Ιστορική ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο με θριαμβευτικές προκρίσεις για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

15/03/2024 - 10:22 Τελευταία τροποποίηση στις 15/03/2024 - 10:28

Ιστορική βραδιά ήταν η χθεσινή 14/3 για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Conference League με εκπληκτικές εμφανίσεις και σκορ 6-1 και 5-1, αντίστοιχα, επί των αντιπάλων τους.

Πιο συγκεκριμένα, στους «8» του Conference League πέρασαν οι «ερυθρόλευκοι», που ανέτρεψαν το εις βάρος τους 4-1 στο Καραϊσκάκη και επιβλήθηκαν της Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Σερβία με 6-1 στην παράταση. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και με δύο γκολ του Ελ Κααμπί και από ένα των Ποντένσε και Φορτούνη ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, για να έρθει στο έξτρα ημίωρο ο Γιόβετιτς και να δικαιώσει τον όρο «χρυσή αλλαγή», γράφοντας το 5-1. Με την έτερη αλλαγή, τον Γιουσούφ ελ Αραμπί, να σκοράρει λίγο μετά το 6-1, οι Πειραιώτες πήραν μια πρόκριση που έμοιαζε ακατόρθωτη πριν από μία εβδομάδα και μετά το πέρασμα των Ισραηλινών από το Καραϊσκάκη.

Οδοστρωτήρας όμως ήταν και ο «Δικέφαλος του Βορρά», που συνέτριψε 5-1 την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην Τούμπα. Οι παίκτες του Λουτσέσκου σφυροκόπησαν από την αρχή τους Κροάτες, που σε καμία περίπτωση δεν θύμισαν την ομάδα που αντιμετώπισε την ΑΕΚ, πριν από μερικούς μήνες, στα προκριματικά του Champions League. Με το σκορ στο 3-0 από το α' ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ανησύχησε προσωρινά από το 3-1 των φιλοξενούμενων, αλλά με άλλα δύο γκολ «καθάρισε» δια περιπάτου την πρόκριση μπροστά στους... εκστασιασμένους φιλάθλους του.

Οι δύο ελληνικές ομάδες θα μάθουν σήμερα στις 15:00 (Cosmote Sports 1) τους αντιπάλους τους - χωρίς να αποκλείεται και ο ελληνικός εμφύλιος - καθώς στην κληρωτίδα για τους 8 του Conference League θα μπουν οι: 

Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία),
Φιορεντίνα (Ιταλία),
Πλζεν (Τσεχία),
Άστον Βίλα (Αγγλία),
Μπριζ (Βέλγιο) 
Λιλ (Γαλλία)

prothothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey