Τα play out βγαίνουν... off;

02/06/2011 - 19:25 Τελευταία τροποποίηση στις 02/06/2011 - 19:51

Η αντίστροφη μέτρηση για τα play off και play out ξεκινά από την Παρασκευή, καθώς η διοργανώτρια αρχή έχει προγραμματίσει ΔΣ με θέμα την επικύρωση της βαθμολόγίας στις δυο κατηγορίες, αλλά και τη διεξαγωγή κλήρωσης. Ωστόσο υπάρχουν ενστάσεις για το πόσο... νόμιμη ή μέχρι ποιά θέση θα επικυρωθεί η βαθμολογία, αφού υπάρχουν εκκρεμότητες με τις ενημερότητες.

Την Τετάρτη πάντως, έφυγαν από τα γραφεία της Λίγκας οι προσκλήσεις προς όλες τις ΠΑΕ, ώστε να παραστούν την Παρασκευή στις 16:00 σε συνεδρίαση με θέμα την επικύρωση της βαθμολογίας των δύο πρωταθλημάτων.

Σε ότι αφορά τη Β' εθνική, η επικύρωση μπορεί να γίνει και κατά το ήμισυ (όπως έκανε η Σούπερ Λίγκα), δηλαδή μονάχα μέχρι και την 9η θέση, ώστε τουλάχιστον τα play off ανόδου στην Α' Εθνική να ξεκινήσουν άμεσα (στη χειρότερη περίπτωση την Κυριακή 12 Ιουνίου). Μετά την επικύρωση, στόχος είναι να διενεργηθεί και η κλήρωση των αγώνων διαβάθμισης.

Τα παραπάνω, ωστόσο, μόνο ως δεδομένα δεν μπορούν να θεωρηθούν, μιας και υπάρχουν ακόμη αρκετές εκκρεμοδικίες (ενστάσεις, καταγγελίες, εφέσεις, έλεγχος για πλαστογραφίες κλπ). Δεν αποκλείεται μάλιστα, να σταλούν και σχετικά εξώδικα προς την Ένωση Β'-Γ' Εθνικής, ώστε να μπλοκαριστεί η επικύρωση της βαθμολογίας.

Σε ότι αφορά τα play out της Β' Εθνικής, ούτε λόγος να γίνεται. Οι εκκρεμοδικίες είναι τόσες (και αναμένεται να προκύψουν κι άλλες), που προς το παρόν φαντάζει αδύνατη η διεξαγωγή τους και ως πιθανότερο σενάριο η ακύρωση τους... 

[Πηγή: sport-fm.gr]

Σημείωση sportlesvos.gr: Αν το ρεπορτάζ της συγκεκριμένης αθλητικής ιστοσελίδας αποδειχτεί προφητικό, τότε τα play out της Β' Εθνικής θα συμπαρασύρουν και τα play off της Γ' Εθνικής, αφού μέσα από τις συγκεκριμένες διαδικασίες θα προέκυπτε η τρίτη ομάδα που θα υποβιβαζόταν από τη Β' στη Γ', αλλά και εκείνη που ανέβαινε από τη Γ' στη Β'.

Οι διεργασίες σε επίπεδο Football League και ΕΠΟ είναι πολλές και φαίνεται, πως η διοργανώτρια αρχή των πρωταθλημάτων Β' και Γ' Εθνικής αναζητά φόρμουλα, ώστε να μην ισχύσουν τα όσα προέβλεπαν οι προκηρύξεις στο ξεκίνημα της σεζόν, με πιθανότερο σενάριο αυτό που γράψαμε στο sportlesvos.gr την περασμένη Τρίτη (ΕΔΩ), να μείνουν δηλαδή οι θέσεις υποβιβασμού και ανόδου ως έχουν αυτή τη στιγμή.

Αν κάτι τέτοιο τελικά ισχύσει, αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων κυρίως από τις ομάδες της Γ' Εθνικής, που στόχευαν στο ένα και μοναδικό προνομιούχο εισιτήριο της ανόδου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey