Στηρίζει την αναδιάρθρωση η ΕΠΟ

23/05/2011 - 13:15

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε και επίσημα την πρόταση για την μείωση των ομίλων στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, από δέκα σε έξι αρχικά, και την περίοδο 2012-13 σε οριστική μορφή με τέσσερις ομίλους. 

Το θέμα των εξελίξεων και των αλλαγών που θα επέλθουν στον χώρο της άλλοτε Δ' Εθνικής, αλλά και σε αυτόν της Γ' Εθνικής, συζητήθηκε στο πρόσφατο Δ.Σ της Ομοσπονδίας και ήδη υπάρχει σχετική απόφαση, που θα κατατεθεί στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας και η οποία αναμένεται να «περάσει». Μάλιστα, υπάρχει συμφωνία και με τα στελέχη της Football League 2, αφού και σε αυτόν τον χώρο διαπιστώνεται η ανάγκη για μείωση των ομάδων.

Tο σχέδιο που προκρίθηκε και το οποίο θα πάει προς ψήφιση στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 3 Ιουνίου, αναφέρει τα εξής:

Η αναδιάρθρωση τόσο της Γ' όσο και της Δ' Εθνικής είναι οριστική, με στόχο τη μείωση των ομάδων και στις δύο κατηγορίες σταδιακά. Ο βασικός στόχος είναι η δημιουργία στη Γ' Εθνική ενός ομίλου των 20 ομάδων για την περίοδο 2012-13, ενώ για την ίδια περίοδο η Δ' Εθνική θα διεξαχθεί σε έξι ομίλους των 16 ομάδων. Για την Δ' Εθνική, το σχέδιο της ΕΠΟ προβλέπει να πάρει η κατηγορία την τελική της μορφή την περίοδο 2013-14, οπότε και το πρωτάθλημα θα διεξάγεται σε τέσσερις ομίλους των 16 ομάδων.

Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΩΡΑ», ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος κ. Γιώργος Σαρρής δήλωσε μεταξύ άλλων: "Είναι αναγκαίες αυτές οι αλλαγές, ώστε να ανέβει το επίπεδο των κατηγοριών, αλλά και να εξαλειφθούν τα προβλήματα που υπάρχουν και δημιουργούνται, λόγω και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, που διέπει τη χώρα. Εκτιμούμε, ότι με το σχέδιο της μείωσης των 10 ομίλων της Δ' Εθνικής αρχικά σε 6 ομίλους και στη συνέχεια στην τελική μορφή των 4 ομίλων, πάμε στα νέα δεδομένα, με βατά βήματα για όλους, ώστε να μη δημιουργήσουμε μεγάλη αναταραχή στα σωματεία, αν και είναι πλέον ορατό από όλους, ότι αυτές οι αλλαγές είναι αναγκαίες ίσως και να έπρεπε να έχουν ήδη γίνει. Με ένα όμιλο 20 ομάδων στη Γ' Εθνική και 4 ομίλους στη Δ' Εθνική, θα μπορούμε να μιλάμε για ανταγωνιστικά πρωταθλήματα".

Το πλήρες σχέδιο της ΕΠΟ

Με βάση το σχέδιο που πέρασε στο ΔΣ της ΕΠΟ, προβλέπονται τα εξής:

Περίοδος 2011-12

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Δύο όμιλοι των 18 ομάδων έκαστος, από τον οποίο θα υποβιβασθούν συνολικά 14 ομάδες στη Δ' Εθνική
*Δεν αλλάζει κάτι στον αριθμό των 3 ομάδων που ανεβαίνουν στην Β' Εθνική

Δ' ΕΘΝΙΚΗ

Ξεκινούν 10 όμιλοι των 14 ομάδων έκαστος κι από κάθε όμιλο θα υποβιβάζονται συνολικά 7 ομάδες (σύνολο 70 ομάδες)
Οι 10 πρωταθλήτριες ομάδες θα δώσουν αγώνα μπαράζ για την άνοδο τους στην Γ' Εθνική, όπου τελικά θα αγωνιστούν μόνο οι πέντε πρωταθλήτριες ομάδες

Περίοδος 2012-13

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 2 ομίλους των 14 ομάδων και θα υποβιβασθούν τόσες ομάδες όσες απαιτούνται, ώστε την περίοδο 2013 – 14 το πρωτάθλημα να διεξαχθεί σε ένα όμιλο των 20 ομάδων

Δ' ΕΘΝΙΚΗ

Το πρωτάθλημα ξεκινλα σε 6 ομίλους των 16 ομάδων και από κάθε όμιλο θα υποβιβάζονται 6, ίσως και 7 ομάδες
Οι 6 πρωταθλήτριες ομάδες θα προβιβάζονται στη Γ' Εθνική

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ΕΠΟ σκοπεύει από τη νέα αγωνιστική περίοδο να προβιβάζει στη Δ' Εθνική μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ τους πρωταθλητές Ενώσεων από τις τοπικές κατηγορίες. Κάτι που σημαίνει ότι από τις 54 Ενώσεις, θα κερδίσουν την άνοδό τους μόλις 18 ομάδες. Το τελευταίο μέτρο βρίσκει αντίθετες αρκετές Ενώσεις, πλήν όμως δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey