάδων στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, την προσεχή χρονιά...