Έπεσε ο Ηρακλής, σώθηκε ο Αστέρας

01/06/2011 - 17:53 Τελευταία τροποποίηση στις 01/06/2011 - 18:08

Είναι πλέον και τυπικό. Ο Ηρακλής υποβιβάζεται στην Football League, αφού απορρίφθηκε η έφεση που είχε κάνει για το θέμα της πλαστογραφίας και έτσι εκτός από την αδειοδότηση, υποβιβάζεται σε δεύτερο βαθμό και για την πλαστογραφία.

Αυτό σημαίνει, πως ο Αστέρας Τρίπολης μένει οριστικά στη Super League. Παράλληλα, εξανεμίστηκαν τα όνειρα ομάδων που δεν τερμάτισαν στις προνομιούχες πρώτες θέσεις των κατώτερων κατηγοριών, για επιπρόσθετο αριθμό ομάδων που πέφτουν κατηγορία από Super League και Football League και ταυτόχρονη άνοδο περισσότερων ομάδων από τη Football League 2.

Πρακτικά δηλαδή, η ΑΕΛΚ δεν μπορεί να προσδοκά σε κάτι θετικό από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ομάδες ανώτερων κατηγοριών, στο θέμα των πλαστών ενημεροτήτων.

Σε ότι αφορά το "Γηραιό", ήθελε τη δικαίωση στο θέμα της πλαστογραφίας, ώστε να κυνηγήσει μετά όπως μπορούσε το θέμα της αδειοδότησης. Πλέον όμως δεν μπορεί να μείνει στη Σούπερ Λίγκα με κανέναν τρόπο. Αντίθετα, το γεγονός ότι εκτός από το θέμα της αδειοδότησης, ο Ηρακλής πέφτει στην Football League και λόγω πλαστογραφίας σημαίνει πως την θέση της ομάδας της Θεσσαλονίκης δε θα πάρει ομάδα της Football League, αλλά ο Αστέρας Τρίπολης που ουσιαστικά σώθηκε από το... παράθυρο.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και στις υποθέσεις τόσο του Ιωνικού, όπως ίσως και του Εθνικού, τους οποίους βαραίνει αντίστοιχο κατηγορητήριο όπως εκείνο του Ηρακλή, με την Αναγέννηση Καρδίτσας και την Καλλιθέα, που τερμάρτισαν στις δύο τελευταίες θέσεις, να καιροφυλακτούν σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν τον απ' ευθείας υποβιβασμό και να οδηγηθούν στα play out της Football League.

Aναλυτικά η απόφαση της ΕΠΟ:

"Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε την ακόλουθη απόφαση όσον αφορά την έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής κατά της υπ' αριθμόν 195/19-5-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League:

Δέχεται τυπικά την έφεση. Απορρίπτει κατά πλειοψηφία ως απαράδεκτες τις πρόσθετες παρεμβάσεις των ΠΑΕ Λεβαδειακός, ΠΑΕ Δόξα δράμας και ΠΑΕ Πανθρακικός. Απορρίπτει κατ' ουσία την έφεση κατά πλειοψηφία, του μειοψηφούντος έχοντας τη γνώμη ότι έπρεπε να γίνει δεκτή κατ' ουσία, να εξαφανισθεί η προσβαλλομένη απόφαση, να εξεταστεί κατ' ουσία η υπόθεση και να επιβληθεί στην εκκαλούσα η πειθαρχική ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως επόμενη κατώτερη κατηγορία".

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey