ΣΤΗΜΕΝΑ: "Κούμπωναν" ματς και στον όμιλο της ΑΕΛΚ!

27/06/2011 - 11:59 Τελευταία τροποποίηση στις 27/06/2011 - 12:25

Οι εξελίξεις στην υπόθεση των στημένων αγώνων είναι ραγδαίες και οι συνομιλίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν αηδία για τη σήψη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στο παρακάτω απόσπασμα από το πόρισμα της Εισαγγελείας φαίνεται ξεκάθαρα πως το κύκλωμα είχε ρίξει τα πλοκάμια και στη Football League 2, αφού σε συνομιλία του Δημήτρη Ζαβαντία με τον "Κωνσταντίνο", δίνονται εξηγήσεις για το πώς ο Γιώργος Τσακογιάννης... κούμπωσε το ματς Πόντιοι Κατερίνης-Αετός Σκύδρας.

Αρχικά, ο "Τσακό" με τέσσερις μπράβους προσπαθεί να πιέσει τον Πρόεδρο των Ποντίων για να "φτιαχτεί" το ματς ανατροπή στο ημίχρονο. Εν συνεχεία, κι αφού αυτό δεν κατέστη εφικτό, προσεγγίζεται ο Πρόεδρος του Αετού Σκύδρας Γιάννης Ναυρινιάδης, ώστε το ματς να λήξει όβερ και μάλιστα με σκορ 2-1, όπως και έγινε!

Κι όλα αυτά, ενώ το συγκεκριμένο παιχνίδι προσφέρεται για LIVE στοιχηματισμό στο δημοφιλές ανταλλακτήριο της Betfair...

Τα αποσπάσματα των συνομιλιών που ακολουθούν αποκαλύπτουν ξεκάθαρα τη δράση του κυκλώματος: Την 15/02/2011, ο Δημήτρης ΖΑΒΑΝΤΙΑΣ συνομιλεί με τον «Κωνσταντίνο», αγνώστων λοιπών στοιχείων και αναφέρονται στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, μεταξύ των ομάδων «Πόντιοι Κατερίνης – Αετός Σκύδρας», που διεξήχθη την 14-02-2011 με αποτέλεσμα 2-1. Στη συνομιλία τους περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια, πως «στήθηκε» το αποτέλεσμα του επίμαχου αγώνα από τον Πρόεδρο της ομάδας του Αετού Σκύδρας Γιάννη ΝΑΥΡΙΝΙΑΔΗ και τον Γιώργο ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.

Δ: Για πες, βρήκατε τα δύο τζιπ και τελικά;

Κ: Έρχεται αυτός , μ… και μπαίνει μέσα.

Δ: Ποιος;

Κ: Ο Τσακογιάννης ρε μ…! Με 4 μπράβους, τα μαθαίνω εκ των υστέρων εγώ, γιατί πήγα αργά στο γήπεδο. Μπαίνει μέσα με τέτοιο, έρχονται εκεί, κάθονται στο γήπεδο, μιλάνε με τον πρόεδρο της Σκύδρας, τον χοντρό, αυτόν τον λεμέ και κατά τις τρεις παρά πάνε και λένε τον πρόεδρο τον δικό μας: « Έλα να σου πούμε λίγο», πάει εκεί στην άκρη… ο πρόεδρος της Σκύδρας, ο πρόεδρος ο δικός μας και ο Τσακογιάννης. Τον δείχνει μία τσάντα με λεφτά, τον λέει: « Πόσα δίνεις να πάρεις το ματς;» λέει ο Πρόεδρος : « Τι λες; Τι να δώσω; Δε δίνω τίποτα. Το ματς θα το κερδίσω». Τον λέει: «Δεν έχεις χρόνο πολύ να σκεφτείς , πάνε κάτω και συνεννοήσου να γίνει το ματς. Εσύ θες να κερδίσεις , να πάρεις τους βαθμούς , πάνε κάτω και μίλησε με τον προπονητή να γίνει το ματς διπλό ημίχρονο, άσο τελικό». Λέει ο πρόεδρος ο δικός μας: « Αυτά δε γίνονται, είναι τρεις παρά τέταρτο κι αυτά δε γίνονται», του λέει: «Έτσι γίνονται και μη μάθω ότι παίχτηκε τίποτα ή αυτά και γίνει κι εδώ ότι παίχτηκαν λεφτά, θα γίνεις της π….!» και του λέει ο πρόεδρος: « Δε με ενδιαφέρουν αυτά, σε παρακαλώ. Άστο, δε γίνεται». Λέει: « Σε περιμένω στα θεωρεία πάνω», παέι αυτός με τους μπράβους του , ανεβαίνει πάνω στα δημοσιογραφικά και κάθεται εκεί. Τον παίρνει τηλέφωνο και τον λέει: « Σε περιμένω τρεις παρά πέντε να μου πεις τελειωτικό ναι ή όχι ».Πάει ο πρόεδρος πάνω και τον λέει: « Όπως και σου είπα, δε γίνεται αυτό που μου ζητάς. Εγώ το ματς θα το παίξω στα ίσα και θα προσπαθήσω να κερδίσω, δεν κάνω τέτοια. Δεν μπορώ να μπω και να πω στους παίχτες και στον προπονητή αυτά τα πράγματα». Γίνεται αυτό , παίζεται το πρώτο ημίχρονο κανονικά…

Δ: Στα ίσα το πρώτο;

Κ: Ναι ρε μ…, άμα δεις, κόντρα στην κόντρα ήτανε. Ο διαιτητής εν τω μεταξύ τους σπρώχνει αυτούς..

Δ: Στα ίσα το πρώτο.

Κ: Στα ίσα το πρώτο . Αυτοί αράζουν πάνω στα δημοσιογραφικά, ανοίγουν τα laptop, δεν τους πειράζει κανένας, ήταν 4 γαιδούρια και τελειώνει το πρώτο ημίχρονο. Κατεβαίνει ο πρόεδρος, κάνουν φασαρία με τον διαιτητή, γιατί ήταν απαράδεκτος… εμείς έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσουμε το ματς αυτό. Κατεβαίνουν κάτω, γίνονται φασαρίες, μπαπ-μπουπ τους διαιτητές, το ένα, το άλλο και σε κάποια φάση με το που βγαίνοντας απ’την καταπακτή πάει ο χοντρός ο πρόεδρός τους και τον πιάνει τον δικό μας και τον λέει: « Τουλάχιστον ρε συ να το κάνουμε όβερ το ματς, να κερδίσεις εσύ. Εγώ θα αφήσω να χάσετε, αλλά τουλάχιστον ..», τον λέει: « Δε γίνεται, τι όβερ; Άμα θες να χάσεις , κάτσε και φάε 3-4 γκολ μόνος σου. Μη με ανακατεύεις, σου είπα κάτι. Μη με μπλέκεις με τέτοια». Και ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο, μ…., κάθεται ο πρόεδρός τους στον πάγκο και δίνει εντολή μάλλον σ’αυτούς το είχε πει…

Δ: Ανοίξτε.

Κ: …ότι το ματς θα γίνει 2-1 , τον έλεγαν τον δικό μας για 2-1.

Δ: 2-1 πώς θα γίνει; Αφού πρέπει να φάτε και εσείς γκολ.

Κ: Ναι, άκου να δεις. Μπαίνουν οι παίκτες μέσα οι δικοί τους και αφήνουν τα stopper, γινότανε τσίρκο. Με το που γίνεται η σέντρα δίνει ο άλλος το stopper πάσα στον επιθετικό… (γέλια)… και βγαίνει μόνος του από το κέντρο ο Παπαστεργίου και το χάνει! Το δίνει στην αγκαλιά του, τετ-α-τετ. Ξαναγίνεται φάση, ξανατραβιούνται τάχα αυτοί, μόνοι τετ-α-τετ, το χάνουμε.  Άμα δεις, τσίρκο! Αντιλαμβάνεται όλος ο κόσμος τι γίνεται και αυτοί να αφήνουνε. Εν τω μεταξύ κάνει ο Φερερινίδης, ο πρόεδρός τους, νόημα στον πάγκο και τον κάνει, ξέρεις, ‘άσε να μπει γκολ’ και παίζουνε αυτοί. Εν τω μεταξύ μαθαίνω εκ των υστέρων από τα παιδιά σήμερα στο γήπεδο… γιατί έγινε με τον πρόεδρο φασαρία… εγώ εν τω μεταξύ να μην ξέρω τίποτα! Να βγαίνω από το γήπεδο και να με κοροϊδεύουν όλοι. «Έφαγες αυτό», μου βγήκε και… εν τω μεταξύ έχω να παίξω στοίχημα 5 μήνες και με βάζουνε σε τέτοιο. Τσαντίζομαι εγώ με τον πρόεδρο, έτσι όπως αντιλαμβάνομαι ότι κατεβαίνει κάτω, γιατί εγώ δεν ξέρω, εγώ κάθομαι με τον Μπίλυ πάνω και έβλεπα το μάτς, δεν ξέρω ότι έχει έρθει Τσακογιάννης και αυτοί και δεν ξέρω τι έχει προηγηθεί.

Δ: Σωστά

Κ:Τον λέει τον πρόεδρο: «Μη μιλήσεις, σε καθά». Είμαι πάνω και επειδή τον ξέρω, λέω έκανε μ…, κατέβηκε κάτω, είδε ότι δεν μπορούμε να κερδίσουμε και έδωσε στον πεινασμένο… (ακατάληπτο), γιατί αυτοί δεν πληρώνουν και τέτοια, τον έδωσε κανένα δεκάρικο να πάρει το μάτς. Εκεί πήγε το μυαλό μου και λέω : «Καλά, είναι τόσο βλάκας; Και δεν μας λέει; Τουλάχιστον να τον προφυλάξουμε, να πάρει τα λεφτά του πίσω». Σε κάποια φάση πάει το μυαλό μου, είδα που αφήνανε όλοι ελεύθερο, λέω: «Τώρα τι να το΄χει σε στήλη …που να πάρω τώρα εγώ τηλέφωνο …να ξαναπάρω τώρα τον Δημήτρη να δει αν έχει», από εντελώς ένστικτο δικό μου, κατάλαβες;

Δ:Κατάλαβα

Κ:Γίνεται 1-0, αφήνουν και γίνεται και 2-0 και μετά αυτοί παρακαλούσαν οι παίκτες… ξέρεις, μεταξύ τους, πως γίνεται στους αγώνες… έλεγαν αυτοί: «Μην ανησυχείτε, θα κερδίσετε , 2-1 είναι κανονισμένο» και φάγανε στο παραμύθι τους δικούς μας, είδανε και οι δικοί μας ότι αφήναν αυτοί και λένε: «Θα το κανόνισε ο πρόεδρός μας», γιατί είδαν και τον πρόεδρο εκεί στον πάγκο και τους αφήσανε και βάλανε γκολ στο τέλος οι δικοί μας.

Δ: Κατάλαβα. Το 2-1 πότε έγινε;

Κ:Στο 80 κάτι. Και γίνεται στο τέτοιο και μπαίνει ο πρόεδρος και λέω: «Ρε συ πρόεδρε, πώς μου τα λες αυτά ότι είσαι αμέτοχος. Εμείς πώς φάγαμε γκολ και έγινε όλο το ματς και έγινε 2-1 που το θέλανε; Πλάκα με κάνεις; Ποιός σου έδωσε εντολή;» Με λέει: «Εγώ ψάχνω να βρω» και λέω: «Πώς δεν γίνεται έτσι. Το είδες το γκολ που φάγαμε; Που ανοίξαμε και μπήκε ο άλλος και φάγαμε το γκολ;» Σήμερα μας φωνάζει μες στο τέτοιο, τους λέει : «Ρε συ πρόεδρε, βλέπαμε μία κατάσταση και από το πρώτο λεπτό που μπήκαν μέσα στο δεύτερο ημίχρονο μας έλεγαν να μπούμε μέσα και να βάλουμε γκολ, ανοίγαμε και τέτοια. Εμείς θέλαμε να κερδίσουμε και μας λέγανε ότι είναι κανονισμένο να κερδίσουμε 2-1, να μην ανησυχούμε και τέτοια. Για αυτό» Τα πήρα, είπε: «Σας έδωσε ο προπονητής σας εντολή ή σας είπα εγώ οτιδήποτε; Πως δηλαδή; Και αν γινόταν καμιά στραβή και γινόταν 2-2, τι θα γινόμασταν; Ας χάνανε 3-0, ας χάνανε 4, ας βάζατε κι άλλο, γιατί σταματήσατε;» Μετά το 2-1 παίζανε πασιέντζες όλοι, δηλαδή τσίρκο.

Δ: Και εμείς δεν πήραμε χαμπάρι και κονομήσανε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς.

Κ: Ναι ρε μ…, τρελάθηκα! Άσε σου λέω! Εν τω μεταξύ με παίρνει ο Ζάρκο μετά, ο Ζάρκο ήταν στην απέναντι κερκίδα και μου λέει : «Τι γίνεται;» και τον λέω : «Δεν ξέρω, ότι βλέπεις. Βλέπω μήπως έκανε μ… ο πρόεδρος  και τους τα άρπαξε». Με λέει: « Καλά, δεν σε είπε ρε μ… τίποτα; To ξέρεις ότι παίζεται live;» και τον λέω: «Τώρα μου το λες ρε καραγκιόζη ότι παίζεται live; Ήταν 1-0 ήδη και με λέει: «Θα μπει και άλλο γκολ;» και τον κάνω: «Δεν βλέπεις τι γίνεται ρε μ…; Δεν θα μπει;», λέει: «Να μιλάω με τον Ντότση, έχουν ήδη παιχτεί 60.000 και κάτι στην betfair και στη νίκη και λέω : «Τι να σε πω ρε μ… Χρήστο; Αν ήξερα, δεν θα ήθελα να κονομήσω που έφαγα την π…; Είσαι χαζός; Αφού το είδες ρε βλάκα ότι το είχε, γιατί δεν μου το είπες να πάρω να δώ τι γίνεται;  Δεν με πήγε καθόλου το μυαλό ρε!» Αν ήξερα εγώ ότι είχαν γίνει όλα αυτά τρεις παρά με Τσακογιάννη και με αυτά, θα ψυλλιαζόμουνα τη κατάσταση. Εγώ πήγα τρεις και είχε αρχίσει το ματς, κάθισα μόνος μου να δω τη μπάλα, βλέπω ένα ημίχρονο κανονικά, το πρώτο σκοτωμός και λέω : «Εντάξει» και μετά, όταν ξεκινάει, βλέπω ότι πίσω είναι τσίρκο. Και παίρνω τον Σταύρο τον Κόκκινο και τον λέω : «Ο πρόεδρος τι έκανε; Πήγε και έδωσε λεφτά για να κερδίσουμε;» τα μασούσε αυτός, γιατί ψιλοήξερε κάποιες καταστάσεις, είπε : «Κλείσε , θα σε πω». Ώσπου να δω 1-2 φάσεις , μπήκε το γκολ και μετά με παίρνει ο Ζάρκο και μου λέει ότι παίζεται live. Γιατί, αν με έπαιρνες εσύ, ο Ντότσης ή ο Ζάρκο και με έλεγες: « το ματς σας είναι live.», θα ψαχνόμουν πιο νωρίς. Τρελάθηκα, είπα τον πρόεδρο : « Είσαι τόσο βλάκας; Δηλαδή δεν ήθελες να βγάλεις;» Εν τω μεταξύ πάει στον Τσακογιάννη και τον λέει: «Εμείς τι θα κονομήσουμε σαν ομάδα;», λέει: «Τίποτα».

Δ: Τα α… σας, 3 Βαθμοί.

Κ:Ναι, πάει στους βαθμούς. Εν τω μεταξύ μετά πάει ο πρόεδρος τους, το λαμόγιο αυτό, πήρε 25.000 στο ημίχρονο… έτσι τον είπε τον πρόεδρο, ότι πήρε 25.000 αυτός για να κάτσει να χάσει {Πρόεδρος της ομάδας του Αετού Σκύδρας είναι ο Γιάννης ΝΑΥΡΙΝΙΑΔΗΣ}.

Δ: Αφού είναι β… ο πρόεδρός σου ρε μ….! θα μπορούσε και αυτός άνετα να κάνει τη δουλειά και να πάρει και αυτός κανά εικοσάρικο και να είναι όλα καλά… να τον βγάλουμε και εμείς ένα εικοσάρικο…

Κ: Αυτό, ναι. Ξέρεις πως έγινε; Αυτός δεν είναι τέτοιος, τον πιάνουνε τρεις παρά τέταρτο οι 4 μπράβοι με τον Τσακογιάννη και ψάρωσε, κατάλαβες; Δεν θέλει να μπει στη διαδικασία αυτή, τους το αποκλείει και ο άλλος για να κάνει τη δουλειά του πήγε στο λαμόγιο της Σκύδρας… εν τω μεταξύ μαθαίνω ότι ο Τσακογιάννης πρέπει να είναι από εκείνα τα μέρη… και τον λέει αυτόν και τον δίνει αυτός τα λεφτά και τον λέει: «Κάτσε και χάσε μόνος σου». Εμείς δεν ξέραμε και ανοίγανε όλοι και βάζαμε γκολ και τους έλεγε ο stopperτον Μουρατίδη και αυτόν: « Πάρε την μπάλα και μπες μόνος σου» και λέει ο Μουρατίδης: « Τι γίνεται ρε π…; Δε μας είπαν τίποτα σε 3-4 να ξέρουμε». Αφού ούτε εμείς ξέραμε .

Δ: Κλείσε, θα μιλήσουμε μετά».

Πηγή: ethnos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey